Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”

Den franske præsident presser på for at USA til at hjælpe med at få indført en global skat på digitale tjenester. De amerikanske techgiganter betaler alt for lidt i skat, siger han forud for G7-topmødet i Frankrig.

Den franske præsident Macron har set sig gal på de digitale giganter som Google, Facebook og Amazon.

Han mener kort sagt, at de smyger sig uden om ansvaret for at bidrage til fællesskabet, og det ikke er godt for nogen.

Heller ikke for de amerikanske arbejdere.

Det siger han til Reuters forud for det planlagte G7-topmøde i Frankrig, som foregår i Biarritz 24. til 26. august.

G7-mødet samler ledere fra USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritanien og EU.

Macron kritiserer, at de digitale giganter bogfører indtægter i skattely-lande som Irland og Luxemborg.

Han mener, det er et spørgsmål om social retfærdighed, at selskaberne bliver omfattet af en universel skat for digitale serviceydelser.

EU har hidtil været ude af stand til at blive enige om en beskatning af digitale serviceydelser, så det franske parlament har i juli på egen hånd indført en skat på tre procent af omsætningen for digitale services i Frankrig.

Skatten gælder for virksomheder med over 25 millioner Euro i omsætning i Frankrig og over 750 millioner Euro i global omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere