Efter opkøbstilbud: Xerox vil udskifte hele HP’s bestyrelse

Xerox bejlerier til HP-aktionærer fortsætter. Nu ønsker selskabet udskifte hele den bestyrelse hos HP, der i november afviste et opkøbstilbud fra Xerox.

Xerox ønsker nu at erstatte hele HP’s bestyrelse, og har derfor opstillet sine egne 11 kandidater til bestyrelsen.

Det oplyser Xerox i en meddelelse på selskabets hjemmeside.

Det seneste træk fra Xerox kommer kort tid efter, at den selvsamme HP-bestyrelse takkede nej til et opkøbstilbud fra netop Xerox.

”Aktionærer i HP har oplyst os om, at de mener at vores opkøbstilbud ville tilføre HP en enorm værdi, og det er årsagen til, at vi står klar med 24 milliarder dollar i bindende finansiering og en række højt kvalificerede kandidater,” siger John Visentin, administrerende direktør og næstformand for Xerox.

Læs også: Xerox indleder opkøbsforsøg på HP Inc: Tilbyder knap 210 milliarder kroner for selskabet - HP i tænkeboks

Vil være bedre tjent med ny bestyrelse
Han oplyser desuden, at han mener at HP’s aktionærer vil være bedre tjent med en række ny uafhængige bestyrelsesmedlemmer, der ifølge ham vil være i stand til at realisere de synergier, der vil forbundet med at forene Xerox og HP.

Nyheden om Xerox opkøbstilbud kom for dagen i starten af november, hvor Xerox i første omgang tilbød 210 milliarder kroner for den amerikanske koncern. Efterfølgende har Xerox truet med en fjendtlig overtagelse af HP.

Læs også: Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.