Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Tusindvis af ansatte i Region Syddanmark har haft adgang til patienters personfølsomme data i årevis

Tusindvis af medarbejdere i Region Syddanmark har i mere end fem år haft adgang til personfølsomme data på en halv million danskere.

Alle Region Syddanmarks 26.000 medarbejdere har i en periode på fem år haft adgang til en række personfølsomme data på godt en halv million danskere, der mellem 2013 og 2018 har besøgt Sygehus Lillebælt, skriver Ekstra Bladet.

Oplysningerne stammer fra aktindsigt i Region Syddammarks egen anmeldelse til Datatilsynet om forholdet, som blev indsendt i sommeren 2018.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse kalder til avisen det for ‘fuldstændigt vanvittigt’ og han peger på, at de mange tusinder medarbejdere i regionen reelt har haft mulighed for at trække persondata og lignende ud på deres naboer og familiemedlemmer.

Region Syddammark oplyser til avisen, at der er en ‘teoretisk mulighed’ for, at data er blevet misbrugt.

“Der er ikke en stor risiko for, at nogen med onde hensigter kan gå ind og bruge det her til noget som helst, for det er meget svært at finde ud af, hvad man skal kunne med det,” siger lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere