Artikel top billede

Apple Watch udkonkurrerer nu hele den schweiziske urindustri

Apple sælger nu flere ure end hele den samlede urindustri fra de schweiziske specialister.

Urmageri og schweizisk håndværk hører sammen, men når man måler på styksalg, er det Californien, der nu tager teten.

Det viser de nyeste tal fra analyseinstituttet Strategy Analytics, som viser, hvordan Apple og sine smartwatches i Apple Watch-serien nu udkonkurrerer den samlede schweiziske urindustri.

Urspecialisterne fra den schweiziske urindustri som Swatch, Omega, Rolex og Tag Heuer og deres samlede produktion på 21,1 millioner ure må se sig overhalet af den amerikanske tech-virksomhed, som igennem 2019 har sendt 30,7 millioner ure ud i handlen.

Læs Computerworlds anmeldelse her: Test: Apple Watch 5 viser at Apple også kan tage fejl - og rette det med en grundlæggende strategiændring

Det svarer til en fremgang på 36 procent for Apple og Watch, mens det udgør en nedtur på 13 procent for den schweiziske urindustri.

Senioranalytiker hos Strategy Analytics, Steven Waltzer, forudser dystre udsigter for den etablerede urbranche:

”Traditionelle urmagere, som Swatch eller Tissot, er ved at tabe smartwatch-krigen. Apple Watch tilbyder et bedre produkt igennem bredere salgskanaler, som tiltaler yngre brugere, der i stigende grad efterspørger digitale løsninger til håndledet. Vinduet er ved at klemme i for de schweiziske mærkers smartwatches. Deres tid at ved at rinde ud,” lyder hans prognose.

Apples Watch findes nu i sin sjette version siden debutten i 2014.

Læs også:
Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere