Artikel top billede

Kinesisk teknologiselskab er klar til milliardstor børsintroduktion

Det kinesiske teknologiselskab Megvii er på vej med en børsintroduktion i Kina på 3,4 milliarder kroner. Virksomheden, der blandt andet udvikler software til ansigtsgenkendelse, er blandt de 28 selskaber, som USA sortlistede i oktober.

Det kinesiske teknologiselskab Megvii er på vej med en børsintrodution på 3,4 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Det kinesiske selskab, der udvikler software til kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse, er blandt de 28 kinesiske selskaber, som de amerikanske myndigheder sortlistede tilbage i oktober 2019.

Efter planen skal Megvii noteres på børsen i Hongkong efter det kinesiske nytår i slutningen af januar. Selskabet bliver således det første kinesiske AI-selskab, der børsnoteres.

Ifølge Reuters ser det ud til, at Megvii er blevet godkendt til en børsintroduktion på 500 millioner dollar - eller hvad der svarer til circa 3,4 milliarder kroner.

De 28 sortlistede, kinesiske selskaber skulle ifølge amerikanske myndigheder have være involveret i overgreb mod muslimske mindretal i Xinjiang-regionen.

Det kan du læse mere om her: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Anklagerne førte til sortlistining, der i praksis betyder, at selskaber ikke må handle med amerikanske virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere