Artikel top billede

Oracle opruster massivt med datacentre på globalt plan - men ikke i Danmark: "Det er nok for de danske kunder med vores fire datacentre i EU"

Interview: Den amerikanske it-gigant Oracle bygger 20 nye datacenter-regioner i 2020. Ved årets udgang skal Oracle råde over 36 datacenter-regioner, men Oracle har ingen konkrete planer for datacenter-byggeri i Danmark eller Norden. "Vi har det kunderne efterspørger på hylderne," lyder det fra Ingrid Mjøen, Oracles landechef i Danmark.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i Oracles store datacenter-oprustning
  • Læs hvorfor der ikke planer for Oracle-datacentre i Danmark og Norden
  • Tjek de Oracle-datacentre der er tættest på Danmark
  • Indsigt i hvor langt Oracle er med at give de danske kunde glæde af det storstilede cloud-samarbejde med Microsoft
916
4:45 min
Oracle bygger datacentre på livet løs over hele verden.

Den amerikanske it-gigant har netop åbnet fem nye datacentre i henholdsvis Holland, Australien, Canada, Saudi Arabien og Japan.

Alene i 2020 har Oracle planer om at bygge 20 andengenerations cloud-datacentre, der skal bringe Oracles samlede antal af datacenter-regioner op på 36 ved udgangen af 2020.

Oracle har ifølge Reuters en overordnet strategi, som går på at have to datacenter-regioner i hvert land, så alle Oracle-kunder har en primær datacenter-region samt en backup.

Alligevel understreger Oracles landechef for Danmark, Ingrid Mjøen, at der ikke er udsigt til en datacenter-region i Danmark - eller Norden i det hele taget - lige foreløbigt.

Det fortæller hun til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter