Artikel top billede

Apple har fået hul på markedet i Kina efter langvarig krise: iPhone sælger pludseligt igen som varmt brød

Salget af Apples iPhone i Kina er i december steget med to-cifrede procenttal.

Efter en længere periode med tilbagegang på det kinesiske marked, går det igen frem for iPhone-salget i Kina.

Det rapporterer erhvervsmediet Bloomberg på trods af, at den schweizistiske storbank Credit Suisse så sent som i december vurderede, at kinesernes interesse for Apples iPhone var i drastisk tilbagegang.

Men beregninger som Bloomberg har foretaget på baggrund af officielle tal fra den kinesisk regeringer viser nu, at det kinesiske iPhone-salg i december steg med 18,7 procent i forhold til samme periode i fjor.

Det svarer til, at der i december 2019 blev solgt 3,18 millioner flere iPhones på det kinesiske marked, der ifølge Bloomberg er Apples næstvigtigste marked.

Læs også: Drastisk fald i salget af iPhones i Kina: Går tilbage med 35 procent

Bedre kamera og batteri er forklaringen

Forklaringen på fremgangen skal formodentlig findes i, at Apple i september lancerede de to nye telefoner, iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Telefonerne bød dels på betydelige forbedringer i batterilevetiden samt kvaliteten på telefonens kamera.

Det stigende salg kommer på trods af, at Apple på det kinesiske marked står i en hård konkurrencesituation med store lokale tech-virksomheder som Huawei.

Mangel på sten i skoen

En af de store sten i skoen for Apple på det kinesiske marked, at de kineserne allerede i fuld gang med at udrulle 5G-netværk, men i modsætning til flere af de lokale konkurrenter har Apple endnu ikke en iPhone, der understøtter 5G.

Bloomberg påpeger desuden, at Apple på det kinesiske marked også er hæmmet af, at selskabet på grund af den kinesiske censur ikke kan tilbyde en række tjenester i Kina.

Eksempelvis er udvalget af podcats begrænset og samtidig er spiltjenesten Apple Arcade, den nye tv-streamingtjeneste Apple TV+ og nyhedstjenesten Apple News+ ikke tilgængelig for kinesiske forbruger.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere