Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme

EU-landene har netop besluttet, at hvert enkelt EU-land helt selv må bestemme, hvilken rolle de såkaldte højrisiko-leverandører med Huawei i spidsen skal spille i landets 5G-infrastruktur. Det går stik mod USA’s massive pres for et totalt forbud mod leverandørerne - et pres, som Storbritannien også netop har set bort fra.

USA har ikke meget held med sit massive pres for at få sine allierede til helt at udelukke Huawei og andre såkaldte højrisiko-leverandører fra at deltage i etablering af 5G-infrastruktur.

EU-landene har netop besluttet nye guidelines på området.

De betyder, at det er op til hver enkelt medlemsland at vurdere leverandørerne og bestemme, hvilken rolle disse leverandører må spille i 5G-udrulningen. Det skriver Reuters.

EU-landene kan ifølge de nye guidelines selv bestemme, om der skal indføres forbud eller særlige restriktioner over for højrisiko-leverandørernes udstyr i kernen af landenes 5G-netværk.

Storbritannien har netop givet grønt lys for, at Huawei kan får en begrænset rolle i landets 5G-udrulning.

Det kan du læse mere om her:
USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo har gentagne gange udtrykt klare ønsker om, at EU indfører et fælles forbud mod de højrisiko-leverandørers deltagelse i 5G-udrulningen.

Ifølge Reuters er han tilfreds med, at EU’s koordinerende ekspert-enhed på cybersikkerheds-området kaldet Network Information Security Cooperation Group (NIS Cooperation Group) anbefaler foranstaltninger mod sikkerhedsrisici i 5G-netværk.

Og ifølge Pompeo mener NIS Cooperation Group, at der skal indføres yderligere begrænsninger mod højrisiko-leverandører.

"Man er vildledt, hvis man tror, at risikoen forbundet med installation af udstyr fra leverandører, der er underlagt kontrol af autoritære regimer, som har udvist ondartet cyberadfærd, kan mindskes," siger Pompeo.

Huawei byder ifølge Reuters de nye EU-guidelines velkommen og kalder dem upartiske og faktabaserede.
IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Data Engineer

Unik System Design A/S

Softwareudvikler med bred viden

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Test Automation Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere