Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danskerne frygter stigende cyberkriminalitet / Dansk kryptofirma blandt verdens 50 mest innovative fintechselskaber / Cisco og Facebook afblæser konferencer af frygt for coronavirus-smitte

Morgen-briefing: Danskerne frygter stigende cyberkriminalitet. Dansk kryptofirma blandt verdens 50 mest innovative fintechselskaber. Cisco og Facebook afblæser konferencer af frygt for coronavirus-smitte. Kaspersky opnår højeste standard inden for informationssikkerhed.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing.

Denne mandag morgen er dit hurtige nyhedsoverblik sammensat af Alexander Haslund.

Danskerne frygter stigende cyberkriminalitet

En ny undersøgelser viser, at 85 procent af danskerne er overbevist om, at risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet er stigende.

Det er en del af konklusionen fra EU’s opinionskontor Eurobarometer, der er ude med en nu undersøgelse baseret på 1.013 interview i Danmark og 27.607 interview i Europa, skriver Dansk Industris magasin DI Business.

Til sammenligning ser 76 procent af alle adspurgte i EU en stigende risiko for at blive udsat for cybercrime.

Hos DI advarer man om, at frygten for it-kriminalitet kan bremse digitaliseringen.

"Resultaterne fra Eurobarometer er en blinkende advarsel. Der skal arbejdes hårdt for, at frygten for kriminalitet ikke får danskerne til at blive mere skeptiske overfor digitaliseringens muligheder," lyder det fra direktør i DI Lars Frelle-Petersen.

Han fremhæver desuden, at det er afgørende, at politiet også fremadrettet har stærke specialistkompetencer til at bekæmpe og efterforske cyberkriminalitet.

Dansk kryptofirma blandt verdens 50 mest innovative fintechselskaber

Amerikanske Forbes Magazine har udråbt det danske blockchain-firma Makerdao til et af et af verdens 50 mest innovative fintechselskaber, skriver Finans.

Makerdao har ifølge Finans opnået 63 millioner dollars fra investorer i tillid til den såkaldte stablecoin dai.

Blockchains og kryptovalutaer forsøger blandt andet at fjerne behovet for dyre mellemled i form af banker, advokater og andre interessenter i systemet.

"Før var det kun banker, som kunne sætte ting sammen til pakkeløsninger. Nu kan alle gøre det, for alle delene her passer sammen som legoklodser. Du kan sætte tre klodser sammen, sætte et nyt interface på – og så virker det hele helt 'seamless' sammen," lød det fra Makerdaos danske stifter og direktør, Rune Christensen, for nylig til Finans.

Cisco og Facebook afblæser konferencer af frygt for coronavirus

Konferencen Cisco Live, der skulle finde sted i Melbourne i begyndelsen af ​​marts, med op mod 8.500 deltagere, er blevet aflyst.

Det skriver australske CRN.

Det er stigende bekymringer om coronavirussen, der har fået Cisco til at trække stikket på tech-konferencen.

"Det var en meget vanskelig beslutning og ikke en, som vi tog let. Vores første prioritet er imidlertid at sikre alle deltagernes sikkerhed, og vi er overbevist om, at dette er den rigtige beslutning i lyset af de nuværende omstændigheder," lyder det fra en talsperson fra Cisco.

Virusfrygten har også fået Facebook til at aflyse en marketingskonference med 4.000 forventede deltagere i San Francisco til marts, skriver Reuters.

Facebook og Cisco valgte også begge at trække sig fra dette års største mobil- og netværksmesse, Mobile World Congress i Barcelona, ​​en begivenhed som i sidste ende blev annulleret.

Det kan du læse mere om her: En af årets største tech-messer aflyst: MWC afblæses af frygt for coronavirus-smitte

Kaspersky opnår højeste standard inden for informationssikkerhed

Kaspersky har opnået ISO/IEC 207001:2013-certificeringen.

Det skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Certificeringen er den højeste standard inden for informationssikkerhed og er udviklet af International Organization for Standardization (ISO).

Kaspersky har blandt andet skulle opfylde en række krav til, hvordan man implementerer, overvåger, vedligeholder og løbende forbedrer et informationssikkerhedssystem.

Ifølge Kasperskys CISO, Andrey Evdokimov, er det en vigtig milepæl for Kaspersky.

"Sikkerhed og kontrol har altid været en hjørnesten i Kasperskys tilgang til informationssikkerhed, men denne certificering giver os muligheden for let at demonstrere, at vi lever op til de højeste standarder inden for datasikkerhed, over for vores kunder og partnere," lyder det i meddelelsen.