Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft skal i 2030 fjerne mere CO2, end selskabet producerer. Og skal i 2050 have fjernet al det CO2, som selskabet har produceret siden etableringen i 1975. Se selskabets ambitiøse klimaplan her.

Microsoft - der er et af verdens største datacenter-selskaber - sætter gang i en massiv omstilling på energi- og klimaområdet, der rækker mere end 30 år ud i fremtiden.

Det sigter mod at reducere og i sidste ende helt fjerne det CO2-aftryk, som selskabet har afsat på jorden.

“I 2030 vil Microsoft være CO2-negativ, og i 2050 er målet helt at fjerne det samlede CO2-aftryk, som virksomheden har udledt direkte og gennem sit strømforbrug siden Microsofts grundlæggelse i 1975,” lyder det fra selskabet i en udsendt meddelelse torsdag aften.

Microsoft sætter fulde sejl på projektet, der udspringer helt fra toppen af selskabet, hvor Satya Nadella, talsmand og president Brad Smith, CFO Amy Hood og selskabets såkaldte chief environmental officer, Lucas Joppa, torsdag aften præsenterede planerne.

“Verden over arbejdes der på at nå et mål om at være ”net zero” (at fjerne den tilsvarende mængde CO2, som man udleder). Men de af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere skal gøre det. Derfor præsenterer vi i dag et ambitiøst mål og en ny plan for, hvordan vi reducerer og ultimativt fjerner Microsofts CO2-aftryk,” lød det her fra Brad Smith.

Første store delmål om 10 år

Det første store delmål i planen finder vi imidlertid allerede om 10 år.

For i 2030 skal Microsoft have mere end halveret selskabets samlede CO2-udledning og være det, som selskabet kalder for ‘CO2-negativ.’

“Halveringsmålet omfatter både Microsofts direkte udledning og udledninger på tværs af virksomhedens forsynings- og værdikæde. Programmet skal sikre, at Microsoft både reducerer sin direkte CO2-udledning, og reducerer udledningen, der relaterer sig til Microsofts energiforbrug til et niveau nær nul i 2025,” lyder det fra selskabet.

Selskabet etablerer desuden en såkaldt ‘klimainnovations-fond’ med en milliard dollar, der skal investeres i at ‘fremskynde den globale udvikling af ny teknologi, der reducerer, indfanger og helt fjerner CO2-udledning.’

Du kan læse mere om Microsofts klimaplan hr: Microsoft will be carbon negative by 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.