Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Lenovo på vej med frækt skærmtrick: Denne foldetablet ligner begyndelsen på en spændende trend

Lenovo Thinkpad X1 Fold forener tablet og laptop i en futuristisk pakke med foldeskærm. Resultatet er lovende.

Vakler du mellem at have tabletten eller den bærbare maskine med på din næste færd, har Lenovo muligvis gjort det enklere for dig at vælge.

Lenovo Thinkpad X1 Fold er nemlig begge dele.

Modsat to-i-en løsninger som markedet efterhånden ikke skorter på, er løsningen dog foldbar på den korte led, hvorfor den 13,3 tommer store OLED-skærm ender med at fylde det halve.

Dertil følger et snedigt trådløst tastatur, der kan aftages og forvandle X1 Fold til en mini-desktop eller klemmes ned over den ene halvdel, for at benytte maskinen som en mini-bærbar.

Resultatet bliver en enhed, som vejer et enkelt kilo og kan klemmes ned i en stor frakkelomme, men som kan benyttes på mange forskellige måder.

Se også: Microsoft klar med seks nye computere og nyt styresystem i ambitiøs kæmpesatsning: ‘Vores største og mest innovative portefølje til dato’

Altid opkoblet
Maskinen står til at debutere i midten af 2020, sammen med Microsofts kommende Windows 10X – en særlig variant af styresystemet, der er optimeret til at håndtere opdelte skærme.

Den særligt bærbare enhed får også en tilsvarende opkoblingsløsning, med mulighed for 5G-mobilforbindelse og en endnu uspecificeret ’Always Connected’ Core processor fra Intel.

Dertil følger en dedikeret digital pen til tegning eller notetagning samt to USB-C porte til tilknytning af skærm, mus eller anden tilbehør.

Læs også: Pc-salget holdes i vejret af Windows 10: Her er verdens største pc-leverandører lige nu

Del af en trend
Lenovos nye enhed minder om den Surface Neo, som Microsoft løftede sløret for i efteråret 2019 – men udmærker sig altså ved at have en enkel foldbar skærm.

Også Dell er på vej med en konkurrerende løsning med sin Concept Ori prototype, der også er begunstiget af en foldbar skærm.

Lenovo synes dog at være længere fremme i udviklingen af X1 Fold, som står til at have en sommerdebut til en vejledende pris på 2.499 dollar. I danske kroner vil det svare til 16.680 kroner før eventuel told eller moms medregnes.

Læs også: Disse ting bør du lægge særligt mærke til i Microsofts store produkt-præsentation: Sender vigtigt budskab om Microsofts fremtidPremium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.