Artikel top billede

Frankrig med klar besked til USA: Støt en global digital skat ellers bliv I ramt af bøderegn

Den franske regering håber, at den kan overtale USA til at bakke op om en ny global digital skat, selvom det ventes at skatten især vil ramme amerikanske it-giganter.

Det er i USA’s klare interesse at bakke op om en global digital skat.

Sådan lyder den franske regerings råd ifølge nyhedsbureauet Reuters til USA, som indtil nu har været modstander af en digital skat, som især vil ramme de store amerikanske it-virksomheder.

Men ifølge den franske regering risikerer amerikanske virksomheder i stedet at blive ramt af en sand myriade af lokale skatter på digitale virksomheder, hvis ikke landets bakker op om en fælles global digital skat.

Verdensledere samles til stort møde

Den franske melding kommer op til, at World Economic Forum i næste uge løber af stablen i den schweiziske by Davos.

Her mødes stats- og regeringschefer og førende erhvervsledere hvert år for at diskutere verdens mest presserende problemer

I den forbindelse ønsker den franske finansminister Bruno Le Maire at USA giver sin støtte til ideen om en global skattereform.

Samtidig ønsker Frankrig, at USA løfter en rækker sanktioner på fransk champagne, ost og eksklusive håndtasker, som blev indført som gengældelse for at Frankrig tidligere på året indførte sin egen digitale skat.

”Det forslag der ligger på bordet nu er den rette løsning, og vi er ikke langt fra en løsning. I de kommende dage vil bede vores amerikanske venner om at tage de sidste skridt,” lød det ifølge Reuters for nylig fra Bruno Le Maire.

Læs også: Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere