Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ufærdigt it-system volder store problemer i Folkeskolen: Er ikke klar til nye regler

Folkeskolens registreringssystem TEA er ikke klar til i dag, hvor der træder nye fraværsregler i kraft i Folkeskolen.

It-systemet TEA er ikke klar til at håndtere opgaven med Folkeskolens nye fraværsregler, der træder i kraft i dag, skriver DR.

Reglerne betyder blandt andet, at alle elever skal registreres dagligt - nogle endda to gange om dagen.

Folketinget vedtog loven bag de nye regler i sommer, mens bekendtgørelsen, som skolerne skal følge, trådte i kraft 1. januar.

Men TEA er først klar om to til tre måneder.

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, siger til DR, at det manglende it-system er ‘et tydeligt signal’ om, at ‘politikerne ikke er klædt ordentligt på til at lave lovgivning på den her måde.’

“Det er et kæmpe stort forløb, som ikke vil få den store betydning, men det vil komme til at koste nogle hundrede millioner, og det er penge smidt ud af vinduet set med vores øjne. Vi kunne sagtens have brugt pengene på en bedre måde i folkeskolen end det her cirkusnummer, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere