Artikel top billede

Apple Watch udkonkurrerer nu hele den schweiziske urindustri

Apple sælger nu flere ure end hele den samlede urindustri fra de schweiziske specialister.

Urmageri og schweizisk håndværk hører sammen, men når man måler på styksalg, er det Californien, der nu tager teten.

Det viser de nyeste tal fra analyseinstituttet Strategy Analytics, som viser, hvordan Apple og sine smartwatches i Apple Watch-serien nu udkonkurrerer den samlede schweiziske urindustri.

Urspecialisterne fra den schweiziske urindustri som Swatch, Omega, Rolex og Tag Heuer og deres samlede produktion på 21,1 millioner ure må se sig overhalet af den amerikanske tech-virksomhed, som igennem 2019 har sendt 30,7 millioner ure ud i handlen.

Læs Computerworlds anmeldelse her: Test: Apple Watch 5 viser at Apple også kan tage fejl - og rette det med en grundlæggende strategiændring

Det svarer til en fremgang på 36 procent for Apple og Watch, mens det udgør en nedtur på 13 procent for den schweiziske urindustri.

Senioranalytiker hos Strategy Analytics, Steven Waltzer, forudser dystre udsigter for den etablerede urbranche:

”Traditionelle urmagere, som Swatch eller Tissot, er ved at tabe smartwatch-krigen. Apple Watch tilbyder et bedre produkt igennem bredere salgskanaler, som tiltaler yngre brugere, der i stigende grad efterspørger digitale løsninger til håndledet. Vinduet er ved at klemme i for de schweiziske mærkers smartwatches. Deres tid at ved at rinde ud,” lyder hans prognose.

Apples Watch findes nu i sin sjette version siden debutten i 2014.

Læs også:
Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere