(Foto: Dan Jensen)

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Om få dage skal vi begynde at vinke farvel til den klassiske Edge-browser fra Microsoft. Nu begynder stor-satsningen på selskabets nye Chromium-browser.

Om få dage er det slut med Microsoft klassiske udgave af Edge-browseren.

På onsdag 15. januar går Microsoft nemlig i gang med at udrulle selskabets nye nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Den nuværende ‘klassiske’ Edge-browser bygger på Microsofts egen EdgeHTML.

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist.

Microsoft meddeler i denne udsendte bulletin, at pc’er med Windows 10 Home og Pro Edition, der kører med seneste version (1803) automatisk vil blive opdateret til den nye Edge-browser via Windows Update.

Er man professionel bruger, kan man vælge at forblive på den gamle udgave af Edge, i det en admin eller lignende her aktivt vil skulle vælge at opdatere browseren.

Microsoft lancerer her endda et egentlig værktøj, der kan blokere for opdateringen.

Det sigter mod ‘organisationer, der ønsker at blokere automatisk levering af Microsoft Edge (Chromium-baseret) på enheder, der kører Windows 10 version 1803 og nyere på Home og Pro Edition,’’ lyder det fra Microsoft.

Alle øvrige versioner af Windows 10 vil ikke blive automatisk opdateret, hedder det.

Microsoft indfører nyt Edge-logo med opdateringen, hvormed du altså nemt vil kunne se, når din browser er blevet opdateret.

Microsofts browsere var blandt sidste års store vindere på browsermarkedet med samlet fremgang på 14 procent.

Den Chromium-baserede udgave af Edge har siden oktober 2019 været tilgængelig som en beta-udgave via Microsofts Insider-program.

Det kan du læse mere om her: Så er Microsofts spritnye Edge-browser klar til test: Sådan får du fingre i beta-udgaven

Edge-browserens markedsandel er dog fortsat meget lille i forhold til verdens absolut mest udbredte browser, som er Googles Chrome, der sidder på en markedandel på mere end 66 procent.

Det kan du læse mere om her: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Peter Wibroe holder styr på Formel 1-sejlholds enorme mængder af real-time-data: Vi har 2.000 datastreams når vi sejler
SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.