Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme

EU-landene har netop besluttet, at hvert enkelt EU-land helt selv må bestemme, hvilken rolle de såkaldte højrisiko-leverandører med Huawei i spidsen skal spille i landets 5G-infrastruktur. Det går stik mod USA’s massive pres for et totalt forbud mod leverandørerne - et pres, som Storbritannien også netop har set bort fra.

USA har ikke meget held med sit massive pres for at få sine allierede til helt at udelukke Huawei og andre såkaldte højrisiko-leverandører fra at deltage i etablering af 5G-infrastruktur.

EU-landene har netop besluttet nye guidelines på området.

De betyder, at det er op til hver enkelt medlemsland at vurdere leverandørerne og bestemme, hvilken rolle disse leverandører må spille i 5G-udrulningen. Det skriver Reuters.

EU-landene kan ifølge de nye guidelines selv bestemme, om der skal indføres forbud eller særlige restriktioner over for højrisiko-leverandørernes udstyr i kernen af landenes 5G-netværk.

Storbritannien har netop givet grønt lys for, at Huawei kan får en begrænset rolle i landets 5G-udrulning.

Det kan du læse mere om her:
USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo har gentagne gange udtrykt klare ønsker om, at EU indfører et fælles forbud mod de højrisiko-leverandørers deltagelse i 5G-udrulningen.

Ifølge Reuters er han tilfreds med, at EU’s koordinerende ekspert-enhed på cybersikkerheds-området kaldet Network Information Security Cooperation Group (NIS Cooperation Group) anbefaler foranstaltninger mod sikkerhedsrisici i 5G-netværk.

Og ifølge Pompeo mener NIS Cooperation Group, at der skal indføres yderligere begrænsninger mod højrisiko-leverandører.

"Man er vildledt, hvis man tror, at risikoen forbundet med installation af udstyr fra leverandører, der er underlagt kontrol af autoritære regimer, som har udvist ondartet cyberadfærd, kan mindskes," siger Pompeo.

Huawei byder ifølge Reuters de nye EU-guidelines velkommen og kalder dem upartiske og faktabaserede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere