Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Om få dage skal vi begynde at vinke farvel til den klassiske Edge-browser fra Microsoft. Nu begynder stor-satsningen på selskabets nye Chromium-browser.

Om få dage er det slut med Microsoft klassiske udgave af Edge-browseren.

På onsdag 15. januar går Microsoft nemlig i gang med at udrulle selskabets nye nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Den nuværende ‘klassiske’ Edge-browser bygger på Microsofts egen EdgeHTML.

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist.

Microsoft meddeler i denne udsendte bulletin, at pc’er med Windows 10 Home og Pro Edition, der kører med seneste version (1803) automatisk vil blive opdateret til den nye Edge-browser via Windows Update.

Er man professionel bruger, kan man vælge at forblive på den gamle udgave af Edge, i det en admin eller lignende her aktivt vil skulle vælge at opdatere browseren.

Microsoft lancerer her endda et egentlig værktøj, der kan blokere for opdateringen.

Det sigter mod ‘organisationer, der ønsker at blokere automatisk levering af Microsoft Edge (Chromium-baseret) på enheder, der kører Windows 10 version 1803 og nyere på Home og Pro Edition,’’ lyder det fra Microsoft.

Alle øvrige versioner af Windows 10 vil ikke blive automatisk opdateret, hedder det.

Microsoft indfører nyt Edge-logo med opdateringen, hvormed du altså nemt vil kunne se, når din browser er blevet opdateret.

Microsofts browsere var blandt sidste års store vindere på browsermarkedet med samlet fremgang på 14 procent.

Den Chromium-baserede udgave af Edge har siden oktober 2019 været tilgængelig som en beta-udgave via Microsofts Insider-program.

Det kan du læse mere om her: Så er Microsofts spritnye Edge-browser klar til test: Sådan får du fingre i beta-udgaven

Edge-browserens markedsandel er dog fortsat meget lille i forhold til verdens absolut mest udbredte browser, som er Googles Chrome, der sidder på en markedandel på mere end 66 procent.

Det kan du læse mere om her: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere