Artikel top billede

Bog: Gør det kort, for pokker!

I bogen ”The 3-Minute Rule” fortæller Hollywood-veteran, hvordan du kan gøre dine præsentationer kortere og meget, meget skarpere.

De fleste kender det: En kollega skal præsentere sit seneste projekt, salgsdirektøren berette om seneste iteration af firmaets mission-vision-value eller en medstuderende fortælle om en undersøgelse. Det trækker ud. Og ud.

En time i Outlook-kalenderen bliver til en halvanden. Hovedet bliver tungt, pointerne fortaber sig i snakketågen og pludselig er dyrebar tid gået på noget, der kunne have været leveret langt hurtigere.

Men tænk, hvis der fandtes en fejlsikker metode til at levere enhver slags præsentation på under tre minutter – uden at en eneste væsentlig pointe gik tabt?

Det gør der faktisk, i hvert fald hvis man skal tro bogen ”The 3-Minute Rule” af Brant Pinvidic.

Brant Pinvidic er lidt af en altmuligmand i Hollywood. Han er tidligere prisvindende filminstruktør, tv-producer, podcaster. I dag er han konsulent, som rådgiver direktører overalt i verden.

Pinvidics pointe er, at enhver præsentation bør følge den samme dramaturgi, som når han pitchede tv-shows til de store studier i Hollywood. Det handler om at gøre sin præsentation så enkel som mulig og få sagt det, man vil sige, på højst på tre minutter.

Med treminuttersreglen overfører Pinvidic Hollywood-modellen til enhver hverdagssituation, hvor man skal præsentere sine holdninger, et projekt eller en idé til en jobsamtale, på kontoret eller i hjemmet.

Skal man være kritisk, er det måske lidt optimistisk at forestille sig, at samtlige oplæg altid kan kortes ned til tre minutter.

Men bogens idé om at skære dem ned til det absolut essentielle er så sympatisk, at den fortjener al tænkelig medgang – og selv garvede PowerPoint-krigere kan stensikkert lære et brugbart tip eller to.

Fakta: The 3-Minute Rule: Say Less to Get More from Any Pitch or Presentation. Forfatter: Brant Pinvidic. Forlag: Portfolio
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere