Bog: Den kunstige intelligens’ tidsalder er kommet

Brugen af kunstig intelligens i moderne virksomheder er ikke blot et spørgsmål om nye redskaber. Der er tale om en helt ny æra, skriver to Harvard-professorer i ny bog.

Kunstig intelligens, eller AI, har ændret den måde, moderne virksomheder bliver drevet på, og teknologien bliver i tiltagende grad anvendt til at udføre helt centrale opgaver i virksomhederne.

Dette fænomen beskæftiger de to Harvard-professorer Marco Iansiti og Karim R. Lakhani sig med i deres nye bog ”Competing in the Age of AI”.

I kernen af den nye AI-drevne for virksomhed finder man ifølge de to forfattere den såkaldte AI-fabrik. Her er det kunstig intelligens, som driver virksomhedens ydelser og skaber værdi.

Det er f.eks. software og algoritmer, der bestemmer prisen på varer og matcher chauffører med kunder i Uber. Og når du snakker med kundeservice, kan det endda i virkeligheden være en robot, du har fat i.

Ved at skabe organisationer, hvis tjenester og værdi bygger på automatiseret dataanalyse, udviskes en stor del af de faktorer, som traditionelt har begrænset virksomheders vækst.

Processer baseret på kunstig intelligens er nemlig langt mere skalérbare end traditionelle processer. Og med den udbredte brug af data og kunstig intelligens, kan man lægge mere og mere præcise strategier for forretningens udvikling, end man før har været i stand til.

Men ifølge Iansiti og Lakhani er der også udfordringer ved de nye AI-drevne virksomheder. Kan AI og robotter for eksempel overtage almindelige menneskers jobs – og hvilke implikationer vil det have for vores samfund? Og hvad sker der, hvis vi overlader algoritmerne for meget til sig selv?

Fakta: Competing in the Age of AI: Strategy and Leadership When Algorithms and Networks Run the World. Forfattere: Marco Iansiti og Karim R. Lakhani. Harvard Business Review Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.