Artikel top billede

Kinesisk teknologiselskab er klar til milliardstor børsintroduktion

Det kinesiske teknologiselskab Megvii er på vej med en børsintroduktion i Kina på 3,4 milliarder kroner. Virksomheden, der blandt andet udvikler software til ansigtsgenkendelse, er blandt de 28 selskaber, som USA sortlistede i oktober.

Det kinesiske teknologiselskab Megvii er på vej med en børsintrodution på 3,4 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Det kinesiske selskab, der udvikler software til kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse, er blandt de 28 kinesiske selskaber, som de amerikanske myndigheder sortlistede tilbage i oktober 2019.

Efter planen skal Megvii noteres på børsen i Hongkong efter det kinesiske nytår i slutningen af januar. Selskabet bliver således det første kinesiske AI-selskab, der børsnoteres.

Ifølge Reuters ser det ud til, at Megvii er blevet godkendt til en børsintroduktion på 500 millioner dollar - eller hvad der svarer til circa 3,4 milliarder kroner.

De 28 sortlistede, kinesiske selskaber skulle ifølge amerikanske myndigheder have være involveret i overgreb mod muslimske mindretal i Xinjiang-regionen.

Det kan du læse mere om her: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Anklagerne førte til sortlistining, der i praksis betyder, at selskaber ikke må handle med amerikanske virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere