Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny landechef til Innofactor i Danmark / Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag / Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot

Ny landechef til Innofactor i Danmark. Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag. Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot’. Indiske massedemonstrationer venter Jeff Bezos.

Velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld, der denne mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Ny landechef til Innofactor i Danmark

Finske Innofactor har udnævnt Jørn Ellefsen som ny landechef for selskabets danske forretning. Innofactor beskæftiger små 40 medarbejdere i Danmark.

Jørn Ellefsen er også landechef for Innofactors norske forretning. Denne stilling beholder han sideløbende med jobbet som chef for den danske forretning.

Han overtager stillingen fra Vesa Syrjäkari, der fremover skal fokusere på ‘Innofactors nordiske forretningsprocesser samt koordinering af disse aktiviteter for at styrke udviklingen og udrulningen af de fælles arbejdsprocesser,’ lyder det fra selskabet.

Amerikansk 5G-delegation besøger Storbritannien i dag

En amerikansk delegation bestående af en række højtstående embedsmænd lander i dag i London med det formål at overbevise britiske politikere om, at de skal sige nej til kinesiske Huawei som leverandør af udstyr til Storbritanniens kommende 5G-net.

Storbritannien har trods sine tætte forbindelser til USA længe flakket i forhold til Huawei, som amerikanerne frygter samarbejder lige lovligt meget med den kinesiske regering.

Det ventes, at Storbritannien inden månedens udgang vil beslutte om, at landet vil have Huawei ombord.

Storbritannien og USA er begge med i det såkaldte Five Eyes-overvågnings-netværk, som Edward Snowden afslørede.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Apple forsøger sig med ‘genbrugs-robot’

Apple har bygget en robot med navnet Daisy, som skal kunne splitte en brugt iPhone ad i små stumper, der skal kunne genbruges.

Robotten er ifølge Apple del af plan om at blive en såkaldt ‘closed-loop’-producent. Det betyder i bund og grund, at Apple på sigt vil arbejde efter at producere telefoner uden at være afhængig af mine-industrien.

Daisy-robotten kan splitte en iPhone på en måde, der frigør i alt 14 materialer - herunder Lithium - der kan udvindes og genbruges.

Det sker med blandt andet luftstød på -80 grader.

Indiske massedemonstrationer venter Jeff Bezos

Der venter Amazon-stifter Jeff Bezos protester, når han i næste uge besøger Indien, skriver Reuters.

For tusindvis af mindre næringsdrivende vil samle sig for i samlet flok at protestere mod Amazon. Demonstrationerne vil finde sted i 300 byer på tværs af Indien og vil blive arrangeret af organisationen Confederation of All India Traders (CAIT).

CAIT mener, at de store online-kæder som Amazon udkonkurrerer de mindre handlende og omgår indiske handelsregler.

CAIT forventer deltagelse af mindst 100.000 indiske butikker i alle de store byer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.