Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har fuld fart frem: Omsætning vokser med 14 procent - kun et forretningsområde har tilbagegang

Microsofts omsætning i andet kvartal er samlet set vokset med 14 procent. Ikke mindst cloud-forretningen buldrer fremad.

Microsoft er for alvor slået ind på vækstsporet.

Selskabets omsætning i dets andet regnskabskvartal er vokset med hele 14 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 36,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes primært et område: Cloud-forretningen, der vokser kraftigt.

I forhold til det tilsvarende kvartal i fjor er omsætningen på Microsofts såkaldte kommercielle cloud-services - der tæller Azure og Office 365 - vokset med 39 procent til 12,5 milliarder dollar i kvartalet.

Samtidig er Microsoft indtjening steget på området til en gross profit på 67 procent. Det betyder, at Microsoft tjener enorme 67 kroner hver gang selskabet sælger for 100 kroner cloud-tjenester.

Det er fjerde kvartal i træk, at Microsoft formår at hæve indtjenings-margin på cloud-forretningen. Selskabet forventer, at denne vækst vil fortsætte resten af året i takt med, at forretningen vokser.

Kvartalsregnskabet viser solide vækstrater på omsætningen i stort set alle forretningsområder.

Omsætningen på LinkedIn er vokset med 24 procent, Dynamics med 12 procent (herunder Dynamics 365 med hele 42 procent), mens salget af Microsofts Intelligent Cloud-produkter samlet set er vokset med 27 procent.

Eneste malurt i bægeret er Microsofts gaming-satsninger, der som det eneste område oplever faldende salg. Omsætningen på Xbox er samlet set således dykket med 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Du finder Microsofts egen oversigt over regnskabstallene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere