Artikel top billede

Bog: Den fjerde industrielle revolution er kommet

Den fjerde industrielle revolution er digital. Hvad betyder det for moderne virksomheder? Dette udforsker to eksperter i ny bog.

Normalt vil man forbinde begrebet ”industriel revolution” med billeder af rygende skorstene, beskidte arbejdere og store maskiner.

Sådan var det tros alt under de tre tidligere industrielle revolutioner, som strakte sig fra omkring midten af 1700-tallet og omkring 200 år frem.

Alle tre ændrede de også den måde, virksomheder blev drevet på. Det vil den fjerde industrielle revolution – som vi befinder os midt i – også gøre.

Dette er temaet for bogen ”Transparens og kontroltab” af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen.

Den nye revolution er drevet af de store, globale tech-virksomheder, som har ændret spillereglerne for ledelse og drift af virksomheder.

Den har skabt en ny form for økonomi og ændret den måde, vi arbejder og samarbejder på.

Revolutionen ændrer også ledernes rolle. De store tech-virksomheder arbejder eksempelvis agilt og giver plads til at fejle undervejs.

Forfatterne mener, at danske virksomheder har særligt gode forudsætninger for at samle de nye strømninger op og få dem til at arbejde for sig i de kommende år.

Den flade struktur i mange danske virksomheder giver nemlig mulighed for at fostre den skabertrang og samarbejde imellem medarbejderne, som er så vigtig i den digitale transformation.

Det er blandt pointerne i bogen, der er skrevet af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen fra det digitale marketingbureau Kvantum Copenhagen.

Transparens og kontroltab – om forretningsudvikling, giganter og ledelse i en digital tid. Forfattere: Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen. Udkommet på Gads Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere