Artikel top billede

Visse forhadte videoreklamer er snart fortid hos Googles Chrome og YouTube

Googles browser bliver fri for flere typer forhadte videoreklamer fra 5. august 2020.

Brancheorganisationen ’Coalition for Better Ads’, eller sammenslutningen for bedre reklamer, har reklame-mastodonten Google som en af de stiftende medlemmer, hvilket vil afspejle sig i den måde, som særligt videoreklamer vil fungere på i selskabets browser i fremtiden.

Her vil Google blandt andet indføre forbud mod forhadte reklametyper, som indlejrede videoreklamer og overdrevent lange reklamer op til en videosekvens.

Fra og med 5. august 2020 vil Chrome-browseren benytte sine egen reklameblokerende egenskaber til blokere for videoreklamer, der strider med CBA’s retningslinjer.

Retningslinjerne vil også blive efterlevet på Googles anden store reklameplatform, videostreaming-tjenesten YouTube, skriver ZDNet.

Denne type videoreklamer forsvinder

I alt defineres tre typer videoreklamer som værende uønskede ifølge CBA’s nyeste retningslinger fra 5. februar.

- ’Mid-rolls’: Videoreklamer som afbryder en videosekvens.

- ’Lange pre-rolls’: Reklameindslag på over 31 sekunder, som ikke kan springes over efter de første fem sekunder.

- Indlejrede reklamer, som fylder mere end 20 procent af visningen eller befinder sig i den midterste tredjedel af en video.

Det skærpede regelsæt vil dog ikke gælde for videoer, som er mere end otte minutter lange.

Disse tre reklametyper er ifølge organisationens markedsundersøgelser blandt de mest irriterende for brugerne. Undersøgelsen er foretaget hos 45.000 brugere fordelt over otte lande.

Læs også: Google skovler milliarder ind på online-annoncer - hvorfor er selskabet så på vej med egen adblocker?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere