Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Apple topchef efterspørger nye skatteregler: "Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt"

Der er brug for en ny model til at beskatte it-giganter, mener Apples topchef Tim Cook, der peger på at systemet åbenlyst ikke er perfekt.

Apples øverste topchef Tim Cook, mener at der er et åbenlyst problem med skattereglerne for verdens største it-virksomheder.

Derfor bør man se på, hvordan man kan strikke et mere fair system sammen, lyder det fra den amerikanske topchef.

Det skriver Reuters.

Opfordringen kommer efter, at OECD har påpeget, at de nuværende internationale skattereglerne er blevet presset til grænsen af globale it-giganter som eksempelvis Apple.

"Jeg tror alle ved, at det er nødvendigt at give de nuværende regler et eftersyn. Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt," siger Tim Cook ifølge nyhedsbureauet.

"Det er meget komplekst at beskatte multinationale... Vi har desperat brug for at det er fair," forklarer Apple-direktøren.

Dømt til at betale 14 milliarder dollar i skat

Den amerikanske it-gigant har også haft sine problemer med særligt de europæiske skattemyndigheder.

Den irske stat og Apple er blevet idømt at betale 13 milliarder euro eller hvad der svarer til lige under 100 milliarder kroner, i skat til den irske stat.

Den irske stat har dog valgt at anke sagen til EU-domstolen, da den ikke mener, at Apple betaler for lidt i skat.

Ankesagen ventes at blive taget op i september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere