Artikel top billede

Bog: Gør det kort, for pokker!

I bogen ”The 3-Minute Rule” fortæller Hollywood-veteran, hvordan du kan gøre dine præsentationer kortere og meget, meget skarpere.

De fleste kender det: En kollega skal præsentere sit seneste projekt, salgsdirektøren berette om seneste iteration af firmaets mission-vision-value eller en medstuderende fortælle om en undersøgelse. Det trækker ud. Og ud.

En time i Outlook-kalenderen bliver til en halvanden. Hovedet bliver tungt, pointerne fortaber sig i snakketågen og pludselig er dyrebar tid gået på noget, der kunne have været leveret langt hurtigere.

Men tænk, hvis der fandtes en fejlsikker metode til at levere enhver slags præsentation på under tre minutter – uden at en eneste væsentlig pointe gik tabt?

Det gør der faktisk, i hvert fald hvis man skal tro bogen ”The 3-Minute Rule” af Brant Pinvidic.

Brant Pinvidic er lidt af en altmuligmand i Hollywood. Han er tidligere prisvindende filminstruktør, tv-producer, podcaster. I dag er han konsulent, som rådgiver direktører overalt i verden.

Pinvidics pointe er, at enhver præsentation bør følge den samme dramaturgi, som når han pitchede tv-shows til de store studier i Hollywood. Det handler om at gøre sin præsentation så enkel som mulig og få sagt det, man vil sige, på højst på tre minutter.

Med treminuttersreglen overfører Pinvidic Hollywood-modellen til enhver hverdagssituation, hvor man skal præsentere sine holdninger, et projekt eller en idé til en jobsamtale, på kontoret eller i hjemmet.

Skal man være kritisk, er det måske lidt optimistisk at forestille sig, at samtlige oplæg altid kan kortes ned til tre minutter.

Men bogens idé om at skære dem ned til det absolut essentielle er så sympatisk, at den fortjener al tænkelig medgang – og selv garvede PowerPoint-krigere kan stensikkert lære et brugbart tip eller to.

Fakta: The 3-Minute Rule: Say Less to Get More from Any Pitch or Presentation. Forfatter: Brant Pinvidic. Forlag: Portfolio
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere