Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Million-regning fra Microsoft: Manglende Windows 7-opgraderinger koster knaster for den tyske stat

Den tyske stat står med en regning på knap seks millioner kroner, fordi man ikke har fået færdiggjort migreringen fra Windows 7 til Windows 10 før Microsoft lukkede for supporten.

I den tyske stat har man i dag mindst 33.000 maskiner, der stadigvæk kører det aldrende styresystem Windows 7, som Microsoft den 14. januar stoppede den gratis support af.

Det betyder, at den tyske stat nu står med en regning på lige knap seks millioner kroner for support af maskinerne i indeværende år. Det skriver det tyske erhvervsmedie Handelsblatt.

Skæringsdagen den 14. januar har været kendt gennem flere år, men alligevel har den tyske stat endnu ikke fået færdiggjort processen med migrere til Windows 10.

Læs også: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

10 myndigheder mangler

Ifølge Handelsblatt er 20 ud af 30 myndigheder i migreringsprogrammet allerede i skrivende stund blevet migrereret til Windows 10.

Men alene hos de statslige myndigheder i Berlin er der ifølge Handelsblatt alligevel stadigvæk 20.000 ud af 85.000 maskiner, der kører Windows 7.

Microsoft har tidligere meddelt, at det i 2020 vil koste 25 dollar – eller lige knap 170 kroner - om året per Windows 7-maskine at holde dem opdaterede, mens det tal vil blive fordoblet til 50 dollar i 2021 og 100 dollar i 2022, mens prisen for brugere Windows. For brugere af Windows 7 Pro er prisen endnu højere.

Her starter prisen på 50 dollar og bliver ligeledes fordoblet hvert år frem mod 2022.

Læs også: Så meget kommer forlænget support af Windows 7 komme til at koste fra januar 2020 - Microsoft vil fordoble prisen hvert år

27 procent bruger stadig Windows 7

Tal fra analyseselskabet Statcounter har vist, at 27 procent af alle Windows-brugere på globalt plan fortsat anvender Windows 7.

Tallet er dog betydeligt lavere i Danmark. Her er det lige knap otte procent af alle Windows-brugere, som anvender Windows 7.

Migrerer du ikke til Windows 10 eller gør brug af Microsoft betalt support-løsning, løber du en betydelig risiko. Det har Kenneth Hansen, der er teknisk chef hos den danske Microsoft partner IT-Forum Gruppen tidligere advaret mod.

”Det svarer jo til, at du lader døren til dit hus stå pivåben, selvom du har en dyr kogle-lampe hængende lige på den anden side. Det undrer mig, at nogle folk ikke kan se det,” sagde han for nyligt til Computerworld.

Læs også: Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.