Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har fuld fart frem: Omsætning vokser med 14 procent - kun et forretningsområde har tilbagegang

Microsofts omsætning i andet kvartal er samlet set vokset med 14 procent. Ikke mindst cloud-forretningen buldrer fremad.

Microsoft er for alvor slået ind på vækstsporet.

Selskabets omsætning i dets andet regnskabskvartal er vokset med hele 14 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 36,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes primært et område: Cloud-forretningen, der vokser kraftigt.

I forhold til det tilsvarende kvartal i fjor er omsætningen på Microsofts såkaldte kommercielle cloud-services - der tæller Azure og Office 365 - vokset med 39 procent til 12,5 milliarder dollar i kvartalet.

Samtidig er Microsoft indtjening steget på området til en gross profit på 67 procent. Det betyder, at Microsoft tjener enorme 67 kroner hver gang selskabet sælger for 100 kroner cloud-tjenester.

Det er fjerde kvartal i træk, at Microsoft formår at hæve indtjenings-margin på cloud-forretningen. Selskabet forventer, at denne vækst vil fortsætte resten af året i takt med, at forretningen vokser.

Kvartalsregnskabet viser solide vækstrater på omsætningen i stort set alle forretningsområder.

Omsætningen på LinkedIn er vokset med 24 procent, Dynamics med 12 procent (herunder Dynamics 365 med hele 42 procent), mens salget af Microsofts Intelligent Cloud-produkter samlet set er vokset med 27 procent.

Eneste malurt i bægeret er Microsofts gaming-satsninger, der som det eneste område oplever faldende salg. Omsætningen på Xbox er samlet set således dykket med 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Du finder Microsofts egen oversigt over regnskabstallene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere