Artikel top billede

Apples omsætning buldrer i vejret efter forrygende salg: Sætter ny rekord (og det siger ikke så lidt)

Apples i forvejen meget store omsætning er i første kvartal vokset med yderligere ni procent.

Apple ser ud til for alvor at have lagt sidste års afmatning bag sig, og selskabet buldrer nu igen fremad, efter det i fjor for første gang siden lanceringen af den første i iPhone i 2007 ikke kunne fremvise vækst i et regnskab.

Det viser Apples netop offentliggjorte tal for første regnskabskvartal.

De viser, at Apples omsætning er steget med ni procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 91,82 milliarder dollar - omkring 638 milliarder kroner.

Den helt store motor er fortsat iPhone, der fortsat står for mere end halvdelen af Apples omsætning.

"Det glæder os at præsentere Apples højeste omsætning for et kvartal nogensinde - drevet af høj efterspørgsel efter vores iPhone 11 og iPhone 11 Pro samt rekord-salg for Services og Wearables," lyder det fra topchef Tim Cook.

55,96 milliarder dollar

I alt har Apple i kvartalet solgt iPhones for 55,96 milliarder dollar, hvilket svarer til en stigning på otte procent i forhold til niveauet for samme kvartal et år tidligere.

Regnskabet viser desuden, at der er solid vækst i salget af smartwatches. Det samme gælder det spirende marked for salg af streaming-abonnementer.

Væksten i iPhone-salget skyldes ikke mindst iPhone 11 og iPhone 11 Pro - samt ikke mindst salget af iPhone i Kina (inklusive Hong Kong og Taiwan), der i kvartalet igen er begyndt at vokse efter flere år med tilbagegang.

Topchef Tim Cook siger, at kunderne er vilde med både batteri-levetiden, kameraet og det industrielle design.

Og samtidig har Apple ramt den rigtige pris på telefonen, som er lav nok til, at kunderne vil købe den og høj nok til, at Apple kan tjene godt med penge på den.

Ifølge Apple har lanceringen af betalingsløsninger og streaming-abonnementer vist gode takter.

Samtidig har lanceringen af de nye AirPods Pro hævet den samlede omsætning i Apple wearables-afdeling - der også tæller smartwatch og AirPod - til at stige med hele 37 procent.

Apple indtjening ligger også på et rekordhøjt niveau med en netto-indtjening i kvartalet på 22,24 milliarder dollar. Det svarer til en vækst på 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Apple er nu på vej med en ny billig-telefon (en ny iPhone SE), ligesom det forventes, at selskabet vil lancere dets første 5G-telefon til efteråret.

Analytikerne forventer på den baggrund yderligere vækst for Apple.

Tim Cook peger iøvrigt på, at antallet af aktive Apple-enheder i verden nu ligger på halvanden milliarder styk. For et år siden var det 1,4 milliarder.

Du finder hele Apples regnskab her.

Læs også:

Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere