Artikel top billede

Ufærdigt it-system volder store problemer i Folkeskolen: Er ikke klar til nye regler

Folkeskolens registreringssystem TEA er ikke klar til i dag, hvor der træder nye fraværsregler i kraft i Folkeskolen.

It-systemet TEA er ikke klar til at håndtere opgaven med Folkeskolens nye fraværsregler, der træder i kraft i dag, skriver DR.

Reglerne betyder blandt andet, at alle elever skal registreres dagligt - nogle endda to gange om dagen.

Folketinget vedtog loven bag de nye regler i sommer, mens bekendtgørelsen, som skolerne skal følge, trådte i kraft 1. januar.

Men TEA er først klar om to til tre måneder.

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, siger til DR, at det manglende it-system er ‘et tydeligt signal’ om, at ‘politikerne ikke er klædt ordentligt på til at lave lovgivning på den her måde.’

“Det er et kæmpe stort forløb, som ikke vil få den store betydning, men det vil komme til at koste nogle hundrede millioner, og det er penge smidt ud af vinduet set med vores øjne. Vi kunne sagtens have brugt pengene på en bedre måde i folkeskolen end det her cirkusnummer, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere