Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg af den langt større konkurrent HP inc, efter HP fornylig afviste Xerox’ opkøbstilbud.

Xerox truer med at indlede et fjendtligt overtagelsesforsøg at HP Inc, som fornylig afviste det overtagelses-tilbud, som Xerox har givet på HP.

Xerox har tilbudt 210 milliarder kroner - 22 dollar per aktie - for HP Inc, men HP’s bestyrelse mener, at prisen ‘kraftigt undervurderer’ selskabets værdi.

Den vil kort og godt have flere penge for selskabet.

Det kan du læse mere om her: HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Men Xerox afviser. Herfra er meldingen, at man vil indlede et fjendtligt overtagelses-forsøg, hvis ikke HP Inc senest med udgangen af næste uge accepterer tilbuddet, skriver Financial Times.

Det vil i givet fald betyde, at Xerox vil henvende sig direkte til HP’s aktionærer uden om bestyrelse og ledelse med et tilbud om at købe deres aktier for den pågældende pris.

Xerox meddeler ifølge avisen, at selskabet er ‘opsat på hurtigt at følge op på den foreslåede overtagelse af HP med henblik på fuldførelse. Vi ser ingen grund til yderligere forsinkelse.’

Financial Times fortæller, at der er ‘udtalt lyst’ på begge sider til at finde en måde at fusionere de to selskaber på.

De to selskaber opererer i hver sin ende af markedet: Xerox producerer og udlejer store printere og kopimaskiner til primært erhvervslivet, mens HP producerer små printere til hjemmene, hvor langt størstedelen af omsætningen hentes hjem på salg af printerblæk.

Samtidig er HP verdens næstsstørste pc-producent kun overgået af Lenovo.

Kæmpe nedskæring

Det er blot en måned siden, at HP Inc meddelte, at 16 procent af medarbejderne skulle fyres.

Det kan du læse mere om her: Her er grundene til at HP Inc vil skille sig af med hver syvende medarbejder - 'markante beslutninger' på vej.

Også andre af de store printer-selskaber kigger ind i et faldende marked. Det tæller selskaber som Canon, Konica Minolta og andre.

Typisk ansporer en sådan markedsituation netop til overvejelser om konsolideringer blandt spillerne.

Læs også:

HP siger nej til opkøbstilbud fra Xerox: Men er åben for fusion og vil forhandle

Frygtet superinvestor kan gennemtvinge fusion mellem Xerox og HP - sidder på hidtil hemmeligholdt aktiepost

Xerox indleder opkøbsforsøg på HP Inc: Tilbyder knap 210 milliarder kroner for selskabet - HP i tænkeboks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere