Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT

Udgivet 5. februar 2020 kl. 13.06
I midten af januar, lige før det kinesiske nytår, var jeg på besøg hos vores afdeling i Kina, og allerede på det tidspunkt var man begyndt at tale om coronavirussen.

Det var også på det tidspunkt, at der dukkede et udbrud af coronavirus op i Suzhou, hvor vi i Tradeshift har vores kinesiske afdeling.

Vi så blandt andet billeder på sociale medier, hvor folk gik rundt på det lokale hospital i beskyttelsesdragter.

Samtidig florerede der også rygter om, at antallet af smittede var større, end det der officielt blev meldt ud.

Det betød, at folk pludseligt isolerede sig derhjemme. I stedet for at rejse hjem til familien i højtiden blev de i deres lejligheder med deres nærmeste.

Det kinesiske nytår er ubetinget den største højtid på året.

For nogle af vores kinesiske ansatte er det den eneste tid på året, hvor de har mulighed for at rejse hjem til deres hjemstavn og besøge familien.

Derfor er det meget voldsomt for folk, når de bliver bragt i en situation, hvor de må springe det årlige besøg hos familien over. Det har ganske enkelt en enorm påvirkning på det kinesiske samfund.

Det er også en af årsagerne til, at den tegning som Jyllands-Posten for nylig bragte blev opfattet som meget ufølsom, og mange kinesere blev uden tvivl sårede.

Jeg kunne med det samme sætte mig ind i, hvordan det ville blive opfattet af kineserne, og jeg tænkte bare "åh nej, ikke igen."

Der er altså bare noget med, at vi danskere tror, at vi er så forfærdelige sjove med den slags. Vi vader rundt med træskostøvler på.

Træder vi nogen over fødderne nede i Netto, kan vi jo godt finde ud af at undskylde, men i den her slags situationer ryger ytringsfrihedsflaget straks op. For mig at se, så er det bare et spørgsmål om almindelig menneskelig omsorg og høflighed.
Mikkel Hippe Brun, medstifter af Tradeshift og chef for selskabets asiatiske forretning

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.