Artikel top billede

Gratis bog: Menneskerettighederne gælder også online

I ny bog undersøger en række forskere de menneskeretlige udfordringer ved digitale platformes brug af data.

Det er et interesseparadoks, at en så stor del af vores personlige data bliver forvaltet af private virksomheder som Google og Facebook.

Her er det nemlig kommercielle overvejelser, der bestemmer, hvad disse data bliver brugt til. Og det kan resultere i, at vores basale rettigheder bliver krænket.

Det mener Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, som står bag den nye bog ”Human Rights in the Age of Platforms.”

Bogen består af input fra 13 forskellige internationale forskere, som hver især udforsker, hvordan vores data bliver brugt både politisk og kommercielt, og hvad der kan gøres for at undgå krænkelser af basale rettigheder.

Bogen forsøger også at gøre de kringlede juridiske problemstillinger mere gennemsigtige for den almindelige borger.

4. februar afholder Institut for Menneskerettigheder et seminar i forbindelse med udgivelsen af bogen, hvor alle interesserede er velkomne.

Til seminaret vil Rikke Frank Jørgensen introducere bogen.

Derefter vil en række øvrige forfattere og forskere få ordet. Blandt andet er der besøg fra Birgitte Kofod Olsen (fra tænketanken DataEthics) samt Amnestys tech-kontor i London.

”Human Rights in the Age of Platforms” er udgivet af MIT Press og tilgængelig gratis online (link her).

Fakta: Seminaret i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Human Rights in the Age of Platforms” bliver afholdt tirsdag 4. februar kl. 15-16.30 hos Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, mødelokale Nordskov, 1403 København K. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via Institut for Menneskerettigheders hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere