Artikel top billede

Morgen-briefing: It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse / Center for dansk kvanteforskning lukker / Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser / Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark

It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse. Center for dansk kvanteforskning lukker. Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser. Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark. EU-parlamentarikere vil have en oplader-standard. It-sikkerhedsmarkedet vokser eksplosivt. Dom i dansk Popcorntime-sag i dag.

Velkommen på morgen-kvisten til Computerworlds morgen-briefing, der denne tirsdag morgen er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse

Seks erhvervsfolk får plads i bestyrelsen for fiberkæmpen Norlys, meddeler selskabet.

To af de seks kommer fra it-branchen, nemlig topchef i Bankdata, Esben Kolind Laustsen og Jess Julin Ibsen, topchef i Itadel.

Esben Kolind Laustsen indtræder i bestyrelsen for Boxer og Norlys Digital, mens Jess Julin Ibsen bliver bestyrelsesmedlem i Norlys Tele.

De øvrige ny-udnævnte bestyrelsesmedlemmer er Anders Eldrup (Dong), Bo Lynge Rydahl (Neas Energy), Claus Flyger Pejstrup (Lego) og Frank Olesen (GSV Materialudlejlning).

“Vi har afdækket de eksisterende kompetencer og rekrutteret nye profiler, der supplerer de øvrige bestyrelsesmedlemmer bedst muligt. Derfor har vi blandt andet søgt profiler med teknologisk indsigt, markedsforståelse og branding-erfaring, og jeg er overbevist om, at vi har fundet de helt rette folk til opgaven,” lyder det fra Norlys.

Center for dansk kvanteforskning lukker

Qubiz-centeret, der skulle sikre investeringer i dansk kvanteforskning, lukker ned på grund af manglende bevillinger, skriver Finans.

Det sker, selv om Qubiz ifølge avisen har spillet en stor rolle i kommercialiseringen af forskningsresultater på området.

Anette Steenberg fra Copenhagen Capacity kalder nedlukningen for trist.

“Qubiz var en indgang til det danske kvantemiljø for de udenlandske investorer og virksomheder. Her var der mulighed for at blive forbundet med de helt rigtige forskere, så man kunne skabe nye strategiske partnerskaber,” siger hun til avisen.

Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser i Norge

En fejl i dataværktøjet CrashCube kan have ført til, at tiltalte i norske straffesager er blevet uskyldigt dømt, skriver norske TV2.

Dataværktøjet anvendes af det norske vejdirektorat til at høste data fra køretøjer involveret i trafikuheld. Disse data kan udleveres og anvendes af politi og anklagemyndighed.

“Rigsadvokaten har med øjeblikkelig virkning pålagt, at rapporter og udtalelser, hvor statens vejvæsen har benyttet dataværktøjet CrashCube ikke skal bruges som bevis i sager,” lyder det fra TV2.

Det norske vejvæsen har anvendt CrashCube siden 2017.

Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark

Finske Innofactor, der herhjemme har omkrig 50 medarbejdere, vil satse stort på cloud i den danske forretning, siger ny dansk landechef Jørn Ellefsen til ITWatch, der har kontaktet ham, efter Computerworld mandag kunne fortælle, at han tiltrådte som ny chef for den danske forretning.

Jørn Ellefsen - der trods det danskklingende navn er nordmand - er også landechef for Innofactors norske forretning. Den tjans beholder han sideløbende med den danske.

"Nu vil vi fokusere på at eksportere den danske succes med business intelligence og analytics til Norge og omvendt eksportere den norske cloud-succes til Danmark. Idéen er, at vi kan trække på synergien mellem de to lande,” siger han.

EU-parlamentarikere vil have en oplader-standard

En række EU-parlamentarikere vil have indført en oplader-standard til mobiltelefoner, skriver Ritzau.

EU-Kommissionen har i dag gjort det frivilligt for mobil-producenterne at indgå i en fælles ordning, men det har ikke haft den store effekt.

Den danske socialdemokrati Christel Schaldemose siger, at det er ‘for dårligt, at EU-Kommissionen ikke har formået at harmonisere, så en enkelt lader kan bruges i alle telefoner. Vi har talt om det i årevis. Få det ordnet,” siger hun.

It-sikkerhedsmarkedet vokser eksplosivt

Markedet for it-sikkerhedsteknologi vil i 2023 være vokset til 151,2 billioner dollar, lyder konklusionen i en analyse fra analysehuset PreciseSecurity, som vi har modtaget.

Markedet er i dag på 106,6 billioner dollar, hedder det.

Ifølge PreciseSecurity udgør salgs af services i dag den største del af markedet - inklusive konsulentarbejde, uddannelse, integration og lignende. Næststørst er salg af software, mens hardware er tredjestørst.

Ser vi på industrier, er det ifølge analysehuset finanssektoren, der bruger flest penge på it-sikkerhed bredt set.

Dom i dansk Popcorntime-sag i dag

I eftermiddag afsiger Højesteret dom i den længevarende danske sag om den store bittorrent-pirattjeneste Popcorntime.

Tiltalt i sagen er en mand fra Odense, der tidligere er blevet dømt i både byretten og landsretten. Sagen er dog blevet fundet så principiel vigtig, at den altså har fundet vej helt til Højesteret.

Dommen bliver afsagt klokken 14:00.

Computerworld opsummerede i går mandag, hvad sagen egentlig handler om.

Det kan du blive klogere på her: Dansker tjente en halv million på Popcorn Time-hjemmeside: Nu falder der dom ved Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.