Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft skal i 2030 fjerne mere CO2, end selskabet producerer. Og skal i 2050 have fjernet al det CO2, som selskabet har produceret siden etableringen i 1975. Se selskabets ambitiøse klimaplan her.

Microsoft - der er et af verdens største datacenter-selskaber - sætter gang i en massiv omstilling på energi- og klimaområdet, der rækker mere end 30 år ud i fremtiden.

Det sigter mod at reducere og i sidste ende helt fjerne det CO2-aftryk, som selskabet har afsat på jorden.

“I 2030 vil Microsoft være CO2-negativ, og i 2050 er målet helt at fjerne det samlede CO2-aftryk, som virksomheden har udledt direkte og gennem sit strømforbrug siden Microsofts grundlæggelse i 1975,” lyder det fra selskabet i en udsendt meddelelse torsdag aften.

Microsoft sætter fulde sejl på projektet, der udspringer helt fra toppen af selskabet, hvor Satya Nadella, talsmand og president Brad Smith, CFO Amy Hood og selskabets såkaldte chief environmental officer, Lucas Joppa, torsdag aften præsenterede planerne.

“Verden over arbejdes der på at nå et mål om at være ”net zero” (at fjerne den tilsvarende mængde CO2, som man udleder). Men de af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere skal gøre det. Derfor præsenterer vi i dag et ambitiøst mål og en ny plan for, hvordan vi reducerer og ultimativt fjerner Microsofts CO2-aftryk,” lød det her fra Brad Smith.

Første store delmål om 10 år

Det første store delmål i planen finder vi imidlertid allerede om 10 år.

For i 2030 skal Microsoft have mere end halveret selskabets samlede CO2-udledning og være det, som selskabet kalder for ‘CO2-negativ.’

“Halveringsmålet omfatter både Microsofts direkte udledning og udledninger på tværs af virksomhedens forsynings- og værdikæde. Programmet skal sikre, at Microsoft både reducerer sin direkte CO2-udledning, og reducerer udledningen, der relaterer sig til Microsofts energiforbrug til et niveau nær nul i 2025,” lyder det fra selskabet.

Selskabet etablerer desuden en såkaldt ‘klimainnovations-fond’ med en milliard dollar, der skal investeres i at ‘fremskynde den globale udvikling af ny teknologi, der reducerer, indfanger og helt fjerner CO2-udledning.’

Du kan læse mere om Microsofts klimaplan hr: Microsoft will be carbon negative by 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere