Artikel top billede

Apples omsætning buldrer i vejret efter forrygende salg: Sætter ny rekord (og det siger ikke så lidt)

Apples i forvejen meget store omsætning er i første kvartal vokset med yderligere ni procent.

Apple ser ud til for alvor at have lagt sidste års afmatning bag sig, og selskabet buldrer nu igen fremad, efter det i fjor for første gang siden lanceringen af den første i iPhone i 2007 ikke kunne fremvise vækst i et regnskab.

Det viser Apples netop offentliggjorte tal for første regnskabskvartal.

De viser, at Apples omsætning er steget med ni procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 91,82 milliarder dollar - omkring 638 milliarder kroner.

Den helt store motor er fortsat iPhone, der fortsat står for mere end halvdelen af Apples omsætning.

"Det glæder os at præsentere Apples højeste omsætning for et kvartal nogensinde - drevet af høj efterspørgsel efter vores iPhone 11 og iPhone 11 Pro samt rekord-salg for Services og Wearables," lyder det fra topchef Tim Cook.

55,96 milliarder dollar

I alt har Apple i kvartalet solgt iPhones for 55,96 milliarder dollar, hvilket svarer til en stigning på otte procent i forhold til niveauet for samme kvartal et år tidligere.

Regnskabet viser desuden, at der er solid vækst i salget af smartwatches. Det samme gælder det spirende marked for salg af streaming-abonnementer.

Væksten i iPhone-salget skyldes ikke mindst iPhone 11 og iPhone 11 Pro - samt ikke mindst salget af iPhone i Kina (inklusive Hong Kong og Taiwan), der i kvartalet igen er begyndt at vokse efter flere år med tilbagegang.

Topchef Tim Cook siger, at kunderne er vilde med både batteri-levetiden, kameraet og det industrielle design.

Og samtidig har Apple ramt den rigtige pris på telefonen, som er lav nok til, at kunderne vil købe den og høj nok til, at Apple kan tjene godt med penge på den.

Ifølge Apple har lanceringen af betalingsløsninger og streaming-abonnementer vist gode takter.

Samtidig har lanceringen af de nye AirPods Pro hævet den samlede omsætning i Apple wearables-afdeling - der også tæller smartwatch og AirPod - til at stige med hele 37 procent.

Apple indtjening ligger også på et rekordhøjt niveau med en netto-indtjening i kvartalet på 22,24 milliarder dollar. Det svarer til en vækst på 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Apple er nu på vej med en ny billig-telefon (en ny iPhone SE), ligesom det forventes, at selskabet vil lancere dets første 5G-telefon til efteråret.

Analytikerne forventer på den baggrund yderligere vækst for Apple.

Tim Cook peger iøvrigt på, at antallet af aktive Apple-enheder i verden nu ligger på halvanden milliarder styk. For et år siden var det 1,4 milliarder.

Du finder hele Apples regnskab her.

Læs også:

Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere