Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Maersk Tankers stifter digitalt shippingselskab

Et nyt digital shippingfirma, der skal nedbringe CO2-udslippet, ser nu dagens lys. Maersk Tankers står bag foretagendet.

Maersk Tankers har oprettet et nyt digital shippingselskab.

Formålet med det nye selskab, der endnu ikke har fået et navn, er at udvikle og sælge digitale løsninger til produkttankindustrien, der skal hjælpe med at sænke omkostningerne og derigennem nedbringe CO2-udslippet.

Det fortæller Christian M. Ingerslev, administrerende direktør i Maersk Tankers, til Børsen.

"I løbet af det seneste års tid har vi udviklet et produkt, som beviseligt har sænket CO2-emissionerne. Det er med det for øje, at vi nu giver det mulighed for at få den bedst mulige succes i hele industrien. Hvis vi skal nå målet om at reducere CO2-udslippet med 50 procent i 2050, er det vigtigt, at vi som en af de største spillere går forrest," siger Christian M. Ingerslev til avisen.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange

Han bliver chefen for det nye selskab

Søren C. Meyer, som hidtil har været flådechef i Maersk Tankers, bliver topchef for det unavngivne digitale shippingfirma.

Her tager han 12 medarbejdere fra rederiets digitale udviklingsafdeling med sig over i det nye selskab.

Samlet har Maersk Tankers en digital investeringsramme på 50 millioner kroner i 2019, og størstedelen af det beløb skal ifølge Christian M. Ingerslev bruges på det digitale shippingfirma.

Læs også: Overblik: Hackerangrebet på Mærsk - set indefra: Her er it-direktør Tom Christensens dramatiske fortælling om angrebet
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Backend Developer

Centrica Energy Trading A/S

Technical IT Supporter Specialist

Frode Laursen A/S

Systemadministrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital