Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme

EU-landene har netop besluttet, at hvert enkelt EU-land helt selv må bestemme, hvilken rolle de såkaldte højrisiko-leverandører med Huawei i spidsen skal spille i landets 5G-infrastruktur. Det går stik mod USA’s massive pres for et totalt forbud mod leverandørerne - et pres, som Storbritannien også netop har set bort fra.

USA har ikke meget held med sit massive pres for at få sine allierede til helt at udelukke Huawei og andre såkaldte højrisiko-leverandører fra at deltage i etablering af 5G-infrastruktur.

EU-landene har netop besluttet nye guidelines på området.

De betyder, at det er op til hver enkelt medlemsland at vurdere leverandørerne og bestemme, hvilken rolle disse leverandører må spille i 5G-udrulningen. Det skriver Reuters.

EU-landene kan ifølge de nye guidelines selv bestemme, om der skal indføres forbud eller særlige restriktioner over for højrisiko-leverandørernes udstyr i kernen af landenes 5G-netværk.

Storbritannien har netop givet grønt lys for, at Huawei kan får en begrænset rolle i landets 5G-udrulning.

Det kan du læse mere om her:
USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo har gentagne gange udtrykt klare ønsker om, at EU indfører et fælles forbud mod de højrisiko-leverandørers deltagelse i 5G-udrulningen.

Ifølge Reuters er han tilfreds med, at EU’s koordinerende ekspert-enhed på cybersikkerheds-området kaldet Network Information Security Cooperation Group (NIS Cooperation Group) anbefaler foranstaltninger mod sikkerhedsrisici i 5G-netværk.

Og ifølge Pompeo mener NIS Cooperation Group, at der skal indføres yderligere begrænsninger mod højrisiko-leverandører.

"Man er vildledt, hvis man tror, at risikoen forbundet med installation af udstyr fra leverandører, der er underlagt kontrol af autoritære regimer, som har udvist ondartet cyberadfærd, kan mindskes," siger Pompeo.

Huawei byder ifølge Reuters de nye EU-guidelines velkommen og kalder dem upartiske og faktabaserede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.