Artikel top billede

Nedtur for Alphabet: Skovler penge ind - men omsætning og indtjening er for lav

Alphabets aktiekurs har set bedre dage, efter nyt regnskab viser, at både Google og YouTube ikke vokser så hurtigt, som selskaberne egentlig skal.

Googles moderselskab, Alphabet, halter bagefter markedets forventninger, og den slags koster dyrt for aktiekursen.

Alphabets aktiekurs dykkede således omgående i kølvandet på selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab, der viser, at ikke mindst den helt store cash cow, nemlig Googles annonce-forretning, ikke leverer det forventede.

Det samme gælder YouTube og Google Cloud-forretningen.

Alt i alt har Alphabet-koncernen omsat for 46,1 milliarder dollar i kvartalet. Det svarer til 318 milliarder kroner.

Det er under den forventede omsætning, idet markedet generelt havde forventet, at Alphabet ville omsætte for 46,9 milliarder dollar i kvartalet.

Driftsindtjeningen lander på 9,3 milliarder dollar - 64,3 milliarder kroner. Det er et godt stykke under de 9,9 milliarder dollar, som markedet havde forventet.

Det er ifølge Wall Street Journal det 10. kvartal i træk, at Alphabet ikke leverer det forventede resultat.

Set over hele året har Alphabet omsat for 162 milliarder dollar, hvilket er 18 procent mere end året før.

Det er det første regnskab fra selskabet med Sundar Pichai ved roret.

Du kan læse mere om udnævnelsen af ham her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Alphabet har forlængst lanceret en strategi, der sigter mod ikke mindst høj vækst i andre forretningsområder end den klassiske annonce-forretning på Google.

Det er første gang, at Alphabet åbent fortæller om, hvad YouTube og cloud-forretningen egentlig omsætter for: YouTube har over hele 2019 landet en omsætning på 15 milliarder dollar og Google Cloud 10 milliarder dollar.

I begge tilfælde er de under den forventede omsætning.

De nye tal fra Alphabet viser, at YouTube omsætter for under otte dollar om året per bruger. Sundar Pichai siger da også ifølge Wall Street Journal, at han mener, at der er ‘betydeligt plads’ til at tjene flere penge på YouTubes to milliarder brugere.

Google Cloud - der er sat i søen for at udfordre ikke mindst Microsoft Azure og Amazon Web Services - er på vej til at lande en årsomsætning på 10 milliarder dollar - hvilket er en tredjedel af det, som Googles annonceforretning omsætter for på et kvartal.

Det viser, at der er lang vej igen, før Google Cloud for alvor bliver en storspiller i koncernen.

Ifølge regnskabet har selskabet investeret i stor stil i blandt andet ansættelsen af tusindvis af sælgere, nye datacentre og marketing-initiativer.

Det har gjort, at selskabets omkostninger i kvartalet er steget med 18,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet peger på, at også 2020 vil byde på yderligere vækst i omkostningerne.

Du finder regnskabet fra Alphabet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere