Artikel top billede

Apple Watch udkonkurrerer nu hele den schweiziske urindustri

Apple sælger nu flere ure end hele den samlede urindustri fra de schweiziske specialister.

Urmageri og schweizisk håndværk hører sammen, men når man måler på styksalg, er det Californien, der nu tager teten.

Det viser de nyeste tal fra analyseinstituttet Strategy Analytics, som viser, hvordan Apple og sine smartwatches i Apple Watch-serien nu udkonkurrerer den samlede schweiziske urindustri.

Urspecialisterne fra den schweiziske urindustri som Swatch, Omega, Rolex og Tag Heuer og deres samlede produktion på 21,1 millioner ure må se sig overhalet af den amerikanske tech-virksomhed, som igennem 2019 har sendt 30,7 millioner ure ud i handlen.

Læs Computerworlds anmeldelse her: Test: Apple Watch 5 viser at Apple også kan tage fejl - og rette det med en grundlæggende strategiændring

Det svarer til en fremgang på 36 procent for Apple og Watch, mens det udgør en nedtur på 13 procent for den schweiziske urindustri.

Senioranalytiker hos Strategy Analytics, Steven Waltzer, forudser dystre udsigter for den etablerede urbranche:

”Traditionelle urmagere, som Swatch eller Tissot, er ved at tabe smartwatch-krigen. Apple Watch tilbyder et bedre produkt igennem bredere salgskanaler, som tiltaler yngre brugere, der i stigende grad efterspørger digitale løsninger til håndledet. Vinduet er ved at klemme i for de schweiziske mærkers smartwatches. Deres tid at ved at rinde ud,” lyder hans prognose.

Apples Watch findes nu i sin sjette version siden debutten i 2014.

Læs også:
Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere