Artikel top billede

Apple har fået hul på markedet i Kina efter langvarig krise: iPhone sælger pludseligt igen som varmt brød

Salget af Apples iPhone i Kina er i december steget med to-cifrede procenttal.

Efter en længere periode med tilbagegang på det kinesiske marked, går det igen frem for iPhone-salget i Kina.

Det rapporterer erhvervsmediet Bloomberg på trods af, at den schweizistiske storbank Credit Suisse så sent som i december vurderede, at kinesernes interesse for Apples iPhone var i drastisk tilbagegang.

Men beregninger som Bloomberg har foretaget på baggrund af officielle tal fra den kinesisk regeringer viser nu, at det kinesiske iPhone-salg i december steg med 18,7 procent i forhold til samme periode i fjor.

Det svarer til, at der i december 2019 blev solgt 3,18 millioner flere iPhones på det kinesiske marked, der ifølge Bloomberg er Apples næstvigtigste marked.

Læs også: Drastisk fald i salget af iPhones i Kina: Går tilbage med 35 procent

Bedre kamera og batteri er forklaringen

Forklaringen på fremgangen skal formodentlig findes i, at Apple i september lancerede de to nye telefoner, iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Telefonerne bød dels på betydelige forbedringer i batterilevetiden samt kvaliteten på telefonens kamera.

Det stigende salg kommer på trods af, at Apple på det kinesiske marked står i en hård konkurrencesituation med store lokale tech-virksomheder som Huawei.

Mangel på sten i skoen

En af de store sten i skoen for Apple på det kinesiske marked, at de kineserne allerede i fuld gang med at udrulle 5G-netværk, men i modsætning til flere af de lokale konkurrenter har Apple endnu ikke en iPhone, der understøtter 5G.

Bloomberg påpeger desuden, at Apple på det kinesiske marked også er hæmmet af, at selskabet på grund af den kinesiske censur ikke kan tilbyde en række tjenester i Kina.

Eksempelvis er udvalget af podcats begrænset og samtidig er spiltjenesten Apple Arcade, den nye tv-streamingtjeneste Apple TV+ og nyhedstjenesten Apple News+ ikke tilgængelig for kinesiske forbruger.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere