Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Nye systemer rulles frem i danske supermarkeder - forbrugerne betaler blandt andet med deres data

Der udvikles nye teknologiske betalingssløsninger til fremtidens butikker for tiden, hvor forbrugsmønstrene ændrer sig.

De danske detailhandels-kæder har stort fokus på, hvordan de kan få den digitale verden til at spille bedre sammen med kunderne.

Det sker i en tid med mange nye teknologiske løsninger, hvor mange fysiske butikker blandt andet indfører selvbetjeningskasser, personlige tilbud, sensorer og andet, skriver Finans.

“Vi er i den mest spændende tid i detailhandlens historie. Alt er oppe til diskussion. Der er ingen plads til, at tingene bare skal være, som de plejer at være,” siger direktør i Stibo Accelerator, Kim Svendsen, til avisen.

Til avisen siger koncerndirektør i Salling Group, Thor Jørgensen, eksempelvis, at Saling Group er på vej med en scan & go-løsning, hvor kunderne selv scanner varerne med deres mobiltelefon.

En vigtig del af konkurrencen består dog samtidig af opsamling af kundernes data - både om indkøb, bopæl, fysisk placering, hvad der købes og lignende.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer i Finans til, at man er opmærksom på dette.

"Når en detailkæde tilbyder selvscanning via mobilen af varen eller anden ny teknologi, kan der også indsamles oplysninger og viden om forbrugerne. Kunderne betaler for nye smarte løsninger i butikken og på app’s med data. Helt på samme måde, som der i dag kan tilknyttes apps til husholdningsapparater, hvor der også kan ske en dataindsamling om forbrug, vaner samt andet, som producenterne kan drage fordel af," siger seniorøkonomi Annette Høyrup til Finans.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere