Artikel top billede

Bog: Gør det kort, for pokker!

I bogen ”The 3-Minute Rule” fortæller Hollywood-veteran, hvordan du kan gøre dine præsentationer kortere og meget, meget skarpere.

De fleste kender det: En kollega skal præsentere sit seneste projekt, salgsdirektøren berette om seneste iteration af firmaets mission-vision-value eller en medstuderende fortælle om en undersøgelse. Det trækker ud. Og ud.

En time i Outlook-kalenderen bliver til en halvanden. Hovedet bliver tungt, pointerne fortaber sig i snakketågen og pludselig er dyrebar tid gået på noget, der kunne have været leveret langt hurtigere.

Men tænk, hvis der fandtes en fejlsikker metode til at levere enhver slags præsentation på under tre minutter – uden at en eneste væsentlig pointe gik tabt?

Det gør der faktisk, i hvert fald hvis man skal tro bogen ”The 3-Minute Rule” af Brant Pinvidic.

Brant Pinvidic er lidt af en altmuligmand i Hollywood. Han er tidligere prisvindende filminstruktør, tv-producer, podcaster. I dag er han konsulent, som rådgiver direktører overalt i verden.

Pinvidics pointe er, at enhver præsentation bør følge den samme dramaturgi, som når han pitchede tv-shows til de store studier i Hollywood. Det handler om at gøre sin præsentation så enkel som mulig og få sagt det, man vil sige, på højst på tre minutter.

Med treminuttersreglen overfører Pinvidic Hollywood-modellen til enhver hverdagssituation, hvor man skal præsentere sine holdninger, et projekt eller en idé til en jobsamtale, på kontoret eller i hjemmet.

Skal man være kritisk, er det måske lidt optimistisk at forestille sig, at samtlige oplæg altid kan kortes ned til tre minutter.

Men bogens idé om at skære dem ned til det absolut essentielle er så sympatisk, at den fortjener al tænkelig medgang – og selv garvede PowerPoint-krigere kan stensikkert lære et brugbart tip eller to.

Fakta: The 3-Minute Rule: Say Less to Get More from Any Pitch or Presentation. Forfatter: Brant Pinvidic. Forlag: Portfolio
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere