Artikel top billede

Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Regeringen i Storbritannien har besluttet at tillade Huawei i udbygningen af 5G-netværket. Det bliver dog i en begrænset rolle, hvor det kinesiske selskab blandt andet får forbud mod områder nær militærbaser og nukleare steder.

Kinesiske Huawei får lov til det at spille en rolle i Storbritanniens 5G-netværk.

Det bliver dog i en begrænset form.

Det er beslutningen fra regeringen i Storbritannien.

Det skriver BBC.

Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, har i de seneste par dage stået over for beslutningen om, hvilken rolle Huawei skulle tillades at få i 5G-planerne.

Beslutningen lyder nu, at Huawei får forbud mod at levere udstyr til 'følsomme dele' af netværket - også omtalt som core.

Huawei kan desuden maksimalt levere 35 procent af udstyret i et sammenhængende netværk, hvilket også inkluderer radiomaster.
Det er endelig besluttet, at Huawei bliver udelukket fra områder nær militærbaser og nukleare steder.

Hos Huawei er man umiddelbart godt tilfreds med dagens beslutning.

"Huawei er af Storbritanniens regering blevet forsikret i, at vi kan fortsætte med at arbejde med vores kunder for at holde 5G-udrullingen på sporet," lyder det fra Huaweis britiske chef Victor Zhang i en meddelelse.

Læs også: Boris Johnson på trapperne med beslutning om Huawei i Storbritannien

Britisk embedsværk anbefalede begrænset tilladelse

Beslutningen sker efter mange måneders britiske diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for spionage og for tætte bånd til den kinesiske regering.

Huawei har konsekvent benægtet de amerikanske beskyldninger, og Huaweis stifter har blandt andet udtalt, at han hellere ville lukke firmaet end at hjælpe til med spionage.

Det britiske embedsværk har anbefalet, at Huawei får en begrænset tilladelse til at levere udstyr på 5G-netværket.

Boris Johnson har tidligere udtalt, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

“Vi er på vej med en løsning, der vil gøre os i stand til at nå begge disse mål,” lød det fra Boris Johnson.

Læs også: Huawei ansætter ny direktør for den danske smartphone-forretning