Artikel top billede

Gratis bog: Menneskerettighederne gælder også online

I ny bog undersøger en række forskere de menneskeretlige udfordringer ved digitale platformes brug af data.

Det er et interesseparadoks, at en så stor del af vores personlige data bliver forvaltet af private virksomheder som Google og Facebook.

Her er det nemlig kommercielle overvejelser, der bestemmer, hvad disse data bliver brugt til. Og det kan resultere i, at vores basale rettigheder bliver krænket.

Det mener Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, som står bag den nye bog ”Human Rights in the Age of Platforms.”

Bogen består af input fra 13 forskellige internationale forskere, som hver især udforsker, hvordan vores data bliver brugt både politisk og kommercielt, og hvad der kan gøres for at undgå krænkelser af basale rettigheder.

Bogen forsøger også at gøre de kringlede juridiske problemstillinger mere gennemsigtige for den almindelige borger.

4. februar afholder Institut for Menneskerettigheder et seminar i forbindelse med udgivelsen af bogen, hvor alle interesserede er velkomne.

Til seminaret vil Rikke Frank Jørgensen introducere bogen.

Derefter vil en række øvrige forfattere og forskere få ordet. Blandt andet er der besøg fra Birgitte Kofod Olsen (fra tænketanken DataEthics) samt Amnestys tech-kontor i London.

”Human Rights in the Age of Platforms” er udgivet af MIT Press og tilgængelig gratis online (link her).

Fakta: Seminaret i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Human Rights in the Age of Platforms” bliver afholdt tirsdag 4. februar kl. 15-16.30 hos Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, mødelokale Nordskov, 1403 København K. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via Institut for Menneskerettigheders hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere