Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Nye systemer rulles frem i danske supermarkeder - forbrugerne betaler blandt andet med deres data

Der udvikles nye teknologiske betalingssløsninger til fremtidens butikker for tiden, hvor forbrugsmønstrene ændrer sig.

De danske detailhandels-kæder har stort fokus på, hvordan de kan få den digitale verden til at spille bedre sammen med kunderne.

Det sker i en tid med mange nye teknologiske løsninger, hvor mange fysiske butikker blandt andet indfører selvbetjeningskasser, personlige tilbud, sensorer og andet, skriver Finans.

“Vi er i den mest spændende tid i detailhandlens historie. Alt er oppe til diskussion. Der er ingen plads til, at tingene bare skal være, som de plejer at være,” siger direktør i Stibo Accelerator, Kim Svendsen, til avisen.

Til avisen siger koncerndirektør i Salling Group, Thor Jørgensen, eksempelvis, at Saling Group er på vej med en scan & go-løsning, hvor kunderne selv scanner varerne med deres mobiltelefon.

En vigtig del af konkurrencen består dog samtidig af opsamling af kundernes data - både om indkøb, bopæl, fysisk placering, hvad der købes og lignende.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer i Finans til, at man er opmærksom på dette.

"Når en detailkæde tilbyder selvscanning via mobilen af varen eller anden ny teknologi, kan der også indsamles oplysninger og viden om forbrugerne. Kunderne betaler for nye smarte løsninger i butikken og på app’s med data. Helt på samme måde, som der i dag kan tilknyttes apps til husholdningsapparater, hvor der også kan ske en dataindsamling om forbrug, vaner samt andet, som producenterne kan drage fordel af," siger seniorøkonomi Annette Høyrup til Finans.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere