Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Om få dage skal vi begynde at vinke farvel til den klassiske Edge-browser fra Microsoft. Nu begynder stor-satsningen på selskabets nye Chromium-browser.

Om få dage er det slut med Microsoft klassiske udgave af Edge-browseren.

På onsdag 15. januar går Microsoft nemlig i gang med at udrulle selskabets nye nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Den nuværende ‘klassiske’ Edge-browser bygger på Microsofts egen EdgeHTML.

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist.

Microsoft meddeler i denne udsendte bulletin, at pc’er med Windows 10 Home og Pro Edition, der kører med seneste version (1803) automatisk vil blive opdateret til den nye Edge-browser via Windows Update.

Er man professionel bruger, kan man vælge at forblive på den gamle udgave af Edge, i det en admin eller lignende her aktivt vil skulle vælge at opdatere browseren.

Microsoft lancerer her endda et egentlig værktøj, der kan blokere for opdateringen.

Det sigter mod ‘organisationer, der ønsker at blokere automatisk levering af Microsoft Edge (Chromium-baseret) på enheder, der kører Windows 10 version 1803 og nyere på Home og Pro Edition,’’ lyder det fra Microsoft.

Alle øvrige versioner af Windows 10 vil ikke blive automatisk opdateret, hedder det.

Microsoft indfører nyt Edge-logo med opdateringen, hvormed du altså nemt vil kunne se, når din browser er blevet opdateret.

Microsofts browsere var blandt sidste års store vindere på browsermarkedet med samlet fremgang på 14 procent.

Den Chromium-baserede udgave af Edge har siden oktober 2019 været tilgængelig som en beta-udgave via Microsofts Insider-program.

Det kan du læse mere om her: Så er Microsofts spritnye Edge-browser klar til test: Sådan får du fingre i beta-udgaven

Edge-browserens markedsandel er dog fortsat meget lille i forhold til verdens absolut mest udbredte browser, som er Googles Chrome, der sidder på en markedandel på mere end 66 procent.

Det kan du læse mere om her: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere