Artikel top billede

Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg af den langt større konkurrent HP inc, efter HP fornylig afviste Xerox’ opkøbstilbud.

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg at HP Inc, som fornylig afviste det overtagelses-tilbud, som Xerox har givet på HP.

Xerox har tilbudt 210 milliarder kroner - 22 dollar per aktie - for HP Inc, men HP’s bestyrelse mener, at prisen ‘kraftigt undervurderer’ selskabets værdi.

Den vil kort og godt have flere penge for selskabet.

Det kan du læse mere om her: HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Men Xerox afviser. Herfra er meldingen, at man vil indlede et fjendtligt overtagelses-forsøg, hvis ikke HP Inc senest med udgangen af næste uge accepterer tilbuddet, skriver Financial Times.

Det vil i givet fald betyde, at Xerox vil henvende sig direkte til HP’s aktionærer uden om bestyrelse og ledelse med et tilbud om at købe deres aktier for den pågældende pris.

Xerox meddeler ifølge avisen, at selskabet er ‘opsat på hurtigt at følge op på den foreslåede overtagelse af HP med henblik på fuldførelse. Vi ser ingen grund til yderligere forsinkelse.’

Financial Times fortæller, at der er ‘udtalt lyst’ på begge sider til at finde en måde at fusionere de to selskaber på.

De to selskaber opererer i hver sin ende af markedet: Xerox producerer og udlejer store printere og kopimaskiner til primært erhvervslivet, mens HP producerer små printere til hjemmene, hvor langt størstedelen af omsætningen hentes hjem på salg af printerblæk.

Samtidig er HP verdens næstsstørste pc-producent kun overgået af Lenovo.

Kæmpe nedskæring

Det er blot en måned siden, at HP Inc meddelte, at 16 procent af medarbejderne skulle fyres.

Det kan du læse mere om her: Her er grundene til at HP Inc vil skille sig af med hver syvende medarbejder - 'markante beslutninger' på vej.

Også andre af de store printer-selskaber kigger ind i et faldende marked. Det tæller selskaber som Canon, Konica Minolta og andre.

Typisk ansporer en sådan markedsituation netop til overvejelser om konsolideringer blandt spillerne.

Læs også:

HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Frygtet superinvestor kan gennemtvinge fusion mellem Xerox og HP - sidder på hidtil hemmeligholdt aktiepost

Xerox indleder opkøbsforsøg på HP Inc: Tilbyder knap 210 milliarder kroner for selskabet - HP i tænkeboks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere