Artikel top billede

Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser

Kinesiske Huawei har fået grønt lys til at spille en begrænset rolle i Storbritanniens 5G-netværk. Det vækker begejstring hos Huaweis danske direktør mens amerikanerne mener, at "utroværdige" leverandører bør udelukkes fra 5G-netværk.

Storbritannien besluttede tirsdag at give grønt lys til et begrænset samarbejde med Huawei i udbygningen af 5G-netværket.

Dermed får Huawei lov til at levere dele af det kommende 5G-netværk i Storbritannien dog med en række betingelser.

Hos Huaweis danske direktør Jiang Lichao er der stor tilfredshed med den beslutning.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lyder det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Han slår samtidig på tromme for, at der også kommer udmeldinger fra dansk side.

"Det er vigtigt med teknologisk udvikling, der er baseret på fakta og standarder, som det er sket i EU-regi og nu i Storbritannien, og vi ser frem til udmeldinger fra andre lande inklusiv Danmark," lyder det fra Jiang Lichao.

Beslutningen falder dog ikke i lige så god jord over Atlanten.

USA er skuffet over britisk beslutning

I den amerikanske regering er der umiddelbart ikke stor begejstring for Storbritanniens beslutning om at tillade Huawei en rolle i 5G-netværket.

Det er beskeden fra en ledende, men anonym person i præsident Donald Trumps administration.

Det skriver Reuters.

Den højtstående anonyme kilde fra den amerikanske regering bruger ikke Huawei ved navn, men gør det klart, at der på ingen måder er plads til utroværdige leverandører af 5G-netværk.

"Der er ikke en sikker mulighed for at utroværdige leverandører kontrollerer nogen dele af et 5G-netværk. Vi ser frem til at samarbejde med Storbritannien på en fremadrettet vej, der resulterer i udelukkelsen af utroværdigt leverandørudstyr fra 5G-netværk," lyder det fra kilden til Reuters.

Huawei får begrænset rolle i britisk 5G-netværk

Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, har i den seneste tid stået over for beslutningen om, hvilken rolle Huawei skulle tillades at få i 5G-planerne.

Beslutningen er endt ud med at blive, at Huawei får forbud mod at levere udstyr til 'følsomme dele' af netværket - også omtalt som core.

Huawei kan desuden maksimalt levere 35 procent af udstyret i et sammenhængende netværk, hvilket også inkluderer radiomaster.


Det er endelig besluttet, at Huawei bliver udelukket fra områder nær militærbaser og nukleare steder.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Beslutningen om at give en begrænset tilladelse til Huawei sker efter mange måneders britiske diskussioner, drøftelser og undersøgelser af Huawei, som ikke mindst amerikanerne mistænker for spionage og for tætte bånd til den kinesiske regering.

Huawei har konsekvent benægtet de amerikanske beskyldninger, og Huaweis stifter har blandt andet udtalt, at han hellere ville lukke firmaet end at hjælpe til med spionage.

Boris Johnson har tidligere udtalt, at det efter Storbritanniens mening er muligt at anvende den seneste nye teknologi på området uden at gå på kompromis med den nationale sikkerhed eller med forholdet til vigtige allierede.

Læs også: Huawei ansætter ny direktør for den danske smartphone-forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere