Artikel top billede

Overblik: Hackerangrebet på Mærsk - set indefra: Her er it-direktør Tom Christensens dramatiske fortælling om angrebet

Overblik: For et år siden ramte et ødelæggende hackerangreb pludselig A.P. Møller-Mærsk, der blev lagt på den anden ende en helt almindelig tirsdag. På dækket stod it-direktør Tom Christensen. Her er hans historie om hacker-angrebet - og hvordan rederiet reagerede.

Overblik: Det var i sidste uge præcist et år siden, at A.P. Møller-Mærsk ud af det blå pludselig blev ramt af et alt-ødelæggende hackerangreb.

Nærmest fra minut til minut stod det store selskab på den anden ende med en farlig virus smadrende rundt i computer-systemerne.

Angrebet med Petya-virussen var så voldsomt, at det endte med at koste A.P. Møller-Mærsk næsten to milliarder kroner i tabte indtægter og andre skadevirkninger.

Du kan læse mere om angrebet her: Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab.

Midt på broen stod den globale direktør for it-infrastruktur og drift i Maersk Oil & Gas, Tom Christensen.

Læs hele hans fortælling om en af danmarkshistoriens mest ødelæggende hackerangreb i tre kapitler - time for time.

Kapitel 1: For et år siden rystede giftig virus A.P. Møller-Mærsk: Her er it-direktør Tom Christensens historie om angrebet - time for time
På en helt almindelig tirsdag sidste år forvandlede A.P. Møller-Mærsks hovedkvarter på Esplanaden sig til en krigzone. Midt i kampen for at bevare herredømmet over Maersk Oil & Gas-forretningen stod it-direktør Tom Christensen. Her er første del af hans beretning fra 10 voldsomme dage.

Kapitel 2: Hos Maersk Oil & Gas kæmpede it-folk i døgndrift for at få virksomheden på højkant efter cyberangrebet: "Jeg kan slet ikke huske, om jeg tog hjem på dag to"
Dagen efter det store angreb på A.P. Møller-Mærsk bliver skæbnesvanger. Den forventede redningskrans fra Microsoft udebliver, og det udfordrer Maersk Oil & Gas. Her er anden del af Tom Christensens beretning om cyberangrebet, der lagde en af Danmarks største virksomheder ned.

Kapitel 3: Er den farlige virus kommet ind hos Maersk Oil & Gas?: "Så længe du ikke ved, om du er ramt, er du nødt til at agere som om, at du er ramt"
Hos Maersk Oil & Gas finder de endelig ud af, om virussen er kommet ind i deres system. Læs her tredje og sidste kapitel af it-direktør Tom Christensens beretning fra de vilde dage, da en af Danmarks største virksomheder kom under alvorligt angreb.