Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon fyrer medarbejdere for at lække kunders e-mail-adresser og telefonnumre

Flere medarbejdere er blevet afskediget hos Amazon for at lække kunders telefonnumre og e-mail-adresser til tredjeparter.

Amazon har fyret ukendt antal medarbejdre for at lække kunders e-mail-adresser og telefonnumre til tredjeparter.

Det skriver Bloomberg på baggrund af en e-mail, som Amazon har rundsendt til de berørte kunder.

"Vi skriver for at lade dig vide, at din e-mail-adresse og telefonnummer er blevet videregivet til en tredjepart af en Amazon-medarbejder, hvilket har brudt vores regler. Som følge af det er den ansvarlige medarbejder blevet opsagt, og vi støtter enhver retshåndhævelse i en retssag," lyder det i e-mailen, der fortsætter:

"Ingen andre oplysninger fra din konto er blevet videregivet. Det er ikke resultatet af noget, som du har gjort, og du behøver ikke at gøre noget."

Amazon oplyser til Bloomberg, at det drejer sig om flere medarbejdere, men den Seattle-baserede it-gigant, ønsker hverken at oplyse, hvor mange medarbejdere, der er blevet opsagt, eller hvor mange kunder, som er berørt.

Læs også: AWS lukker og slukker for den sidste af 7.500 Oracle-servere: Se hvordan medarbejderne fejrer det med jubel og champagne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere