Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA dropper straftold på kinesisk elektronik efter ny aftale: Kommende forhandlinger skal handle om cybersikkerhed

Ny handelsaftale mellem USA og Kina betyder, at USA fjerner straftold på blandt anmdet kinesiske computere, mobiltelefoner, konsoller, skærme og andet.

Med ny handelsaftale mellem USA og Kina dropper USA nu sin straftold på 10 procent, som ellers blev indført i midten af december på en lang række kinesisk-producerede produkter.

Straftolden blev dengang lagt på blandt andet computere, mobiltelefoner, spil-konsoller, computer-skærme og lignende.

Den nåede aldrig at blive effektueret, inden den nu bliver slettet. Det betyder, at de amerikanske forbrugere ikke kommer til at opleve, at de kinesiske produkter pludselig bliver ramt af prisstigninger.

Med den nye aftale - som du finder i sin helhed her - forpligter USA og Kina sig også til at respektere hinandens intellektuelle rettigheder - ikke mindst inden for teknologi - ligesom der åbnes for forskellige former for gensidige investeringer i de to lande.

Netop de intellektuelle rettigheder har været et vigtigt område for USA, og den nye aftale vil gøre det nemmere at identificere og straffe krænkelser af intellektuelle rettigheder og pirateri, hedder det.

Aftalen betyder desuden, at Kina åbner døren mere eller mindre for amerikanske leverandører af elektroniske betalinger som Visa og Mastercard.

Forude venter nu anden halvdel af forhandlingerne. Her vil fokus blandt andet blive lagt på cybersikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.