Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

Storbritannien har valgt at give plads til Huawei, når det kommende 5G-netværk skal udrulles. USA's udenrigsminister er imidlertid stærk utilfreds med beslutningen, og derfor råder han landet til at genoverveje beslutningen.

Storbritannien valgte trods massivt amerikansk pres at give plads til Huawei i udrulningen af det kommende 5G-netværk.

Det er dog en begrænset rolle, der er tale om.

Men fra USA's udenrigsminister Mike Pompeo lyder det nu, at den beslutning bør genovervejes.

Det skriver Reuters.

USA har gennem den senere tid plæderet for, at vestlige nationer skulle udelukke Huawei fra opførelsen af det kommende 5G-netværk af sikkerhedsmæssige årsager.

Den amerikanske stat mener, at Huawei er en forlænget arm for den kinesiske stat, og hjælper den kinesiske efterretningstjeneste med at stjæle hemmelige oplysninger.

Det er dog beskyldninger, som Huawei blankt afviser.

"Det er en forlængelse af det kinesiske kommunikstparti, der har indført lovkrav om, at informationer skal overleveres til styret," siger Mike Pompeo om Huawei ifølge nyhedsbureaet.

"Vi vil evaluere Storbritanniens beslutning," tilføjer han.

Samtidig gør han det klart, at USA i fremtiden vil sørge for, at amerikanske informationer kun passerer igennem sikre netværk.

EU-retningslinjer giver plads til Huawei

Lande i EU kan selv vælge, om de vil ekskludere eller putte restriktioner på 5G-leverandørerne, når det drejer sig om kernedele af netværkene.

Sådan lyder de nye EU-retningslinjer.

Det skriver Reuters.

Storbritanniens beslutning om at bruge Huawei i et begrænset omfang falder således i god tråd med de nye retningslinjer, der skal ses som anbefalinger.

Læs også: Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi

Retningslinjerne, der er vedtager af de 28 medlemdslande, skal være med til at takle eventuelle sikkerhedsrisico på et national og EU-niveau.

USA har lagt pres på EU, der vil have medlemslandene til at at forbyde Huawei som leverandør.

Storbritanniens beslutning om at lade Huawei få en rolle i 5G-udrulningen blev taget godt i mod Huaweis danske direktør.

"Det er glædeligt, at Storbritannien har stået imod det enorme pres, som den britiske regering har oplevet fra amerikansk side de seneste uger og måneder. Der er stort cadeau herfra til Boris Johnson og resten af de britiske politikere for at tage stilling og melde klart ud," lød det fra Jiang Lichao i en meddelelse til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere