Artikel top billede

Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg af den langt større konkurrent HP inc, efter HP fornylig afviste Xerox’ opkøbstilbud.

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg at HP Inc, som fornylig afviste det overtagelses-tilbud, som Xerox har givet på HP.

Xerox har tilbudt 210 milliarder kroner - 22 dollar per aktie - for HP Inc, men HP’s bestyrelse mener, at prisen ‘kraftigt undervurderer’ selskabets værdi.

Den vil kort og godt have flere penge for selskabet.

Det kan du læse mere om her: HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Men Xerox afviser. Herfra er meldingen, at man vil indlede et fjendtligt overtagelses-forsøg, hvis ikke HP Inc senest med udgangen af næste uge accepterer tilbuddet, skriver Financial Times.

Det vil i givet fald betyde, at Xerox vil henvende sig direkte til HP’s aktionærer uden om bestyrelse og ledelse med et tilbud om at købe deres aktier for den pågældende pris.

Xerox meddeler ifølge avisen, at selskabet er ‘opsat på hurtigt at følge op på den foreslåede overtagelse af HP med henblik på fuldførelse. Vi ser ingen grund til yderligere forsinkelse.’

Financial Times fortæller, at der er ‘udtalt lyst’ på begge sider til at finde en måde at fusionere de to selskaber på.

De to selskaber opererer i hver sin ende af markedet: Xerox producerer og udlejer store printere og kopimaskiner til primært erhvervslivet, mens HP producerer små printere til hjemmene, hvor langt størstedelen af omsætningen hentes hjem på salg af printerblæk.

Samtidig er HP verdens næstsstørste pc-producent kun overgået af Lenovo.

Kæmpe nedskæring

Det er blot en måned siden, at HP Inc meddelte, at 16 procent af medarbejderne skulle fyres.

Det kan du læse mere om her: Her er grundene til at HP Inc vil skille sig af med hver syvende medarbejder - 'markante beslutninger' på vej.

Også andre af de store printer-selskaber kigger ind i et faldende marked. Det tæller selskaber som Canon, Konica Minolta og andre.

Typisk ansporer en sådan markedsituation netop til overvejelser om konsolideringer blandt spillerne.

Læs også:

HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Frygtet superinvestor kan gennemtvinge fusion mellem Xerox og HP - sidder på hidtil hemmeligholdt aktiepost

Xerox indleder opkøbsforsøg på HP Inc: Tilbyder knap 210 milliarder kroner for selskabet - HP i tænkeboks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere