Artikel top billede

Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Regeringen i Storbritannien har besluttet at tillade Huawei i udbygningen af 5G-netværket. Det bliver dog i en begrænset rolle, hvor det kinesiske selskab blandt andet får forbud mod områder nær militærbaser og nukleare steder.

Kinesiske Huawei får lov til det at spille en rolle i Storbritanniens 5G-netværk.

Det bliver dog i en begrænset form.

Det er beslutningen fra regeringen i Storbritannien.

Det skriver BBC.

Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, har i de seneste par dage stået over for beslutningen om, hvilken rolle Huawei skulle tillades at få i 5G-planerne.

Beslutningen lyder nu, at Huawei får forbud mod at levere udstyr til 'følsomme dele' af netværket - også omtalt som core.

Huawei kan desuden maksimalt levere 35 procent af udstyret i et sammenhængende netværk, hvilket også inkluderer radiomaster.
Det er endelig besluttet, at Huawei bliver udelukket fra områder nær militærbaser og nukleare steder.

Hos Huawei er man umiddelbart godt tilfreds med dagens beslutning.

"Huawei er af Storbritanniens regering blevet forsikret i, at vi kan fortsætte med at arbejde med vores kunder for at holde 5G-udrullingen på sporet," lyder det fra Huaweis britiske chef Victor Zhang i en meddelelse.

Læs også: Boris Johnson på trapperne med beslutning om Huawei i Storbritannien

Britisk embedsværk anbefalede begrænset tilladelse

Beslutningen sker efter mange måneders britiske diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for spionage og for tætte bånd til den kinesiske regering.

Huawei har konsekvent benægtet de amerikanske beskyldninger, og Huaweis stifter har blandt andet udtalt, at han hellere ville lukke firmaet end at hjælpe til med spionage.

Det britiske embedsværk har anbefalet, at Huawei får en begrænset tilladelse til at levere udstyr på 5G-netværket.

Boris Johnson har tidligere udtalt, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

“Vi er på vej med en løsning, der vil gøre os i stand til at nå begge disse mål,” lød det fra Boris Johnson.

Læs også: Huawei ansætter ny direktør for den danske smartphone-forretningPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.