Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Om få dage skal vi begynde at vinke farvel til den klassiske Edge-browser fra Microsoft. Nu begynder stor-satsningen på selskabets nye Chromium-browser.

Om få dage er det slut med Microsoft klassiske udgave af Edge-browseren.

På onsdag 15. januar går Microsoft nemlig i gang med at udrulle selskabets nye nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Den nuværende ‘klassiske’ Edge-browser bygger på Microsofts egen EdgeHTML.

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist.

Microsoft meddeler i denne udsendte bulletin, at pc’er med Windows 10 Home og Pro Edition, der kører med seneste version (1803) automatisk vil blive opdateret til den nye Edge-browser via Windows Update.

Er man professionel bruger, kan man vælge at forblive på den gamle udgave af Edge, i det en admin eller lignende her aktivt vil skulle vælge at opdatere browseren.

Microsoft lancerer her endda et egentlig værktøj, der kan blokere for opdateringen.

Det sigter mod ‘organisationer, der ønsker at blokere automatisk levering af Microsoft Edge (Chromium-baseret) på enheder, der kører Windows 10 version 1803 og nyere på Home og Pro Edition,’’ lyder det fra Microsoft.

Alle øvrige versioner af Windows 10 vil ikke blive automatisk opdateret, hedder det.

Microsoft indfører nyt Edge-logo med opdateringen, hvormed du altså nemt vil kunne se, når din browser er blevet opdateret.

Microsofts browsere var blandt sidste års store vindere på browsermarkedet med samlet fremgang på 14 procent.

Den Chromium-baserede udgave af Edge har siden oktober 2019 været tilgængelig som en beta-udgave via Microsofts Insider-program.

Det kan du læse mere om her: Så er Microsofts spritnye Edge-browser klar til test: Sådan får du fingre i beta-udgaven

Edge-browserens markedsandel er dog fortsat meget lille i forhold til verdens absolut mest udbredte browser, som er Googles Chrome, der sidder på en markedandel på mere end 66 procent.

Det kan du læse mere om her: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere