Artikel top billede

Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg af den langt større konkurrent HP inc, efter HP fornylig afviste Xerox’ opkøbstilbud.

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg at HP Inc, som fornylig afviste det overtagelses-tilbud, som Xerox har givet på HP.

Xerox har tilbudt 210 milliarder kroner - 22 dollar per aktie - for HP Inc, men HP’s bestyrelse mener, at prisen ‘kraftigt undervurderer’ selskabets værdi.

Den vil kort og godt have flere penge for selskabet.

Det kan du læse mere om her: HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Men Xerox afviser. Herfra er meldingen, at man vil indlede et fjendtligt overtagelses-forsøg, hvis ikke HP Inc senest med udgangen af næste uge accepterer tilbuddet, skriver Financial Times.

Det vil i givet fald betyde, at Xerox vil henvende sig direkte til HP’s aktionærer uden om bestyrelse og ledelse med et tilbud om at købe deres aktier for den pågældende pris.

Xerox meddeler ifølge avisen, at selskabet er ‘opsat på hurtigt at følge op på den foreslåede overtagelse af HP med henblik på fuldførelse. Vi ser ingen grund til yderligere forsinkelse.’

Financial Times fortæller, at der er ‘udtalt lyst’ på begge sider til at finde en måde at fusionere de to selskaber på.

De to selskaber opererer i hver sin ende af markedet: Xerox producerer og udlejer store printere og kopimaskiner til primært erhvervslivet, mens HP producerer små printere til hjemmene, hvor langt størstedelen af omsætningen hentes hjem på salg af printerblæk.

Samtidig er HP verdens næstsstørste pc-producent kun overgået af Lenovo.

Kæmpe nedskæring

Det er blot en måned siden, at HP Inc meddelte, at 16 procent af medarbejderne skulle fyres.

Det kan du læse mere om her: Her er grundene til at HP Inc vil skille sig af med hver syvende medarbejder - 'markante beslutninger' på vej.

Også andre af de store printer-selskaber kigger ind i et faldende marked. Det tæller selskaber som Canon, Konica Minolta og andre.

Typisk ansporer en sådan markedsituation netop til overvejelser om konsolideringer blandt spillerne.

Læs også:

HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Frygtet superinvestor kan gennemtvinge fusion mellem Xerox og HP - sidder på hidtil hemmeligholdt aktiepost

Xerox indleder opkøbsforsøg på HP Inc: Tilbyder knap 210 milliarder kroner for selskabet - HP i tænkeboks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere