(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har fuld fart frem: Omsætning vokser med 14 procent - kun et forretningsområde har tilbagegang

Microsofts omsætning i andet kvartal er samlet set vokset med 14 procent. Ikke mindst cloud-forretningen buldrer fremad.

Microsoft er for alvor slået ind på vækstsporet.

Selskabets omsætning i dets andet regnskabskvartal er vokset med hele 14 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 36,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes primært et område: Cloud-forretningen, der vokser kraftigt.

I forhold til det tilsvarende kvartal i fjor er omsætningen på Microsofts såkaldte kommercielle cloud-services - der tæller Azure og Office 365 - vokset med 39 procent til 12,5 milliarder dollar i kvartalet.

Samtidig er Microsoft indtjening steget på området til en gross profit på 67 procent. Det betyder, at Microsoft tjener enorme 67 kroner hver gang selskabet sælger for 100 kroner cloud-tjenester.

Det er fjerde kvartal i træk, at Microsoft formår at hæve indtjenings-margin på cloud-forretningen. Selskabet forventer, at denne vækst vil fortsætte resten af året i takt med, at forretningen vokser.

Kvartalsregnskabet viser solide vækstrater på omsætningen i stort set alle forretningsområder.

Omsætningen på LinkedIn er vokset med 24 procent, Dynamics med 12 procent (herunder Dynamics 365 med hele 42 procent), mens salget af Microsofts Intelligent Cloud-produkter samlet set er vokset med 27 procent.

Eneste malurt i bægeret er Microsofts gaming-satsninger, der som det eneste område oplever faldende salg. Omsætningen på Xbox er samlet set således dykket med 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Du finder Microsofts egen oversigt over regnskabstallene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.