Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ufærdigt it-system volder store problemer i Folkeskolen: Er ikke klar til nye regler

Folkeskolens registreringssystem TEA er ikke klar til i dag, hvor der træder nye fraværsregler i kraft i Folkeskolen.

It-systemet TEA er ikke klar til at håndtere opgaven med Folkeskolens nye fraværsregler, der træder i kraft i dag, skriver DR.

Reglerne betyder blandt andet, at alle elever skal registreres dagligt - nogle endda to gange om dagen.

Folketinget vedtog loven bag de nye regler i sommer, mens bekendtgørelsen, som skolerne skal følge, trådte i kraft 1. januar.

Men TEA er først klar om to til tre måneder.

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, siger til DR, at det manglende it-system er ‘et tydeligt signal’ om, at ‘politikerne ikke er klædt ordentligt på til at lave lovgivning på den her måde.’

“Det er et kæmpe stort forløb, som ikke vil få den store betydning, men det vil komme til at koste nogle hundrede millioner, og det er penge smidt ud af vinduet set med vores øjne. Vi kunne sagtens have brugt pengene på en bedre måde i folkeskolen end det her cirkusnummer, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere