Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft skal i 2030 fjerne mere CO2, end selskabet producerer. Og skal i 2050 have fjernet al det CO2, som selskabet har produceret siden etableringen i 1975. Se selskabets ambitiøse klimaplan her.

Microsoft - der er et af verdens største datacenter-selskaber - sætter gang i en massiv omstilling på energi- og klimaområdet, der rækker mere end 30 år ud i fremtiden.

Det sigter mod at reducere og i sidste ende helt fjerne det CO2-aftryk, som selskabet har afsat på jorden.

“I 2030 vil Microsoft være CO2-negativ, og i 2050 er målet helt at fjerne det samlede CO2-aftryk, som virksomheden har udledt direkte og gennem sit strømforbrug siden Microsofts grundlæggelse i 1975,” lyder det fra selskabet i en udsendt meddelelse torsdag aften.

Microsoft sætter fulde sejl på projektet, der udspringer helt fra toppen af selskabet, hvor Satya Nadella, talsmand og president Brad Smith, CFO Amy Hood og selskabets såkaldte chief environmental officer, Lucas Joppa, torsdag aften præsenterede planerne.

“Verden over arbejdes der på at nå et mål om at være ”net zero” (at fjerne den tilsvarende mængde CO2, som man udleder). Men de af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere skal gøre det. Derfor præsenterer vi i dag et ambitiøst mål og en ny plan for, hvordan vi reducerer og ultimativt fjerner Microsofts CO2-aftryk,” lød det her fra Brad Smith.

Første store delmål om 10 år

Det første store delmål i planen finder vi imidlertid allerede om 10 år.

For i 2030 skal Microsoft have mere end halveret selskabets samlede CO2-udledning og være det, som selskabet kalder for ‘CO2-negativ.’

“Halveringsmålet omfatter både Microsofts direkte udledning og udledninger på tværs af virksomhedens forsynings- og værdikæde. Programmet skal sikre, at Microsoft både reducerer sin direkte CO2-udledning, og reducerer udledningen, der relaterer sig til Microsofts energiforbrug til et niveau nær nul i 2025,” lyder det fra selskabet.

Selskabet etablerer desuden en såkaldt ‘klimainnovations-fond’ med en milliard dollar, der skal investeres i at ‘fremskynde den globale udvikling af ny teknologi, der reducerer, indfanger og helt fjerner CO2-udledning.’

Du kan læse mere om Microsofts klimaplan hr: Microsoft will be carbon negative by 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere