Telenor har sendt op til 1.000 danskeres sms'er til politiet: Nu beklager teleselskabet dybt

En fejl er skyld i, at Telenor i en periode sendte indholdet af op mod 1.000 danskeres sms'er til politiet. Nu beklager teleselskabet dybt, og pointerer, at det ikke burde kunne ske.

Telenor har sendt indholdet af helt op til 1.000 danskeres sms'er til Rigspolitiet.

Det skriver DR.

Ifølge flere fagfolk, som DR har talt med, burde hverken teleselskab eller politiet have adgang til indholdet i sms'erne.

Politiet havde heller ikke bedt om at få dem udleveret, men beskederne blev alligevel sendt, når politiet i forbindelse med efterforskning bad om adgang til signaliseringsdata, fremgår det.

Læs også: Telenor rykker ind på Nord Energis fibernet: Får adgang til 121.000 adresser i Nordjylland

Telenor beklager dybt
Telenors juridiske direktør, Mette Eistrøm Krüger skriver til DR Nyheder, at en teknisk fejl er skyld i, at teleselskabet har sendt beskederne.

"Der er tale om en fejl i en enkeltstående protokol, der har betydet, at sletningen ikke har fungeret i en kort periode fra marts 2019 til maj 2019. Det er dybt beklageligt, og der er sket en teknisk fejl, som ikke burde kunne ske," skriver hun til DR.

Ifølge DR's oplysninger drøftede Rigsadvokaten og Rigspolitiet allerede sagen 3. juni 2019.

Men selvom Telenor efterfølgende angiveligt skulle have løst problemet, bliver der dog stadig afsendt oplysninger fra Telenor, hvor politiet kan se, hvem en person har kommunikeret med.

Disse oplysninger må politiet heller ikke få adgang til, og Rigspolitiet laver herefter selv en løsning, så man kan filtrere oplysningerne væk, lyder det.

Læs også: Telenor Danmark har tabt 7.000 mobilkunder - men tjener samtidig flere og flere pengePremium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.