Artikel top billede

Photo by Crew on Unsplash (Foto: Photo by Crew on Unsplash)

Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple har for alvor indtaget ur-markedet, og i sidste kvartal solgte virksomheden flere uger end hele schweiziske ur-industri til sammen.

I fjerde kvartal af 2017 solgte Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen, lyder det fra it-analysehuset IDC.

Dermed er Apple ifølge IDC nu definitivt verdens største ur-producent, og Apple Watch er samtidig verdens mest populære smartwatch.

Da Apple i sidste uge lancerede sit kvartalsregnskab, kunne Apples administrerende direktør Tim Cook ligeledes fortælle, at fjerde kvartal var det hidtil bedste kvartal for Apple Watch.

Her havde Apple Watch for fjerde kvartal i træk en vækst på knap 50 procent i både omsætning og antallet af solgte enheder, og samtidig solgte den nyeste udgave af Apple Watch, Apple Watch Series 3, dobbelt så godt som dens forgænger Series 2 gjorde et år tidligere.

IDC forventer, at det globale salg af smartwatches vil stige fra 31,6 millioner enheder om året i dag til 71,5 millioner enheder i 2021. 

Apple-designer fik ret

Det ser således ud til, Apples chef-designer Jonathan Ive fik ret, da han ifølge New York Times kort før lanceringen af Apple Watch i 2015 sagde "Schweiz får problemer" med henvisningen til Alpe-landets berømte urindustri.

Som Computerworld tidligere har reporteret så ser det dog ud til, at det især er mellemklasse-ure med et prisskilt på få tusinde kroner, der er ramt hårdest af introduktionen af Apple Wach, men de mere eksklusive schweizistiske ure er sluppet mere nådigt fra Apples entre på markedet.

Læs også:
Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere