Artikel top billede

Apple topchef efterspørger nye skatteregler: "Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt"

Der er brug for en ny model til at beskatte it-giganter, mener Apples topchef Tim Cook, der peger på at systemet åbenlyst ikke er perfekt.

Apples øverste topchef Tim Cook, mener at der er et åbenlyst problem med skattereglerne for verdens største it-virksomheder.

Derfor bør man se på, hvordan man kan strikke et mere fair system sammen, lyder det fra den amerikanske topchef.

Det skriver Reuters.

Opfordringen kommer efter, at OECD har påpeget, at de nuværende internationale skattereglerne er blevet presset til grænsen af globale it-giganter som eksempelvis Apple.

"Jeg tror alle ved, at det er nødvendigt at give de nuværende regler et eftersyn. Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt," siger Tim Cook ifølge nyhedsbureauet.

"Det er meget komplekst at beskatte multinationale... Vi har desperat brug for at det er fair," forklarer Apple-direktøren.

Dømt til at betale 14 milliarder dollar i skat

Den amerikanske it-gigant har også haft sine problemer med særligt de europæiske skattemyndigheder.

Den irske stat og Apple er blevet idømt at betale 13 milliarder euro eller hvad der svarer til lige under 100 milliarder kroner, i skat til den irske stat.

Den irske stat har dog valgt at anke sagen til EU-domstolen, da den ikke mener, at Apple betaler for lidt i skat.

Ankesagen ventes at blive taget op i september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere