Artikel top billede

Apple Watch udkonkurrerer nu hele den schweiziske urindustri

Apple sælger nu flere ure end hele den samlede urindustri fra de schweiziske specialister.

Urmageri og schweizisk håndværk hører sammen, men når man måler på styksalg, er det Californien, der nu tager teten.

Det viser de nyeste tal fra analyseinstituttet Strategy Analytics, som viser, hvordan Apple og sine smartwatches i Apple Watch-serien nu udkonkurrerer den samlede schweiziske urindustri.

Urspecialisterne fra den schweiziske urindustri som Swatch, Omega, Rolex og Tag Heuer og deres samlede produktion på 21,1 millioner ure må se sig overhalet af den amerikanske tech-virksomhed, som igennem 2019 har sendt 30,7 millioner ure ud i handlen.

Læs Computerworlds anmeldelse her: Test: Apple Watch 5 viser at Apple også kan tage fejl - og rette det med en grundlæggende strategiændring

Det svarer til en fremgang på 36 procent for Apple og Watch, mens det udgør en nedtur på 13 procent for den schweiziske urindustri.

Senioranalytiker hos Strategy Analytics, Steven Waltzer, forudser dystre udsigter for den etablerede urbranche:

”Traditionelle urmagere, som Swatch eller Tissot, er ved at tabe smartwatch-krigen. Apple Watch tilbyder et bedre produkt igennem bredere salgskanaler, som tiltaler yngre brugere, der i stigende grad efterspørger digitale løsninger til håndledet. Vinduet er ved at klemme i for de schweiziske mærkers smartwatches. Deres tid at ved at rinde ud,” lyder hans prognose.

Apples Watch findes nu i sin sjette version siden debutten i 2014.

Læs også:
Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere