Artikel top billede

Visse forhadte videoreklamer er snart fortid hos Googles Chrome og YouTube

Googles browser bliver fri for flere typer forhadte videoreklamer fra 5. august 2020.

Brancheorganisationen ’Coalition for Better Ads’, eller sammenslutningen for bedre reklamer, har reklame-mastodonten Google som en af de stiftende medlemmer, hvilket vil afspejle sig i den måde, som særligt videoreklamer vil fungere på i selskabets browser i fremtiden.

Her vil Google blandt andet indføre forbud mod forhadte reklametyper, som indlejrede videoreklamer og overdrevent lange reklamer op til en videosekvens.

Fra og med 5. august 2020 vil Chrome-browseren benytte sine egen reklameblokerende egenskaber til blokere for videoreklamer, der strider med CBA’s retningslinjer.

Retningslinjerne vil også blive efterlevet på Googles anden store reklameplatform, videostreaming-tjenesten YouTube, skriver ZDNet.

Denne type videoreklamer forsvinder

I alt defineres tre typer videoreklamer som værende uønskede ifølge CBA’s nyeste retningslinger fra 5. februar.

- ’Mid-rolls’: Videoreklamer som afbryder en videosekvens.

- ’Lange pre-rolls’: Reklameindslag på over 31 sekunder, som ikke kan springes over efter de første fem sekunder.

- Indlejrede reklamer, som fylder mere end 20 procent af visningen eller befinder sig i den midterste tredjedel af en video.

Det skærpede regelsæt vil dog ikke gælde for videoer, som er mere end otte minutter lange.

Disse tre reklametyper er ifølge organisationens markedsundersøgelser blandt de mest irriterende for brugerne. Undersøgelsen er foretaget hos 45.000 brugere fordelt over otte lande.

Læs også: Google skovler milliarder ind på online-annoncer - hvorfor er selskabet så på vej med egen adblocker?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere