Artikel top billede

Bog: Den fjerde industrielle revolution er kommet

Den fjerde industrielle revolution er digital. Hvad betyder det for moderne virksomheder? Dette udforsker to eksperter i ny bog.

Normalt vil man forbinde begrebet ”industriel revolution” med billeder af rygende skorstene, beskidte arbejdere og store maskiner.

Sådan var det tros alt under de tre tidligere industrielle revolutioner, som strakte sig fra omkring midten af 1700-tallet og omkring 200 år frem.

Alle tre ændrede de også den måde, virksomheder blev drevet på. Det vil den fjerde industrielle revolution – som vi befinder os midt i – også gøre.

Dette er temaet for bogen ”Transparens og kontroltab” af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen.

Den nye revolution er drevet af de store, globale tech-virksomheder, som har ændret spillereglerne for ledelse og drift af virksomheder.

Den har skabt en ny form for økonomi og ændret den måde, vi arbejder og samarbejder på.

Revolutionen ændrer også ledernes rolle. De store tech-virksomheder arbejder eksempelvis agilt og giver plads til at fejle undervejs.

Forfatterne mener, at danske virksomheder har særligt gode forudsætninger for at samle de nye strømninger op og få dem til at arbejde for sig i de kommende år.

Den flade struktur i mange danske virksomheder giver nemlig mulighed for at fostre den skabertrang og samarbejde imellem medarbejderne, som er så vigtig i den digitale transformation.

Det er blandt pointerne i bogen, der er skrevet af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen fra det digitale marketingbureau Kvantum Copenhagen.

Transparens og kontroltab – om forretningsudvikling, giganter og ledelse i en digital tid. Forfattere: Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen. Udkommet på Gads Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere