Holdet bag Whitebox. Fra venstre: Per Hartlev, direktør, Morten Korsaa, partner, og Jørn Johansen, partner.

I 20 år har Whitebox forsøgt at presse modenhedsmodel ind i den offentlige sektor: "Der er simpelthen en berøringsangst mod at blive målt på, hvor dygtig man er. Men værktøjerne er der"

Selvom Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, er vi faktisk ikke særlig gode til projektarbejdet, mener folkene bag benchmark-virksomheden Whitebox. Der findes dog et værktøj, der vil kunne forbedre det markant. "I det offentlige er man bange for at vise, hvad man ikke er god til, og den nulfejlskultur er et kæmpe problem for nogensinde at blive dygtigere," lyder det fra Whitebox-direktør.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Forstå hvordan CMMI-modellen kan forbedre projektarbejdet i Danmark
  • Så lav er projektmodenheden i Danmark
  • Hvordan FDA i USA er gået fra ondt compliance-regime til fokus på kvalitet
  • De primære områder, som den offentlige sektor bør forbedre
  • Hvordan CMMI-modellen kan understøtte det danske udbudssystem
2.261
11:30 min
Vi bryster os i Danmark af at have en af de mest digitaliserede offentlige sektorer i verden, og FN har da også i 2018 udråbt Danmark til verdensmester i digitalisering.

Men det kommer måske med en høj pris i kroner og øre.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.