Gratis bog: Menneskerettighederne gælder også online

I ny bog undersøger en række forskere de menneskeretlige udfordringer ved digitale platformes brug af data.

Det er et interesseparadoks, at en så stor del af vores personlige data bliver forvaltet af private virksomheder som Google og Facebook.

Her er det nemlig kommercielle overvejelser, der bestemmer, hvad disse data bliver brugt til. Og det kan resultere i, at vores basale rettigheder bliver krænket.

Det mener Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, som står bag den nye bog ”Human Rights in the Age of Platforms.”

Bogen består af input fra 13 forskellige internationale forskere, som hver især udforsker, hvordan vores data bliver brugt både politisk og kommercielt, og hvad der kan gøres for at undgå krænkelser af basale rettigheder.

Bogen forsøger også at gøre de kringlede juridiske problemstillinger mere gennemsigtige for den almindelige borger.

4. februar afholder Institut for Menneskerettigheder et seminar i forbindelse med udgivelsen af bogen, hvor alle interesserede er velkomne.

Til seminaret vil Rikke Frank Jørgensen introducere bogen.

Derefter vil en række øvrige forfattere og forskere få ordet. Blandt andet er der besøg fra Birgitte Kofod Olsen (fra tænketanken DataEthics) samt Amnestys tech-kontor i London.

”Human Rights in the Age of Platforms” er udgivet af MIT Press og tilgængelig gratis online (link her).

Fakta: Seminaret i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Human Rights in the Age of Platforms” bliver afholdt tirsdag 4. februar kl. 15-16.30 hos Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, mødelokale Nordskov, 1403 København K. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via Institut for Menneskerettigheders hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.