Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Boris Johnson på trapperne med beslutning om Huawei i Storbritannien

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, vil inden for de kommende dage beslutte, om kinesiske Huawei har nogen fremtid på det britiske 5G-netværk. USA presser på for et forbud.

Inden for de kommende dage vil Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, beslutte, om kinesiske Huawei skal kunne levere udstyr til Storbritanniens kommende 5G-netværk.

Det sker efter mange måneders diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for at samarbejde lige lovlig med den kinesiske regering.

Ifølge Reuters har det britiske embedsværk anbefalet, at Huawei får en begrænset tilladelse til at levere udstyr på 5G-netværket.

Det vil i givet fald kunne både formilde amerikanere og de store britiske teleselskaber, der i dag alle anvender netværks-udstyr fra Huawei i en eller anden udstrækning.

Boris Johnson siger til mediet, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

“Vi er på vej med en løsning, der vil gøre os i stand til at nå begge disse mål,” lyder det fra Boris Johnson.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere