Artikel top billede

Photo by Crew on Unsplash (Foto: Photo by Crew on Unsplash)

Ny analyse: Nu sælger Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen

Apple har for alvor indtaget ur-markedet, og i sidste kvartal solgte virksomheden flere uger end hele schweiziske ur-industri til sammen.

I fjerde kvartal af 2017 solgte Apple flere ure end hele den schweiziske ur-industri til sammen, lyder det fra it-analysehuset IDC.

Dermed er Apple ifølge IDC nu definitivt verdens største ur-producent, og Apple Watch er samtidig verdens mest populære smartwatch.

Da Apple i sidste uge lancerede sit kvartalsregnskab, kunne Apples administrerende direktør Tim Cook ligeledes fortælle, at fjerde kvartal var det hidtil bedste kvartal for Apple Watch.

Her havde Apple Watch for fjerde kvartal i træk en vækst på knap 50 procent i både omsætning og antallet af solgte enheder, og samtidig solgte den nyeste udgave af Apple Watch, Apple Watch Series 3, dobbelt så godt som dens forgænger Series 2 gjorde et år tidligere.

IDC forventer, at det globale salg af smartwatches vil stige fra 31,6 millioner enheder om året i dag til 71,5 millioner enheder i 2021. 

Apple-designer fik ret

Det ser således ud til, Apples chef-designer Jonathan Ive fik ret, da han ifølge New York Times kort før lanceringen af Apple Watch i 2015 sagde "Schweiz får problemer" med henvisningen til Alpe-landets berømte urindustri.

Som Computerworld tidligere har reporteret så ser det dog ud til, at det især er mellemklasse-ure med et prisskilt på få tusinde kroner, der er ramt hårdest af introduktionen af Apple Wach, men de mere eksklusive schweizistiske ure er sluppet mere nådigt fra Apples entre på markedet.

Læs også:
Apple angriber urmarkedet med det tunge skyts - særligt en af verdens store ur-producenter lider

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere