Artikel top billede

Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl

Verden kan se anderledes ud fra næste uge. Ikke bare et, men to selskaber, kan blive de første såkaldte ’trillion dollar companies’.

Næste uge kan blive en historisk uge for tech-giganterne Apple og Amazon.

Begge selskaber er nu kun en mindre kursstigning fra at blive de første selskaber til at opnå en værdi på over en billion - en million millioner dollar. Det svarer omtrent til Indonesiens årlige bruttonationalprodukt.

I amerikanske termer vil de kunne kalde sig ’trillion dollar companies’.

Kursstigningen kan meget vel træde ind allerede den 26. juli eller den 31. juli, når Amazon og Apple fremlægger deres respektive kvartalsregnskaber for indeværende periode. Det skriver Bloomberg.

Apple Inc. kan i dag bryste sig af at være klodens mest værdifulde selskab, med en værdi på i alt 941 milliarder dollar, svarende til knap 6 billioner kroner.

Et kurshop på seks procent kan løfte selskabet over den magiske grænse på en billion dollar – og dermed gøre virksomheden til den første i verdenshistorien som rammer den fænomenale milepæl.

På sin færd mod milepælen skal Apple dog holde øje med Amazon, som igennem den seneste årrække har halet markant ind på den globale etter.

I dag er Amazons værdisat til 880 milliarder dollar, hvorfor selskabet skal tage et gevaldigt kurshop på 13 procent, før billion-mærket kan rundes. Amazon er dog i hastig vækst, alene igennem det sidste år er selskabets aktie steget med 55 procent.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Skal flaske sig for selskaberne

Meget skal dog flaske sig for begge selskaber, for at rekorden kan brydes.

En markant fremgang i forretningen skal overbevise investorerne, og samtidig skal en intensiveringen af handelskrigen mellem USA og omverdenen undgås, for den kan stadigt sætte en kæp i hjulene for begge selskabers eventuelle billion-ambitioner.

Samtidig udgør den historiske milepæl hovedsageligt en psykologisk markør.

Det vil give kritikere fra både myndigheder og offentligheden et nyt argument for øget regulering af de kolossale selskaber.

Glipper det for selskaberne, kan Microsoft på længere sigt også komme med i spillet om at blive først omkring den magiske milepæl.

Denne uge kunne selskabet lige akkurat puffe Googles Alphabet fra tredjepladsen på podiet med en værdiansættelse til 828 milliarder dollar.

Se også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere