Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Boris Johnson på trapperne med beslutning om Huawei i Storbritannien

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, vil inden for de kommende dage beslutte, om kinesiske Huawei har nogen fremtid på det britiske 5G-netværk. USA presser på for et forbud.

Inden for de kommende dage vil Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, beslutte, om kinesiske Huawei skal kunne levere udstyr til Storbritanniens kommende 5G-netværk.

Det sker efter mange måneders diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for at samarbejde lige lovlig med den kinesiske regering.

Ifølge Reuters har det britiske embedsværk anbefalet, at Huawei får en begrænset tilladelse til at levere udstyr på 5G-netværket.

Det vil i givet fald kunne både formilde amerikanere og de store britiske teleselskaber, der i dag alle anvender netværks-udstyr fra Huawei i en eller anden udstrækning.

Boris Johnson siger til mediet, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

“Vi er på vej med en løsning, der vil gøre os i stand til at nå begge disse mål,” lyder det fra Boris Johnson.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere