Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Nye systemer rulles frem i danske supermarkeder - forbrugerne betaler blandt andet med deres data

Der udvikles nye teknologiske betalingssløsninger til fremtidens butikker for tiden, hvor forbrugsmønstrene ændrer sig.

De danske detailhandels-kæder har stort fokus på, hvordan de kan få den digitale verden til at spille bedre sammen med kunderne.

Det sker i en tid med mange nye teknologiske løsninger, hvor mange fysiske butikker blandt andet indfører selvbetjeningskasser, personlige tilbud, sensorer og andet, skriver Finans.

“Vi er i den mest spændende tid i detailhandlens historie. Alt er oppe til diskussion. Der er ingen plads til, at tingene bare skal være, som de plejer at være,” siger direktør i Stibo Accelerator, Kim Svendsen, til avisen.

Til avisen siger koncerndirektør i Salling Group, Thor Jørgensen, eksempelvis, at Saling Group er på vej med en scan & go-løsning, hvor kunderne selv scanner varerne med deres mobiltelefon.

En vigtig del af konkurrencen består dog samtidig af opsamling af kundernes data - både om indkøb, bopæl, fysisk placering, hvad der købes og lignende.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer i Finans til, at man er opmærksom på dette.

"Når en detailkæde tilbyder selvscanning via mobilen af varen eller anden ny teknologi, kan der også indsamles oplysninger og viden om forbrugerne. Kunderne betaler for nye smarte løsninger i butikken og på app’s med data. Helt på samme måde, som der i dag kan tilknyttes apps til husholdningsapparater, hvor der også kan ske en dataindsamling om forbrug, vaner samt andet, som producenterne kan drage fordel af," siger seniorøkonomi Annette Høyrup til Finans.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere