Artikel top billede

Mængden af Mac-trusler eksploderer: Apples computere er nu langt mere udsatte end pc’er

Sikkerhedsmæssigt har 2019 været et skidt år for Apples bærbare og stationære maskiner. Det konkluderer ny årsrapport fra sikkerhedsselskabet Malwarebytes.

Siden Mac’ens debut har det lydt, at Apples MacOS-baserede computere skulle være mere sikre i brug, end dennes pendanter fra pc-verdenen.

Seneste undersøgelse fra sikkerhedsselskabet Malwarebytes synes nu at vende op og ned på det billede.

Heraf fremgår det, at 2019 har været et særdeles slemt år for Mac-brugere, hvor antallet af trusler sammenlagt er femdoblet siden 2018.

Det gør, at mac-platformen ved udgangen af 2019 vurderes til at være væsentlig mere udsat end pc’er.

I alt har selskabet talt 11 varslinger om malware-trusler per mac-enhed mod 5,8 tilsvarende per Windows enhed. I 2018 talte sikkerhedsvirksomheden blot 4,8 varsler per mac.

For første gang nogensinde er to mac-virusser, ’NewTab’ og ’Pcvark’, dukket op i selskabets top tre over udbredelse af cybertrusler.

Malwarebytes vurderer, at det er mac-enheders voksende udbredelse, der ligger bag det større antal trusler. Det gør dem attraktive for cyberkriminelle, lyder det.

Se også: Mobilbetalinger tiltrækker hackerne, og flere angreb er målrettet Macs: Her er 10 aktuelle cyber-trusler, du skal holde øje med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere