Artikel top billede

Apple har fået hul på markedet i Kina efter langvarig krise: iPhone sælger pludseligt igen som varmt brød

Salget af Apples iPhone i Kina er i december steget med to-cifrede procenttal.

Efter en længere periode med tilbagegang på det kinesiske marked, går det igen frem for iPhone-salget i Kina.

Det rapporterer erhvervsmediet Bloomberg på trods af, at den schweizistiske storbank Credit Suisse så sent som i december vurderede, at kinesernes interesse for Apples iPhone var i drastisk tilbagegang.

Men beregninger som Bloomberg har foretaget på baggrund af officielle tal fra den kinesisk regeringer viser nu, at det kinesiske iPhone-salg i december steg med 18,7 procent i forhold til samme periode i fjor.

Det svarer til, at der i december 2019 blev solgt 3,18 millioner flere iPhones på det kinesiske marked, der ifølge Bloomberg er Apples næstvigtigste marked.

Læs også: Drastisk fald i salget af iPhones i Kina: Går tilbage med 35 procent

Bedre kamera og batteri er forklaringen

Forklaringen på fremgangen skal formodentlig findes i, at Apple i september lancerede de to nye telefoner, iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Telefonerne bød dels på betydelige forbedringer i batterilevetiden samt kvaliteten på telefonens kamera.

Det stigende salg kommer på trods af, at Apple på det kinesiske marked står i en hård konkurrencesituation med store lokale tech-virksomheder som Huawei.

Mangel på sten i skoen

En af de store sten i skoen for Apple på det kinesiske marked, at de kineserne allerede i fuld gang med at udrulle 5G-netværk, men i modsætning til flere af de lokale konkurrenter har Apple endnu ikke en iPhone, der understøtter 5G.

Bloomberg påpeger desuden, at Apple på det kinesiske marked også er hæmmet af, at selskabet på grund af den kinesiske censur ikke kan tilbyde en række tjenester i Kina.

Eksempelvis er udvalget af podcats begrænset og samtidig er spiltjenesten Apple Arcade, den nye tv-streamingtjeneste Apple TV+ og nyhedstjenesten Apple News+ ikke tilgængelig for kinesiske forbruger.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere