Artikel top billede

Bog: Den fjerde industrielle revolution er kommet

Den fjerde industrielle revolution er digital. Hvad betyder det for moderne virksomheder? Dette udforsker to eksperter i ny bog.

Normalt vil man forbinde begrebet ”industriel revolution” med billeder af rygende skorstene, beskidte arbejdere og store maskiner.

Sådan var det tros alt under de tre tidligere industrielle revolutioner, som strakte sig fra omkring midten af 1700-tallet og omkring 200 år frem.

Alle tre ændrede de også den måde, virksomheder blev drevet på. Det vil den fjerde industrielle revolution – som vi befinder os midt i – også gøre.

Dette er temaet for bogen ”Transparens og kontroltab” af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen.

Den nye revolution er drevet af de store, globale tech-virksomheder, som har ændret spillereglerne for ledelse og drift af virksomheder.

Den har skabt en ny form for økonomi og ændret den måde, vi arbejder og samarbejder på.

Revolutionen ændrer også ledernes rolle. De store tech-virksomheder arbejder eksempelvis agilt og giver plads til at fejle undervejs.

Forfatterne mener, at danske virksomheder har særligt gode forudsætninger for at samle de nye strømninger op og få dem til at arbejde for sig i de kommende år.

Den flade struktur i mange danske virksomheder giver nemlig mulighed for at fostre den skabertrang og samarbejde imellem medarbejderne, som er så vigtig i den digitale transformation.

Det er blandt pointerne i bogen, der er skrevet af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen fra det digitale marketingbureau Kvantum Copenhagen.

Transparens og kontroltab – om forretningsudvikling, giganter og ledelse i en digital tid. Forfattere: Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen. Udkommet på Gads Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere