Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse / Center for dansk kvanteforskning lukker / Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser / Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark

It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse. Center for dansk kvanteforskning lukker. Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser. Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark. EU-parlamentarikere vil have en oplader-standard. It-sikkerhedsmarkedet vokser eksplosivt. Dom i dansk Popcorntime-sag i dag.

Velkommen på morgen-kvisten til Computerworlds morgen-briefing, der denne tirsdag morgen er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

It-profiler får plads i Norlys’ bestyrelse

Seks erhvervsfolk får plads i bestyrelsen for fiberkæmpen Norlys, meddeler selskabet.

To af de seks kommer fra it-branchen, nemlig topchef i Bankdata, Esben Kolind Laustsen og Jess Julin Ibsen, topchef i Itadel.

Esben Kolind Laustsen indtræder i bestyrelsen for Boxer og Norlys Digital, mens Jess Julin Ibsen bliver bestyrelsesmedlem i Norlys Tele.

De øvrige ny-udnævnte bestyrelsesmedlemmer er Anders Eldrup (Dong), Bo Lynge Rydahl (Neas Energy), Claus Flyger Pejstrup (Lego) og Frank Olesen (GSV Materialudlejlning).

“Vi har afdækket de eksisterende kompetencer og rekrutteret nye profiler, der supplerer de øvrige bestyrelsesmedlemmer bedst muligt. Derfor har vi blandt andet søgt profiler med teknologisk indsigt, markedsforståelse og branding-erfaring, og jeg er overbevist om, at vi har fundet de helt rette folk til opgaven,” lyder det fra Norlys.

Center for dansk kvanteforskning lukker

Qubiz-centeret, der skulle sikre investeringer i dansk kvanteforskning, lukker ned på grund af manglende bevillinger, skriver Finans.

Det sker, selv om Qubiz ifølge avisen har spillet en stor rolle i kommercialiseringen af forskningsresultater på området.

Anette Steenberg fra Copenhagen Capacity kalder nedlukningen for trist.

“Qubiz var en indgang til det danske kvantemiljø for de udenlandske investorer og virksomheder. Her var der mulighed for at blive forbundet med de helt rigtige forskere, så man kunne skabe nye strategiske partnerskaber,” siger hun til avisen.

Fejl i it-værktøj kan have fået alvorlige konsekvenser i Norge

En fejl i dataværktøjet CrashCube kan have ført til, at tiltalte i norske straffesager er blevet uskyldigt dømt, skriver norske TV2.

Dataværktøjet anvendes af det norske vejdirektorat til at høste data fra køretøjer involveret i trafikuheld. Disse data kan udleveres og anvendes af politi og anklagemyndighed.

“Rigsadvokaten har med øjeblikkelig virkning pålagt, at rapporter og udtalelser, hvor statens vejvæsen har benyttet dataværktøjet CrashCube ikke skal bruges som bevis i sager,” lyder det fra TV2.

Det norske vejvæsen har anvendt CrashCube siden 2017.

Innofactor vil ‘satse stort på cloud’ i Danmark

Finske Innofactor, der herhjemme har omkrig 50 medarbejdere, vil satse stort på cloud i den danske forretning, siger ny dansk landechef Jørn Ellefsen til ITWatch, der har kontaktet ham, efter Computerworld mandag kunne fortælle, at han tiltrådte som ny chef for den danske forretning.

Jørn Ellefsen - der trods det danskklingende navn er nordmand - er også landechef for Innofactors norske forretning. Den tjans beholder han sideløbende med den danske.

"Nu vil vi fokusere på at eksportere den danske succes med business intelligence og analytics til Norge og omvendt eksportere den norske cloud-succes til Danmark. Idéen er, at vi kan trække på synergien mellem de to lande,” siger han.

EU-parlamentarikere vil have en oplader-standard

En række EU-parlamentarikere vil have indført en oplader-standard til mobiltelefoner, skriver Ritzau.

EU-Kommissionen har i dag gjort det frivilligt for mobil-producenterne at indgå i en fælles ordning, men det har ikke haft den store effekt.

Den danske socialdemokrati Christel Schaldemose siger, at det er ‘for dårligt, at EU-Kommissionen ikke har formået at harmonisere, så en enkelt lader kan bruges i alle telefoner. Vi har talt om det i årevis. Få det ordnet,” siger hun.

It-sikkerhedsmarkedet vokser eksplosivt

Markedet for it-sikkerhedsteknologi vil i 2023 være vokset til 151,2 billioner dollar, lyder konklusionen i en analyse fra analysehuset PreciseSecurity, som vi har modtaget.

Markedet er i dag på 106,6 billioner dollar, hedder det.

Ifølge PreciseSecurity udgør salgs af services i dag den største del af markedet - inklusive konsulentarbejde, uddannelse, integration og lignende. Næststørst er salg af software, mens hardware er tredjestørst.

Ser vi på industrier, er det ifølge analysehuset finanssektoren, der bruger flest penge på it-sikkerhed bredt set.

Dom i dansk Popcorntime-sag i dag

I eftermiddag afsiger Højesteret dom i den længevarende danske sag om den store bittorrent-pirattjeneste Popcorntime.

Tiltalt i sagen er en mand fra Odense, der tidligere er blevet dømt i både byretten og landsretten. Sagen er dog blevet fundet så principiel vigtig, at den altså har fundet vej helt til Højesteret.

Dommen bliver afsagt klokken 14:00.

Computerworld opsummerede i går mandag, hvad sagen egentlig handler om.

Det kan du blive klogere på her: Dansker tjente en halv million på Popcorn Time-hjemmeside: Nu falder der dom ved Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere