Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Gratis bog: Menneskerettighederne gælder også online

I ny bog undersøger en række forskere de menneskeretlige udfordringer ved digitale platformes brug af data.

Det er et interesseparadoks, at en så stor del af vores personlige data bliver forvaltet af private virksomheder som Google og Facebook.

Her er det nemlig kommercielle overvejelser, der bestemmer, hvad disse data bliver brugt til. Og det kan resultere i, at vores basale rettigheder bliver krænket.

Det mener Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, som står bag den nye bog ”Human Rights in the Age of Platforms.”

Bogen består af input fra 13 forskellige internationale forskere, som hver især udforsker, hvordan vores data bliver brugt både politisk og kommercielt, og hvad der kan gøres for at undgå krænkelser af basale rettigheder.

Bogen forsøger også at gøre de kringlede juridiske problemstillinger mere gennemsigtige for den almindelige borger.

4. februar afholder Institut for Menneskerettigheder et seminar i forbindelse med udgivelsen af bogen, hvor alle interesserede er velkomne.

Til seminaret vil Rikke Frank Jørgensen introducere bogen.

Derefter vil en række øvrige forfattere og forskere få ordet. Blandt andet er der besøg fra Birgitte Kofod Olsen (fra tænketanken DataEthics) samt Amnestys tech-kontor i London.

”Human Rights in the Age of Platforms” er udgivet af MIT Press og tilgængelig gratis online (link her).

Fakta: Seminaret i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Human Rights in the Age of Platforms” bliver afholdt tirsdag 4. februar kl. 15-16.30 hos Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, mødelokale Nordskov, 1403 København K. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via Institut for Menneskerettigheders hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital