Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Maersk Tankers stifter digitalt shippingselskab

Et nyt digital shippingfirma, der skal nedbringe CO2-udslippet, ser nu dagens lys. Maersk Tankers står bag foretagendet.

Maersk Tankers har oprettet et nyt digital shippingselskab.

Formålet med det nye selskab, der endnu ikke har fået et navn, er at udvikle og sælge digitale løsninger til produkttankindustrien, der skal hjælpe med at sænke omkostningerne og derigennem nedbringe CO2-udslippet.

Det fortæller Christian M. Ingerslev, administrerende direktør i Maersk Tankers, til Børsen.

"I løbet af det seneste års tid har vi udviklet et produkt, som beviseligt har sænket CO2-emissionerne. Det er med det for øje, at vi nu giver det mulighed for at få den bedst mulige succes i hele industrien. Hvis vi skal nå målet om at reducere CO2-udslippet med 50 procent i 2050, er det vigtigt, at vi som en af de største spillere går forrest," siger Christian M. Ingerslev til avisen.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange

Han bliver chefen for det nye selskab

Søren C. Meyer, som hidtil har været flådechef i Maersk Tankers, bliver topchef for det unavngivne digitale shippingfirma.

Her tager han 12 medarbejdere fra rederiets digitale udviklingsafdeling med sig over i det nye selskab.

Samlet har Maersk Tankers en digital investeringsramme på 50 millioner kroner i 2019, og størstedelen af det beløb skal ifølge Christian M. Ingerslev bruges på det digitale shippingfirma.

Læs også: Overblik: Hackerangrebet på Mærsk - set indefra: Her er it-direktør Tom Christensens dramatiske fortælling om angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere