Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: SAS fjerner omstridt video grundet mistanke om cyberangreb... / men it-sikkerhedseksperter afviser SAS' påstand om cyberangreb / Storbritannien vil holde sociale medier ansvarlige for hadefuldt indhold / WhatsApp runder to milliarder

Morgen-briefing: SAS fjerner omstridt video grundet mistanke om cyberangreb... men it-sikkerhedseksperter afviser SAS' påstand om cyberangreb. Storbritannien vil holde sociale medier ansvarlige for hadefuldt indhold. WhatsApp runder to milliarder brugere.

Godmorgen og velkommen til torsdagens morgen-briefing.

SAS fjerner omstridt video grundet mistanke om cyberangreb....

Vi begynder dagens nyhedsoverflyvning med det skandinaviske flyselskab, SAS, der onsdag blev ramt af en regulær online shitstorm som følge af en reklamevideo med navnet SAS - What is truly Scandinavian?

Efter offentliggørelsen af SAS-kampagnen er flyselskabet blevet bestormet online i sådan en grad, at SAS har mistanke om, at selskabet er blevet udsat for et cyberangreb.

Derfor fjernede SAS midlertidigt videoen fra selskabets mediekanaler.

Det oplyser SAS' danske pressechef, Kristoffer Meinert, i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

"Når vi ser på mønsteret og antallet af reaktioner, har vi en begrundet mistanke om, at vi har været udsat for et cyberangreb og, at vores kampagne er blevet taget som gidsel. Vi vil ikke stå på mål for andres værdier. Derfor har vi midlertidigt fjernet kampagnen fra vores sociale medie-kanaler, mens vi overvejer næste skridt," skriver Kristoffer Meinert.

SAS har sidenhen oplyst i en meddelelse, at selskabet udgiver en "kortere og klarere" udgave af videoen.

Den redigerede udgave af videoen er nu tilgængelig på tværs af SAS' mediakanaler.

men it-sikkerhedseksperter afviser SAS' påstand om cyberangreb

På trods af at SAS har mistanke om, at selskabet er blevet udsat for et cyberangreb, finder to it-sikkerhedsesperter den påstand usandsynlig.

Det skriver Berlingske.

"Det er overhovedet ikke et cyberangreb. Det kan jeg slet ikke se nogen kobling til. Der er masser af mennesker, der har en holdning til det her, og når man forsøger at pille ved de danske værdier, så skal man være forberedt ved tasterne. Jeg kunne godt have advaret dem om det her, hvis jeg havde set videoen, inden de lagde den op," siger Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert ved CSIS Security Group, til avisen.

Peter Kruses udlægning bakkes i Berlingske op af Christian Høy Monrad, der er sikkerhedsekspert og direktør hos Fireeye.

Storbritannien vil holde sociale medier ansvarlige for hadefuldt indhold

Storbritannien vil tage skrappere midler i brug for at bekæmpe hadefuldt indhold på sociale medier.

Sociale medier som eksempelvis Facebook, Twitter og Snapchat skal gøre mere for at holde de sociale medier fri for den type af indhold.

Derfor har den britiske regering onsdag meldt ud, at den planlægger en lov, som skal sikre, at de sociale medier har et system, der kan holde det hadefulde indhold som eksempelvis cybermobning og terroristpropaganda væk fra deres platforme.

Det skriver Reuters.

De konkrete forslag skal udarbejdes over de kommende måneder, og derfor er det endnu ikke besluttet, hvordan de sociale medier eventuelt skal sanktioneres, hvis de ikke overholder reglerne.

WhatsApp runder to milliarder brugere

Beskedtjenesten WhatsApp har nu over to milliarder brugere på verdensplan.

Dermed er WhatsApp det næststørste sociale medie i verden efter Facebook.

Det skriver Reuters.

Facebook havde ved udgangen af 2019 2,5 milliarder aktive brugere på månedsbasis.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.