Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har fuld fart frem: Omsætning vokser med 14 procent - kun et forretningsområde har tilbagegang

Microsofts omsætning i andet kvartal er samlet set vokset med 14 procent. Ikke mindst cloud-forretningen buldrer fremad.

Microsoft er for alvor slået ind på vækstsporet.

Selskabets omsætning i dets andet regnskabskvartal er vokset med hele 14 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 36,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes primært et område: Cloud-forretningen, der vokser kraftigt.

I forhold til det tilsvarende kvartal i fjor er omsætningen på Microsofts såkaldte kommercielle cloud-services - der tæller Azure og Office 365 - vokset med 39 procent til 12,5 milliarder dollar i kvartalet.

Samtidig er Microsoft indtjening steget på området til en gross profit på 67 procent. Det betyder, at Microsoft tjener enorme 67 kroner hver gang selskabet sælger for 100 kroner cloud-tjenester.

Det er fjerde kvartal i træk, at Microsoft formår at hæve indtjenings-margin på cloud-forretningen. Selskabet forventer, at denne vækst vil fortsætte resten af året i takt med, at forretningen vokser.

Kvartalsregnskabet viser solide vækstrater på omsætningen i stort set alle forretningsområder.

Omsætningen på LinkedIn er vokset med 24 procent, Dynamics med 12 procent (herunder Dynamics 365 med hele 42 procent), mens salget af Microsofts Intelligent Cloud-produkter samlet set er vokset med 27 procent.

Eneste malurt i bægeret er Microsofts gaming-satsninger, der som det eneste område oplever faldende salg. Omsætningen på Xbox er samlet set således dykket med 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Du finder Microsofts egen oversigt over regnskabstallene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere