Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny landechef til Innofactor i Danmark / Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag / Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot

Ny landechef til Innofactor i Danmark. Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag. Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot’. Indiske massedemonstrationer venter Jeff Bezos.

Velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld, der denne mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Ny landechef til Innofactor i Danmark

Finske Innofactor har udnævnt Jørn Ellefsen som ny landechef for selskabets danske forretning. Innofactor beskæftiger små 40 medarbejdere i Danmark.

Jørn Ellefsen er også landechef for Innofactors norske forretning. Denne stilling beholder han sideløbende med jobbet som chef for den danske forretning.

Han overtager stillingen fra Vesa Syrjäkari, der fremover skal fokusere på ‘Innofactors nordiske forretningsprocesser samt koordinering af disse aktiviteter for at styrke udviklingen og udrulningen af de fælles arbejdsprocesser,’ lyder det fra selskabet.

Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag

En amerikansk delegation bestående af en række højtstående embedsmænd lander i dag i London med det formål at overbevise britiske politikere om, at de skal sige nej til kinesiske Huawei som leverandør af udstyr til Storbritanniens kommende 5G-net.

Storbritannien har trods sine tætte forbindelser til USA længe flakket i forhold til Huawei, som amerikanerne frygter samarbejder lige lovligt meget med den kinesiske regering.

Det ventes, at Storbritannien inden månedens udgang vil beslutte om, at landet vil have Huawei ombord.

Storbritannien og USA er begge med i det såkaldte Five Eyes-overvågnings-netværk, som Edward Snowden afslørede.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot’

Apple har bygget en robot med navnet Daisy, som skal kunne splitte en brugt iPhone ad i små stumper, der skal kunne genbruges.

Robotten er ifølge Apple del af plan om at blive en såkaldt ‘closed-loop’-producent. Det betyder i bund og grund, at Apple på sigt vil arbejde efter at producere telefoner uden at være afhængig af mine-industrien.

Daisy-robotten kan splitte en iPhone på en måde, der frigør i alt 14 materialer - herunder Lithium - der kan udvindes og genbruges.

Det sker med blandt andet luftstød på -80 grader.

Indiske massedemonstrationer venter Jeff Bezos

Der venter Amazon-stifter Jeff Bezos protester, når han i næste uge besøger Indien, skriver Reuters.

For tusindvis af mindre næringsdrivende vil samle sig for i samlet flok at protestere mod Amazon. Demonstrationerne vil finde sted i 300 byer på tværs af Indien og vil blive arrangeret af organisationen Confederation of All India Traders (CAIT).

CAIT mener, at de store online-kæder som Amazon udkonkurrerer de mindre handlende og omgår indiske handelsregler.

CAIT forventer deltagelse af mindst 100.000 indiske butikker i alle de store byer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere