Artikel top billede

Bog: Den kunstige intelligens’ tidsalder er kommet

Brugen af kunstig intelligens i moderne virksomheder er ikke blot et spørgsmål om nye redskaber. Der er tale om en helt ny æra, skriver to Harvard-professorer i ny bog.

Kunstig intelligens, eller AI, har ændret den måde, moderne virksomheder bliver drevet på, og teknologien bliver i tiltagende grad anvendt til at udføre helt centrale opgaver i virksomhederne.

Dette fænomen beskæftiger de to Harvard-professorer Marco Iansiti og Karim R. Lakhani sig med i deres nye bog ”Competing in the Age of AI”.

I kernen af den nye AI-drevne for virksomhed finder man ifølge de to forfattere den såkaldte AI-fabrik. Her er det kunstig intelligens, som driver virksomhedens ydelser og skaber værdi.

Det er f.eks. software og algoritmer, der bestemmer prisen på varer og matcher chauffører med kunder i Uber. Og når du snakker med kundeservice, kan det endda i virkeligheden være en robot, du har fat i.

Ved at skabe organisationer, hvis tjenester og værdi bygger på automatiseret dataanalyse, udviskes en stor del af de faktorer, som traditionelt har begrænset virksomheders vækst.

Processer baseret på kunstig intelligens er nemlig langt mere skalérbare end traditionelle processer. Og med den udbredte brug af data og kunstig intelligens, kan man lægge mere og mere præcise strategier for forretningens udvikling, end man før har været i stand til.

Men ifølge Iansiti og Lakhani er der også udfordringer ved de nye AI-drevne virksomheder. Kan AI og robotter for eksempel overtage almindelige menneskers jobs – og hvilke implikationer vil det have for vores samfund? Og hvad sker der, hvis vi overlader algoritmerne for meget til sig selv?

Fakta: Competing in the Age of AI: Strategy and Leadership When Algorithms and Networks Run the World. Forfattere: Marco Iansiti og Karim R. Lakhani. Harvard Business Review Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere