Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Systematic leverer nyt it-system til Frederikshavn Kommune / SAS Institute: Sådan kommer du bedst rundt i Europa til EM i fodbold / Jeff Bezos køber dyreste ejendom i Los Angeles for over en milliard / Apple genåbner butikker i Beijing

Morgen-briefing: Systematic leverer nyt it-system til Frederikshavn Kommune. SAS Institute: Sådan kommer du bedst rundt i Europa til EM i fodbold. Jeff Bezos køber dyreste ejendom i Los Angeles for over en milliard. Larry Ellison og Elon Musk vil købe flere Tesla-aktier for millioner. Apple genåbner butikker i Beijing.

Godmorgen og velkommen!

Ugen er ved at gå på hæld, og derfor leverer Computerworld nu ugens sidste morgen-briefing.

Redaktionen ønsker dig en god weekend, når du når så langt.

Og vi ønsker selvfølgelig også en god Valentinsdag til jer, der skal være i det romantiske hjørne senere på dagen.

Systematic leverer nyt it-system til Frederikshavn Kommune

Den aarhusianske it-virksomhed Systematic skal fra begyndelsen af 2021 levere et nyt borgerjournalsystem til sundheds-, social- og omsorgsområdet i Frederikshavn Kommune.

Det oplyser Systematic i en meddelelse til Computerworld.

Der er tale om Columna Cura-systemet, som i alt bruges i 33 danske kommuner.

"Efter en grundig udbudsproces har vi besluttet, at Columna Cura skal være vores fremtidige omsorgssystem. Løsningen passer godt til de behov, vi har, og vi ser frem til en god understøttelse af det daglige arbejde hos vores borgere. Omsorgsområdet er vigtigt for os. Vi får flere ældre, der har brug for hjælp, og vi skal hele tiden tænke i nye baner. Det tror vi på, at Columna Cura kan hjælpe os med på en god måde," lyder det i meddelelsen fra social- og sundhedsdirektør i Frederikshavns Kommune, Rikke Albrektsen.

SAS Institute: Sådan kommer du bedst rundt i Europa til EM i fodbold

For første gang nogensinde afholdes Europamesterskabet i fodbold til sommer over hele Europa.

EM i fodbold afvikles på 12 stadioner i 12 forskellige lande fra Georgien til Irland og Rusland til Italien.

Den samlede afstand mellem alle værtsbyer er på over 110.000 kilometer.

Det er en transportudfordring, som fodboldfans aldrig har stået over for før, hvis de planlægger at se mere end bare én kamp.

Derfor har SAS Institute nu udviklet en dataanalyse, som kortlægger, hvordan fodboldfans kommer hurtigst, billigst eller mest miljøhensigtsmæssigt rundt i Europa til sommer.

Med 51 kampe, 12 stadioner og 12 byer - herunder København - er der flere end 158 milliarder variationer af turen rundt, hvis man vil se en kamp på hvert stadion.

"Dataanalytikere kan også være fodboldentusiaster, og det er jo ekstra sjovt, når man kan lege med variabler og datamængder, der relaterer sig til en kæmpe begivenhed i fodbold. Samtidig er der en stigende bevidsthed om, at særligt flyrejser belaster miljøet voldsomt," lyder det fra Martin Brejl, Head of Delivery hos SAS Institute, i en meddelelse til Computerworld, der fortsætter:

"SAS er optaget af at finde datadrevne løsninger til en række af de udfordringer, vi står over for på blandt andet klimaområdet – og denne rejseplanlægger er blot et eksempel på, at det kræver viden baseret på data."

Jeff Bezos køber dyreste ejendom i Los Angeles for over en milliard

Amazon-stifter og topchef Jeff Bezos har brugt omkring otte procent af sin samlede formue på at gennemføre den dyreste ejendomshandel nogensinde i Los Angeles.

Han har nemlig købt en ejendom i Beverly Hills-området af mediemogulen David Geffen for den nette sum af 165 millioner dollar.

Det skriver Wall Street Journal.

Beløbet svarer til mere end 1,1 milliarder kroner.

Dermed bliver handlen det dyreste ejendomssalg nogensinde i Los Angeles.

Hidtil har rekorden været en handel til 150 millioner dollar, svarende til lidt over en milliard kroner.

Larry Ellison og Elon Musk vil købe flere Tesla-aktier for millioner

Tesla planlægger at udstede aktier for to milliarder dollar, svarende til næsten 14 milliarder kroner.

Det skriver CNBC.

Det fremgår desuden, at Tesla-stifter Elon Musk vil købe nye Tesla-aktier for 10 millioner dollar, hvilket svarer til små 70 millioner kroner.

Oracle-stifter Larry Ellison, der er bestyresesmedlem for Tesla, planlægger ligeledes at forøge sit antal af Tesla-aktier.

Han planlægger at købe yderligere Tesla-aktier for en million dollar, svarende til små syv millioner kroner.

Apple genåbner butikker i Beijing

I dag, 14. februar, genåbner Apple en stribe butikker i den i kinesiske hovedstad, Beijing.

Det skriver Reuters.

Butikkerne har været lukkede som følge af udbruddet af coronavirus.

Apple oplyser, at flere butikker over hele Kina fortsat vil forblive lukkede som følge af virussen.