Artikel top billede

Telenor har sendt op til 1.000 danskeres sms'er til politiet: Nu beklager teleselskabet dybt

En fejl er skyld i, at Telenor i en periode sendte indholdet af op mod 1.000 danskeres sms'er til politiet. Nu beklager teleselskabet dybt, og pointerer, at det ikke burde kunne ske.

Telenor har sendt indholdet af helt op til 1.000 danskeres sms'er til Rigspolitiet.

Det skriver DR.

Ifølge flere fagfolk, som DR har talt med, burde hverken teleselskab eller politiet have adgang til indholdet i sms'erne.

Politiet havde heller ikke bedt om at få dem udleveret, men beskederne blev alligevel sendt, når politiet i forbindelse med efterforskning bad om adgang til signaliseringsdata, fremgår det.

Læs også: Telenor rykker ind på Nord Energis fibernet: Får adgang til 121.000 adresser i Nordjylland

Telenor beklager dybt

Telenors juridiske direktør, Mette Eistrøm Krüger skriver til DR Nyheder, at en teknisk fejl er skyld i, at teleselskabet har sendt beskederne.

"Der er tale om en fejl i en enkeltstående protokol, der har betydet, at sletningen ikke har fungeret i en kort periode fra marts 2019 til maj 2019. Det er dybt beklageligt, og der er sket en teknisk fejl, som ikke burde kunne ske," skriver hun til DR.

Ifølge DR's oplysninger drøftede Rigsadvokaten og Rigspolitiet allerede sagen 3. juni 2019.

Men selvom Telenor efterfølgende angiveligt skulle have løst problemet, bliver der dog stadig afsendt oplysninger fra Telenor, hvor politiet kan se, hvem en person har kommunikeret med.

Disse oplysninger må politiet heller ikke få adgang til, og Rigspolitiet laver herefter selv en løsning, så man kan filtrere oplysningerne væk, lyder det.

Læs også: Telenor Danmark har tabt 7.000 mobilkunder - men tjener samtidig flere og flere penge