Artikel top billede

Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser

Kinesiske Huawei har fået grønt lys til at spille en begrænset rolle i Storbritanniens 5G-netværk. Det vækker begejstring hos Huaweis danske direktør mens amerikanerne mener, at "utroværdige" leverandører bør udelukkes fra 5G-netværk.

Storbritannien besluttede tirsdag at give grønt lys til et begrænset samarbejde med Huawei i udbygningen af 5G-netværket.

Dermed får Huawei lov til at levere dele af det kommende 5G-netværk i Storbritannien dog med en række betingelser.

Hos Huaweis danske direktør Jiang Lichao er der stor tilfredshed med den beslutning.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lyder det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Han slår samtidig på tromme for, at der også kommer udmeldinger fra dansk side.

"Det er vigtigt med teknologisk udvikling, der er baseret på fakta og standarder, som det er sket i EU-regi og nu i Storbritannien, og vi ser frem til udmeldinger fra andre lande inklusiv Danmark," lyder det fra Jiang Lichao.

Beslutningen falder dog ikke i lige så god jord over Atlanten.

USA er skuffet over britisk beslutning

I den amerikanske regering er der umiddelbart ikke stor begejstring for Storbritanniens beslutning om at tillade Huawei en rolle i 5G-netværket.

Det er beskeden fra en ledende, men anonym person i præsident Donald Trumps administration.

Det skriver Reuters.

Den højtstående anonyme kilde fra den amerikanske regering bruger ikke Huawei ved navn, men gør det klart, at der på ingen måder er plads til utroværdige leverandører af 5G-netværk.

"Der er ikke en sikker mulighed for at utroværdige leverandører kontrollerer nogen dele af et 5G-netværk. Vi ser frem til at samarbejde med Storbritannien på en fremadrettet vej, der resulterer i udelukkelsen af utroværdigt leverandørudstyr fra 5G-netværk," lyder det fra kilden til Reuters.

Huawei får begrænset rolle i britisk 5G-netværk

Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, har i den seneste tid stået over for beslutningen om, hvilken rolle Huawei skulle tillades at få i 5G-planerne.

Beslutningen er endt ud med at blive, at Huawei får forbud mod at levere udstyr til 'følsomme dele' af netværket - også omtalt som core.

Huawei kan desuden maksimalt levere 35 procent af udstyret i et sammenhængende netværk, hvilket også inkluderer radiomaster.


Det er endelig besluttet, at Huawei bliver udelukket fra områder nær militærbaser og nukleare steder.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Beslutningen om at give en begrænset tilladelse til Huawei sker efter mange måneders britiske diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for spionage og for tætte bånd til den kinesiske regering.

Huawei har konsekvent benægtet de amerikanske beskyldninger, og Huaweis stifter har blandt andet udtalt, at han hellere ville lukke firmaet end at hjælpe til med spionage.

Boris Johnson har tidligere udtalt, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

Læs også: Huawei ansætter ny direktør for den danske smartphone-forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere