Artikel top billede

Maersk Tankers stifter digitalt shippingselskab

Et nyt digital shippingfirma, der skal nedbringe CO2-udslippet, ser nu dagens lys. Maersk Tankers står bag foretagendet.

Maersk Tankers har oprettet et nyt digital shippingselskab.

Formålet med det nye selskab, der endnu ikke har fået et navn, er at udvikle og sælge digitale løsninger til produkttankindustrien, der skal hjælpe med at sænke omkostningerne og derigennem nedbringe CO2-udslippet.

Det fortæller Christian M. Ingerslev, administrerende direktør i Maersk Tankers, til Børsen.

"I løbet af det seneste års tid har vi udviklet et produkt, som beviseligt har sænket CO2-emissionerne. Det er med det for øje, at vi nu giver det mulighed for at få den bedst mulige succes i hele industrien. Hvis vi skal nå målet om at reducere CO2-udslippet med 50 procent i 2050, er det vigtigt, at vi som en af de største spillere går forrest," siger Christian M. Ingerslev til avisen.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange

Han bliver chefen for det nye selskab

Søren C. Meyer, som hidtil har været flådechef i Maersk Tankers, bliver topchef for det unavngivne digitale shippingfirma.

Her tager han 12 medarbejdere fra rederiets digitale udviklingsafdeling med sig over i det nye selskab.

Samlet har Maersk Tankers en digital investeringsramme på 50 millioner kroner i 2019, og størstedelen af det beløb skal ifølge Christian M. Ingerslev bruges på det digitale shippingfirma.

Læs også: Overblik: Hackerangrebet på Mærsk - set indefra: Her er it-direktør Tom Christensens dramatiske fortælling om angrebet
IT-JOB

RECONOR A/S Gruppen

Data-tekniker/IT-tekniker

Element Logic Denmark A/S

Solution Architect

CGI Danmark A/S

Operation Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere