Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: Ultra:bit på vej til 7. og 8. klasse efter million-bevilling / NemID-app sparer op mod 20.000 papkort om måneden / Estisk Uber-rival Bolt lander kæmpelån fra EU

Ultra:bit på vej til 7. og 8. klasse efter million-bevilling. NemID-app sparer op mod 20.000 papkort om måneden. Estisk Uber-rival Bolt lander kæmpelån fra EU. Facebook dropper kontroversiel annonceplan for WhatsApp. Tesla åbner design-center i Kina.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld, der i dag er udvalgt og skrevet af Dan Jensen.

Ultra:bit på vej til 7. og 8. klasse efter million-bevilling

Med en ny bevilling på 17,5 millioner kroner fra Industriens Fond bliver mikrocomputer-projektet Ultra:bit nu forlænget i de danske folkeskoler, hvor godt 100.000 elever på 4., 5. og 6. klassetrin på 1.300 skoler i dag er godt i gang med computerne.

“Indsatsen bliver nemlig udvidet og forlænget, så 7. og 8. klasser også får tilbud om læringsaktiviteter om teknologisk innovation og digital dannelse,” lydet det fra DR], der er partner på projektet sammen med Center for Undervisningsmidler.

Bevillingen betyder, at ‘børnene fortsat vil få en perlerække digitale læringstilbud, tilbud om læringsevents ’ultra:bit camps’ og ’ultra:bit hackathons’ samt en række nye målrettede initiativer, når de kommer op i 7. og 8. klasse,” lyder det fra DR.

NemID-app sparer op mod 20.000 papkort om måneden

NemID-appen har netop rundet de to millioner brugere, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge styrelsens udlægning betyder det, at der i første halvdel af 2019 ‘blev produceret og fragtet 20.000 færre fysiske nøglekort med posten end før.”

“Generelt ved vi, at hensyn til unødigt ressourceforbrug og belastning af vores miljø fylder stadig mere for danskerne. NemID nøgleapp er et godt eksempel på, at digitale løsninger både kan være med til at gøre mange hverdagsopgaver nemmere og hurtigere, og mange steder også være med til at mindske vores forbrug af pap og plastik,” lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør.

Estisk Uber-rival Bolt lander kæmpelån fra EU

Den estiske Uber-rival Bolt har landet et venturelån fra den europæiske investeringsbank, EIB, på 50 millioner euro - omkring 380 millioner kroner, skriver CNBC.

Selskabet, der blev grundlagt i 2013, hed oprindeligt Taxify, men har skiftet navn, da selskabet i dag også står for formidling af scooter-kørsel og madbringning - sidstnævnte er selskabet nok især kendt for herhjemme.

Pengene fra EIB skal blandt andet investeret i at gøre Bolts tjenester mere sikre og bæredygtige uden at gå på kompromis med effektiviteten, som det hedder.

Facebook dropper kontroversiel annonceplan for WhatsApp

Facebook dropper sin plan om at begynde at sælge annoncer i WhatsApp og indleder jagten på andre metoder til at begynde at tjene penge på den sociale tjeneste, skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen var det netop denne plan, der for halvandet år siden fik grundlæggerne af WhatsApp til at trække sig.

Avisen skriver, at WhatsApp over de seneste måneder har opløst en hel afdeling, der har arbejdet på at finde de bedste måder at integrere annoncer i tjenesten på, ligesom teamets arbejde er blevet slettet helt fra WhatsApp-koden.

Tesla åbner design-center i Kina

Tesla er på vej til at åbne et design- og research-center i Kina og søger for tiden designere og lignende til centeret.

Her skal Tesla designe nye biler og teknologier. Selskabet meddeler, at Elon Musk mener, at Tesla ikke skal være ‘Made in China’, men også ‘Designed in China.’

Selskabet har netop åbnet sin første bilfabrik uden for hjemlandet i USA i Shanghai, hvorfra de første Model 3-biler rullede af samlebåndet fornylig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.