Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

Storbritannien har valgt at give plads til Huawei, når det kommende 5G-netværk skal udrulles. USA's udenrigsminister er imidlertid stærk utilfreds med beslutningen, og derfor råder han landet til at genoverveje beslutningen.

Storbritannien valgte trods massivt amerikansk pres at give plads til Huawei i udrulningen af det kommende 5G-netværk.

Det er dog en begrænset rolle, der er tale om.

Men fra USA's udenrigsminister Mike Pompeo lyder det nu, at den beslutning bør genovervejes.

Det skriver Reuters.

USA har gennem den senere tid plæderet for, at vestlige nationer skulle udelukke Huawei fra opførelsen af det kommende 5G-netværk af sikkerhedsmæssige årsager.

Den amerikanske stat mener, at Huawei er en forlænget arm for den kinesiske stat, og hjælper den kinesiske efterretningstjeneste med at stjæle hemmelige oplysninger.

Det er dog beskyldninger, som Huawei blankt afviser.

"Det er en forlængelse af det kinesiske kommunikstparti, der har indført lovkrav om, at informationer skal overleveres til styret," siger Mike Pompeo om Huawei ifølge nyhedsbureaet.

"Vi vil evaluere Storbritanniens beslutning," tilføjer han.

Samtidig gør han det klart, at USA i fremtiden vil sørge for, at amerikanske informationer kun passerer igennem sikre netværk.

EU-retningslinjer giver plads til Huawei

Lande i EU kan selv vælge, om de vil ekskludere eller putte restriktioner på 5G-leverandørerne, når det drejer sig om kernedele af netværkene.

Sådan lyder de nye EU-retningslinjer.

Det skriver Reuters.

Storbritanniens beslutning om at bruge Huawei i et begrænset omfang falder således i god tråd med de nye retningslinjer, der skal ses som anbefalinger.

Læs også: Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi

Retningslinjerne, der er vedtager af de 28 medlemdslande, skal være med til at takle eventuelle sikkerhedsrisico på et national og EU-niveau.

USA har lagt pres på EU, der vil have medlemslandene til at at forbyde Huawei som leverandør.

Storbritanniens beslutning om at lade Huawei få en rolle i 5G-udrulningen blev taget godt i mod Huaweis danske direktør.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lød det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere