Cirqus Voltaire er den mest mærkværdige af de tre inkluderede maskiner, hvilket ikke mindst skyldes at den ikke har nogen baggrundsskærm. Tempoet er dog højt og sværhedsgraden på et niveau hvor nybegyndere også kan være med. Foto: Thomas Blichfeldt.

Pinball FX3 - Williams Pinball er en overbevisende genoplivning af en næsten glemt genre

Arkadehallernes glemte charmetrolle har endelig fundet vej til fladskærmen og underholdnings-graden er bevaret på glimrende vis.

Det er 51 år siden Roger Daltrey som frontmand for The Who sang ”She sure plays a mean pinball” og alderen må siges at passe fint på emnet, for pinball-maskinernes popularitet blandt det brede publikum virker til på det nærmeste ikke at være eksisterende længere.

Det er virkelig ærgerligt for gode pinball maskiner, eller måske nærmere de pinball maskiner man selv har haft de bedste spil på, byder på en oplevelse som ikke længere kan findes i særligt mange andre spil.

Den slags har den spanske udvikler Zen Studios forsøgt at ændre på siden 2007, hvor de udgav det første kapitel i Pinball FX-serien. Her var tale om en slags startpakke som blev givet væk gratis, og hvorfra det så efterfølgende var muligt at købe ind af de digitale pinball maskiner som udvikleren løbende udgav.

På nuværende tidspunkt har serien bevæget sig videre til Pinball FX3 men ideen er forblevet den samme, og startpakken gives stadig væk gratis mens man kan købe de digitale maskiner enkeltvis eller i pakker.

Problematikken for Zen Studios har dog løbende været at deres egne pinball maskiner aldrig har været lige så gode som de klassikere fra alverdens arkadehaller, der med stor sandsynlighed fungerede som inspiration for det hele i første omgang.

Fra tid til anden er der blevet ramt tættere på plet med tematiserede pakker der har haft film og spil som Star Wars, Aliens, Doom og Portal som baggrund for det hele, men generelt har udvikleren haft svært ved at gengive den magi de bedste pinball-fabrikanter i sin tid formåede at fremtrylle.

Den udfordring blev for nyligt løst på den simpleste måde overhovedet, for Zen Studios sikrede sig ganske enkelt rettighederne til flere af de største pinball-klassikere fra Williams – en af genrens mest velrenommerede giganter.

Det har indtil videre resulteret i pakker med to til tre digitale pinball-maskiner per pakke, den nyeste indeholdende gengivelser af maskinerne ”No Good Gofers”, ”Cirqus Voltaire” og ”Tales of Arabian Nights” der hver især er gengivet med en fantastik detaljegrad. Hver og en af maskinerne er studeret ned til den mindste detalje, og her er det tydeligt at udviklerens erfaring med genren endelige kommer til sin fulde ret.

Udvikleren fortjener også ros for at have skrottet den sælsomme måde fysikken i spillet fungerer på i deres egne baner, og i stedet at have introduceret en langt mere realistisk implementering af det hele i de nye baner. Det lyder måske en smule nidkært, men det havde været ødelæggende at forsøge sig med en digital version af en maskine fra virkeligheden, for efterfølgende at opleve hvordan kuglen svævede rundt uden nogen vægt.

Tilbage er der derfor kun at ønske sig meget mere, for er man først blevet digital pinball samler er det nærmest Pokémon-svært at holde op igen før man har alle de digitale versioner af de rigtige maskiner. Indtil videre har den spanske udvikler holdt tempoet i en rimelig fart og ønsker for hvilke maskiner de kaster sig over som de næste er mange – Terminator 2, Addams Family og Black Knight 2000 er blot nogle af de der virkelig savnes i undertegnedes samling.

At kaste sig over digitale gengivelser af en genre som er langt fra dens oprindelige popularitet kan måske synes en smule underligt, men Zen Studios har fået rettet ind på de mangler de havde tidligere og skabt nogle fabelagtigt fængende digitale afstøbninger af nogle af genrens bedste maskiner. Er man til highscore-jagt eller zen-oplevelser hvor tid og sted forsvinder fordi alt pludseligt fungerer, er Pinball FX3 med de nye Williams-baner et stærkt stede at søge underholdning.Læs også: Spilanmeldelse: Yoku’s Island Express - På originalt miniput-eventyr med en charmetroldmest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.