Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA dropper straftold på kinesisk elektronik efter ny aftale: Kommende forhandlinger skal handle om cybersikkerhed

Ny handelsaftale mellem USA og Kina betyder, at USA fjerner straftold på blandt anmdet kinesiske computere, mobiltelefoner, konsoller, skærme og andet.

Med ny handelsaftale mellem USA og Kina dropper USA nu sin straftold på 10 procent, som ellers blev indført i midten af december på en lang række kinesisk-producerede produkter.

Straftolden blev dengang lagt på blandt andet computere, mobiltelefoner, spil-konsoller, computer-skærme og lignende.

Den nåede aldrig at blive effektueret, inden den nu bliver slettet. Det betyder, at de amerikanske forbrugere ikke kommer til at opleve, at de kinesiske produkter pludselig bliver ramt af prisstigninger.

Med den nye aftale - som du finder i sin helhed her - forpligter USA og Kina sig også til at respektere hinandens intellektuelle rettigheder - ikke mindst inden for teknologi - ligesom der åbnes for forskellige former for gensidige investeringer i de to lande.

Netop de intellektuelle rettigheder har været et vigtigt område for USA, og den nye aftale vil gøre det nemmere at identificere og straffe krænkelser af intellektuelle rettigheder og pirateri, hedder det.

Aftalen betyder desuden, at Kina åbner døren mere eller mindre for amerikanske leverandører af elektroniske betalinger som Visa og Mastercard.

Forude venter nu anden halvdel af forhandlingerne. Her vil fokus blandt andet blive lagt på cybersikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere