Artikel top billede

Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl

Verden kan se anderledes ud fra næste uge. Ikke bare et, men to selskaber, kan blive de første såkaldte ’trillion dollar companies’.

Næste uge kan blive en historisk uge for tech-giganterne Apple og Amazon.

Begge selskaber er nu kun en mindre kursstigning fra at blive de første selskaber til at opnå en værdi på over en billion - en million millioner dollar. Det svarer omtrent til Indonesiens årlige bruttonationalprodukt.

I amerikanske termer vil de kunne kalde sig ’trillion dollar companies’.

Kursstigningen kan meget vel træde ind allerede den 26. juli eller den 31. juli, når Amazon og Apple fremlægger deres respektive kvartalsregnskaber for indeværende periode. Det skriver Bloomberg.

Apple Inc. kan i dag bryste sig af at være klodens mest værdifulde selskab, med en værdi på i alt 941 milliarder dollar, svarende til knap 6 billioner kroner.

Et kurshop på seks procent kan løfte selskabet over den magiske grænse på en billion dollar – og dermed gøre virksomheden til den første i verdenshistorien som rammer den fænomenale milepæl.

På sin færd mod milepælen skal Apple dog holde øje med Amazon, som igennem den seneste årrække har halet markant ind på den globale etter.

I dag er Amazons værdisat til 880 milliarder dollar, hvorfor selskabet skal tage et gevaldigt kurshop på 13 procent, før billion-mærket kan rundes. Amazon er dog i hastig vækst, alene igennem det sidste år er selskabets aktie steget med 55 procent.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Skal flaske sig for selskaberne

Meget skal dog flaske sig for begge selskaber, for at rekorden kan brydes.

En markant fremgang i forretningen skal overbevise investorerne, og samtidig skal en intensiveringen af handelskrigen mellem USA og omverdenen undgås, for den kan stadigt sætte en kæp i hjulene for begge selskabers eventuelle billion-ambitioner.

Samtidig udgør den historiske milepæl hovedsageligt en psykologisk markør.

Det vil give kritikere fra både myndigheder og offentligheden et nyt argument for øget regulering af de kolossale selskaber.

Glipper det for selskaberne, kan Microsoft på længere sigt også komme med i spillet om at blive først omkring den magiske milepæl.

Denne uge kunne selskabet lige akkurat puffe Googles Alphabet fra tredjepladsen på podiet med en værdiansættelse til 828 milliarder dollar.

Se også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere