Artikel top billede

Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser

Kinesiske Huawei har fået grønt lys til at spille en begrænset rolle i Storbritanniens 5G-netværk. Det vækker begejstring hos Huaweis danske direktør mens amerikanerne mener, at "utroværdige" leverandører bør udelukkes fra 5G-netværk.

Storbritannien besluttede tirsdag at give grønt lys til et begrænset samarbejde med Huawei i udbygningen af 5G-netværket.

Dermed får Huawei lov til at levere dele af det kommende 5G-netværk i Storbritannien dog med en række betingelser.

Hos Huaweis danske direktør Jiang Lichao er der stor tilfredshed med den beslutning.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lyder det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Han slår samtidig på tromme for, at der også kommer udmeldinger fra dansk side.

"Det er vigtigt med teknologisk udvikling, der er baseret på fakta og standarder, som det er sket i EU-regi og nu i Storbritannien, og vi ser frem til udmeldinger fra andre lande inklusiv Danmark," lyder det fra Jiang Lichao.

Beslutningen falder dog ikke i lige så god jord over Atlanten.

USA er skuffet over britisk beslutning

I den amerikanske regering er der umiddelbart ikke stor begejstring for Storbritanniens beslutning om at tillade Huawei en rolle i 5G-netværket.

Det er beskeden fra en ledende, men anonym person i præsident Donald Trumps administration.

Det skriver Reuters.

Den højtstående anonyme kilde fra den amerikanske regering bruger ikke Huawei ved navn, men gør det klart, at der på ingen måder er plads til utroværdige leverandører af 5G-netværk.

"Der er ikke en sikker mulighed for at utroværdige leverandører kontrollerer nogen dele af et 5G-netværk. Vi ser frem til at samarbejde med Storbritannien på en fremadrettet vej, der resulterer i udelukkelsen af utroværdigt leverandørudstyr fra 5G-netværk," lyder det fra kilden til Reuters.

Huawei får begrænset rolle i britisk 5G-netværk

Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, har i den seneste tid stået over for beslutningen om, hvilken rolle Huawei skulle tillades at få i 5G-planerne.

Beslutningen er endt ud med at blive, at Huawei får forbud mod at levere udstyr til 'følsomme dele' af netværket - også omtalt som core.

Huawei kan desuden maksimalt levere 35 procent af udstyret i et sammenhængende netværk, hvilket også inkluderer radiomaster.


Det er endelig besluttet, at Huawei bliver udelukket fra områder nær militærbaser og nukleare steder.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Beslutningen om at give en begrænset tilladelse til Huawei sker efter mange måneders britiske diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for spionage og for tætte bånd til den kinesiske regering.

Huawei har konsekvent benægtet de amerikanske beskyldninger, og Huaweis stifter har blandt andet udtalt, at han hellere ville lukke firmaet end at hjælpe til med spionage.

Boris Johnson har tidligere udtalt, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

Læs også: Huawei ansætter ny direktør for den danske smartphone-forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere