Artikel top billede

Pentagon advarer mod kritisk sikkerhedsbrist i Mozilla Firefox

Det amerikanske forsvarsministerium advarer nu alle mod en sårbarhed i Mozilla Firefox, som alle bør patche med det samme.

Den populære browser Firefox har udsendt en patch til alle brugere, for at rette en række sikkerhedshuller.

De udsendte rettelser er så alvorlige, at selv det amerikanske forsvarsministerium nu opfordrer alle til at opdatere softwaren.

På sin hjemmeside opfordrer Homeland Security (USA's nationale sikkerhedstjeneste, red.) således til, at alle brugere med det samme får installeret de seneste patches og dermed lukket det kritiske sikkerhedshul.

Læs også: Mozilla tredobler dusøren for at finde sikkerhedshuller i Firefox

"Mozilla har frigivet en sikkerhedsopdatering, der adresserer en sårbarhed i Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. En angriber kan udnytte sårbarhederne til at få kontrol over et inficeret system," skriver Homeland Securitys cybersikkerhedsenhed.

Homeland Security forklarer ikke, hvorfor sikkerhedsbristen tilsyneladende er så alvorlig, at den er relevant for den amerikanske sikkerhedstjeneste.

Mozilla vurderer selv, at sårbarheden i Firefox er 'kritisk', hvilket er et af de mest alvorlige niveauer, de fleste virksomheder arbejder med.

Læs også: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem

Ifølge en analyse fra selskabet Netmarketshare, så bruger 8,3 procent af alle internetbrugere Firefox. Det er dog fortsat Google Chrome, der er den suverænt mest populære browser med en markedsandel på hele 66,6 procent.

Du kan læse mere om patchen på Mozillas egen hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere