Artikel top billede

Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl

Verden kan se anderledes ud fra næste uge. Ikke bare et, men to selskaber, kan blive de første såkaldte ’trillion dollar companies’.

Næste uge kan blive en historisk uge for tech-giganterne Apple og Amazon.

Begge selskaber er nu kun en mindre kursstigning fra at blive de første selskaber til at opnå en værdi på over en billion - en million millioner dollar. Det svarer omtrent til Indonesiens årlige bruttonationalprodukt.

I amerikanske termer vil de kunne kalde sig ’trillion dollar companies’.

Kursstigningen kan meget vel træde ind allerede den 26. juli eller den 31. juli, når Amazon og Apple fremlægger deres respektive kvartalsregnskaber for indeværende periode. Det skriver Bloomberg.

Apple Inc. kan i dag bryste sig af at være klodens mest værdifulde selskab, med en værdi på i alt 941 milliarder dollar, svarende til knap 6 billioner kroner.

Et kurshop på seks procent kan løfte selskabet over den magiske grænse på en billion dollar – og dermed gøre virksomheden til den første i verdenshistorien som rammer den fænomenale milepæl.

På sin færd mod milepælen skal Apple dog holde øje med Amazon, som igennem den seneste årrække har halet markant ind på den globale etter.

I dag er Amazons værdisat til 880 milliarder dollar, hvorfor selskabet skal tage et gevaldigt kurshop på 13 procent, før billion-mærket kan rundes. Amazon er dog i hastig vækst, alene igennem det sidste år er selskabets aktie steget med 55 procent.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Skal flaske sig for selskaberne

Meget skal dog flaske sig for begge selskaber, for at rekorden kan brydes.

En markant fremgang i forretningen skal overbevise investorerne, og samtidig skal en intensiveringen af handelskrigen mellem USA og omverdenen undgås, for den kan stadigt sætte en kæp i hjulene for begge selskabers eventuelle billion-ambitioner.

Samtidig udgør den historiske milepæl hovedsageligt en psykologisk markør.

Det vil give kritikere fra både myndigheder og offentligheden et nyt argument for øget regulering af de kolossale selskaber.

Glipper det for selskaberne, kan Microsoft på længere sigt også komme med i spillet om at blive først omkring den magiske milepæl.

Denne uge kunne selskabet lige akkurat puffe Googles Alphabet fra tredjepladsen på podiet med en værdiansættelse til 828 milliarder dollar.

Se også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere