Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

Storbritannien har valgt at give plads til Huawei, når det kommende 5G-netværk skal udrulles. USA's udenrigsminister er imidlertid stærk utilfreds med beslutningen, og derfor råder han landet til at genoverveje beslutningen.

Storbritannien valgte trods massivt amerikansk pres at give plads til Huawei i udrulningen af det kommende 5G-netværk.

Det er dog en begrænset rolle, der er tale om.

Men fra USA's udenrigsminister Mike Pompeo lyder det nu, at den beslutning bør genovervejes.

Det skriver Reuters.

USA har gennem den senere tid plæderet for, at vestlige nationer skulle udelukke Huawei fra opførelsen af det kommende 5G-netværk af sikkerhedsmæssige årsager.

Den amerikanske stat mener, at Huawei er en forlænget arm for den kinesiske stat, og hjælper den kinesiske efterretningstjeneste med at stjæle hemmelige oplysninger.

Det er dog beskyldninger, som Huawei blankt afviser.

"Det er en forlængelse af det kinesiske kommunikstparti, der har indført lovkrav om, at informationer skal overleveres til styret," siger Mike Pompeo om Huawei ifølge nyhedsbureaet.

"Vi vil evaluere Storbritanniens beslutning," tilføjer han.

Samtidig gør han det klart, at USA i fremtiden vil sørge for, at amerikanske informationer kun passerer igennem sikre netværk.

EU-retningslinjer giver plads til Huawei

Lande i EU kan selv vælge, om de vil ekskludere eller putte restriktioner på 5G-leverandørerne, når det drejer sig om kernedele af netværkene.

Sådan lyder de nye EU-retningslinjer.

Det skriver Reuters.

Storbritanniens beslutning om at bruge Huawei i et begrænset omfang falder således i god tråd med de nye retningslinjer, der skal ses som anbefalinger.

Læs også: Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi

Retningslinjerne, der er vedtager af de 28 medlemdslande, skal være med til at takle eventuelle sikkerhedsrisico på et national og EU-niveau.

USA har lagt pres på EU, der vil have medlemslandene til at at forbyde Huawei som leverandør.

Storbritanniens beslutning om at lade Huawei få en rolle i 5G-udrulningen blev taget godt i mod Huaweis danske direktør.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lød det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere