Bog: Gør det kort, for pokker!

I bogen ”The 3-Minute Rule” fortæller Hollywood-veteran, hvordan du kan gøre dine præsentationer kortere og meget, meget skarpere.

De fleste kender det: En kollega skal præsentere sit seneste projekt, salgsdirektøren berette om seneste iteration af firmaets mission-vision-value eller en medstuderende fortælle om en undersøgelse. Det trækker ud. Og ud.

En time i Outlook-kalenderen bliver til en halvanden. Hovedet bliver tungt, pointerne fortaber sig i snakketågen og pludselig er dyrebar tid gået på noget, der kunne have været leveret langt hurtigere.

Men tænk, hvis der fandtes en fejlsikker metode til at levere enhver slags præsentation på under tre minutter – uden at en eneste væsentlig pointe gik tabt?

Det gør der faktisk, i hvert fald hvis man skal tro bogen ”The 3-Minute Rule” af Brant Pinvidic.

Brant Pinvidic er lidt af en altmuligmand i Hollywood. Han er tidligere prisvindende filminstruktør, tv-producer, podcaster. I dag er han konsulent, som rådgiver direktører overalt i verden.

Pinvidics pointe er, at enhver præsentation bør følge den samme dramaturgi, som når han pitchede tv-shows til de store studier i Hollywood. Det handler om at gøre sin præsentation så enkel som mulig og få sagt det, man vil sige, på højst på tre minutter.

Med treminuttersreglen overfører Pinvidic Hollywood-modellen til enhver hverdagssituation, hvor man skal præsentere sine holdninger, et projekt eller en idé til en jobsamtale, på kontoret eller i hjemmet.

Skal man være kritisk, er det måske lidt optimistisk at forestille sig, at samtlige oplæg altid kan kortes ned til tre minutter.

Men bogens idé om at skære dem ned til det absolut essentielle er så sympatisk, at den fortjener al tænkelig medgang – og selv garvede PowerPoint-krigere kan stensikkert lære et brugbart tip eller to.

Fakta: The 3-Minute Rule: Say Less to Get More from Any Pitch or Presentation. Forfatter: Brant Pinvidic. Forlag: Portfolio
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Peter Wibroe holder styr på Formel 1-sejlholds enorme mængder af real-time-data: Vi har 2.000 datastreams når vi sejler
SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.