Dialogen er holdt simpel og hurtigt hele vejen gennem, og er ikke essentiel at forstå således at alle alderstørrelser kan være med.
Foto: Villa Gorilla.

Spilanmeldelse: Yoku’s Island Express - På originalt miniput-eventyr med en charmetrold

Yoku’s Island Express er et af årets mest positive spiloverraskelser indtil videre.

Man kan hurtigt komme til at tage det for givet hvor nemt og hurtigt det er blevet at købe sig de spil man gerne vil have, uanset om det er på en af de mange konsoller, telefonen eller PC’en man ønsker at nyde den slags, for de har alle deres egne, velvirkende digitale spilbutikker.

Tilgangen og udbredelsen af spilbutikkerne har også betydet at der i dag er langt større plads til variation, for med et større publikum er der lige pludseligt også plads til de titler der førhen ville være blevet dømt som nicheprodukter uden nogen chance for at indtjene sig selv igen.

Yoku’s Island Express er et sådan spileventyr, og man skal ikke bruge særligt mange minutter på det, før man bliver klar over hvor godt vi som spilfans har det i dag.

Konceptet er dejlig løjerligt, og som en lille bille der skubber en kugle mange gange større end en selv, bevæger man sig gennem et væld af forskellige landskaber i det der i en knap så kreativ løsning ville have været et simpelt platformspil. Sådan foregår det dog ikke her.

I stedet skal man holde øje med, og udnytte det momentum som kuglen samler når man triller rundt med den, for da den er tungere end den lille bille, skal der ikke mange skråninger til før man får svært ved at stoppe det hele. Heldigvis får man lidt hjælp med på vejen.

Af uransagelige årsager er den verden Yoku (billen) bevæger sig rundt i, nemlig fyldt med katapulterede platforme der får det hele til at ligne en organisk pinball-maskine.

Med fingerende solidt placeret på controllers skulderknapper kan disse kontrolleres, og det er på den måde muligt at sende billen i retningen af særlige mål, passager eller hemmeligheder. Det lyder en smule løjerligt, men det fungerer glimrende og er samtidigt en virkelig original løsning, der holder det hele friskt.

Med finurlig kontrol over Yoku sendes man på et eventyr der i sin opbygning er af ”Metroidvania” typen, hvilket på dansk betyder at man løbende erhverver sig nye evner, der gør at man kan udforske nye områder af baner som man troede man havde set alle kanter og leder af.

For at kunne låse op for nye zoner eller opnå tjenester fra de personligheder som man møder på sin vej, skal der dog betaling til. Møntfoden i Yokus eventyr er frugt, og den slags skal oftest indsamles i en slags mini-baner hvor det hele i højere grad end i resten af eventyret, fungerer som en pinball maskine.

I disse sektioner er kameraet ofte fokuseret vertikalt, mens forskellige mål vil skulle rammes for at gøre det muligt at avancere længere op af banen. Frugten indsamles ved at sende Yoku ind i den, og som med de virkelige pinball maskiner, føles det som en mikro-sejr hver gang man laver et pletskud.

Hvis ikke det allerede lød som et snigende charme-angreb at tage kontrollen over en miniput-helt med store drømme, i en verden fuld af originalitet og eventyr, sørger Yoku’s Island Express for at hive smilet frem hos alle med sommer i kroppen, via sin flotte og originale grafiske indpakning.

Som en blanding mellem et maleri og tv-serien Vinden i Piletræerne, hiver eventyret spilleren i en verden der fyldt med underfundige personligheder af alle størrelser, og en verden der på trods af at være et stort spindelvæv af passager, stadig er sammenhængende og varieret hvad angår grafiske temaer. Det ligner ikke noget andet spileventyr og er en fryd af udforske.

Yoku’s Island Express er et af årets mest positive spiloverraskelser indtil videre, og får en varm anbefaling med herfra. Hvis man har mod på at prøve et originalt platformeventyr med masser af charme og helt egne ideer, bør man kraftigt overveje et køb.mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.