Artikel top billede

Bog: Den kunstige intelligens’ tidsalder er kommet

Brugen af kunstig intelligens i moderne virksomheder er ikke blot et spørgsmål om nye redskaber. Der er tale om en helt ny æra, skriver to Harvard-professorer i ny bog.

Kunstig intelligens, eller AI, har ændret den måde, moderne virksomheder bliver drevet på, og teknologien bliver i tiltagende grad anvendt til at udføre helt centrale opgaver i virksomhederne.

Dette fænomen beskæftiger de to Harvard-professorer Marco Iansiti og Karim R. Lakhani sig med i deres nye bog ”Competing in the Age of AI”.

I kernen af den nye AI-drevne for virksomhed finder man ifølge de to forfattere den såkaldte AI-fabrik. Her er det kunstig intelligens, som driver virksomhedens ydelser og skaber værdi.

Det er f.eks. software og algoritmer, der bestemmer prisen på varer og matcher chauffører med kunder i Uber. Og når du snakker med kundeservice, kan det endda i virkeligheden være en robot, du har fat i.

Ved at skabe organisationer, hvis tjenester og værdi bygger på automatiseret dataanalyse, udviskes en stor del af de faktorer, som traditionelt har begrænset virksomheders vækst.

Processer baseret på kunstig intelligens er nemlig langt mere skalérbare end traditionelle processer. Og med den udbredte brug af data og kunstig intelligens, kan man lægge mere og mere præcise strategier for forretningens udvikling, end man før har været i stand til.

Men ifølge Iansiti og Lakhani er der også udfordringer ved de nye AI-drevne virksomheder. Kan AI og robotter for eksempel overtage almindelige menneskers jobs – og hvilke implikationer vil det have for vores samfund? Og hvad sker der, hvis vi overlader algoritmerne for meget til sig selv?

Fakta: Competing in the Age of AI: Strategy and Leadership When Algorithms and Networks Run the World. Forfattere: Marco Iansiti og Karim R. Lakhani. Harvard Business Review Press.
IT-JOB

MAN Energy Solutions

Technology Architect

Element Logic Denmark A/S

Solution Architect

OJ Electronics A/S

Cloud Platform Softwareudvikler

Herning Folkeblad (Vestjylland) A/S

Webudvikler til dynamisk udviklingsafdeling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere