MobilePay er klar med ny funktion - men den koster

Mobilpay har nu lanceret et produkt til private, der gør det muligt at sende pengegaver på en ny måde

Den danske app MobilePay, der i den seneste regnskabsår havde et samlet tab på 120,9 millioner kroner, har netop lanceret et nyt betalingsprodukt til privatkunder.

Det nye produkt, der er allerede i dag er tilgængelig i MobilePay-appen, gør det muligt for brugerne at sende pengegaver på en sjovere måde.

Funktionen koster fem kroner, og den gør det muligt at tilføje en ”digital indpakning” af din overførsel i form af en animation.

Funktionen giver dig ligeledes mulighed for at tidsindstille overførslen samt tilføje en gavetekst. Du har også mulighed for at overbringe gaven med en gavekode, som du selv skriver ind i et fysisk kort.

Læs også: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere Skal kapitalisere på millioner af brugere
MobilePay er med mere end fire millioner brugere en af Danmarks mest populære apps, men har endnu ikke for alvor formået at kapitalisere på den enorme brugerbase.

Selskabet har hele tiden fastholdt, at de almindelige pengeoverførsler mellem private skal være gratis. Men til gengæld tager Mobilepay gebyrer for brug af tjenesten i erhvervsmæssig sammenhæng.

Så sent som i oktober indførte selskabet et nyt gebyr på 49 kroner for erhvervskunder, der bruger sig af selskabets betalingssystem Myshop.

Derudover betaler erhvervskunder i forvejen et gebyr på mellem 30 og 75 øre per transaktion via systemet.

Læs også: MobilePay indfører nyt gebyr

Presses af Apple Pay
Som betalingsmiddel i fysiske butikker er Mobilepay dog tilsyneladende blevet overhalet af Apples mobilbetalingsløsning, Apple Pay.

Her kunne Børsen sidste år meddele, at Apple Pay blandt Jyske Bank-kunder anvendes 25 procent oftere end MobilePay. Med til historien hører dog, at begge løsninger oplever fremgang og at brugen af Mobilepay i fysiske butikker steg med 30 procent i 2019.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark


mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.