Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Google står til at runde økonomisk milepæl om få timer: Hold øje med børskursen

Det er kun få promiller, der adskiller søgegiganten og internetgigantens Google fra at runde en historisk milepæl.

Om få timer åbner den amerikanske fondsbørs Nasdaq, hvor Googles moderselskabs aktie, Alphabet Inc er snublende nær på at nå en samlet markedsværdi på 1.000 millarder dollar.

Det svarer til 6,72 billioner danske kroner.

Selskabets aktiekurs er i øjeblikket på 1.440 dollar. Stiger aktien med blot 0,67 procent under dagens handelssession, vil Google passere den forjættede milepæl.

Den amerikanske børs åbner 14. januar 2020 klokken 15.30 dansk tid.

Dermed vil selskabet for første gang træde ind i den eksklusive ’trillion dollar club’ af virksomheder, hvis aktieværdi (i dollar) måles med 12 betydende cifre.

Klubben tæller i forvejen de tre teknologi-tenorer, Apple, Amazon og Microsoft.

Apple klarede bedriften for første gang i august 2018, efterfulgt af Amazon i september 2018 og Microsoft i april 2019. Siden er Apples samlede værdi steget til 1.390 milliarder dollar.

Målt på markedsværdi er det saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco klodens mest værdifulde børsnoterede virksomhed med en samlet aktieværdi der rundede 2.100 milliarder amerikanske dollar omkring årsskiftet.

Se også:
Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab

Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere