Nedtur for Alphabet: Skovler penge ind - men omsætning og indtjening er for lav

Alphabets aktiekurs har set bedre dage, efter nyt regnskab viser, at både Google og YouTube ikke vokser så hurtigt, som selskaberne egentlig skal.

Googles moderselskab, Alphabet, halter bagefter markedets forventninger, og den slags koster dyrt for aktiekursen.

Alphabets aktiekurs dykkede således omgående i kølvandet på selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab, der viser, at ikke mindst den helt store cash cow, nemlig Googles annonce-forretning, ikke leverer det forventede.

Det samme gælder YouTube og Google Cloud-forretningen.

Alt i alt har Alphabet-koncernen omsat for 46,1 milliarder dollar i kvartalet. Det svarer til 318 milliarder kroner.

Det er under den forventede omsætning, idet markedet generelt havde forventet, at Alphabet ville omsætte for 46,9 milliarder dollar i kvartalet.

Driftsindtjeningen lander på 9,3 milliarder dollar - 64,3 milliarder kroner. Det er et godt stykke under de 9,9 milliarder dollar, som markedet havde forventet.

Det er ifølge Wall Street Journal det 10. kvartal i træk, at Alphabet ikke leverer det forventede resultat.

Set over hele året har Alphabet omsat for 162 milliarder dollar, hvilket er 18 procent mere end året før.

Det er det første regnskab fra selskabet med Sundar Pichai ved roret.

Du kan læse mere om udnævnelsen af ham her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Alphabet har forlængst lanceret en strategi, der sigter mod ikke mindst høj vækst i andre forretningsområder end den klassiske annonce-forretning på Google.

Det er første gang, at Alphabet åbent fortæller om, hvad YouTube og cloud-forretningen egentlig omsætter for: YouTube har over hele 2019 landet en omsætning på 15 milliarder dollar og Google Cloud 10 milliarder dollar.

I begge tilfælde er de under den forventede omsætning.

De nye tal fra Alphabet viser, at YouTube omsætter for under otte dollar om året per bruger. Sundar Pichai siger da også ifølge Wall Street Journal, at han mener, at der er ‘betydeligt plads’ til at tjene flere penge på YouTubes to milliarder brugere.

Google Cloud - der er sat i søen for at udfordre ikke mindst Microsoft Azure og Amazon Web Services - er på vej til at lande en årsomsætning på 10 milliarder dollar - hvilket er en tredjedel af det, som Googles annonceforretning omsætter for på et kvartal.

Det viser, at der er lang vej igen, før Google Cloud for alvor bliver en storspiller i koncernen.

Ifølge regnskabet har selskabet investeret i stor stil i blandt andet ansættelsen af tusindvis af sælgere, nye datacentre og marketing-initiativer.

Det har gjort, at selskabets omkostninger i kvartalet er steget med 18,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet peger på, at også 2020 vil byde på yderligere vækst i omkostningerne.

Du finder regnskabet fra Alphabet her.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.